Kinderuitvaart

Onze uitvaartverzorgers handelen vanuit eigen ervaring

Een gepast afscheid van uw kind

Het verliezen van uw kind is het ergste dat een ouder kan overkomen. Na het overlijden komt u in een rollercoaster van emoties terecht en heeft u het mogelijk erg zwaar. Onze uitvaartverzorgers spelen in deze periode een grote rol. Wij nemen alle praktische zaken voor de uitvaart op ons, waardoor u meer tijd heeft om zich te concentreren op uw rouwproces.

Hier gaat dit artikel over

Passend afscheid nemen van uw kind

Afscheid nemen van een kind is iets waar geen draaiboek voor staat. De manier waarop u afscheid van uw kind neemt, is volledig aan u. U kunt kiezen tussen een begrafenis en crematie, u moet op zoek gaan naar een geschikte plek voor de uitvaart en u moet de uitvaart naar uw wens indelen. Vanuit Noach Uitvaartzorg helpen wij u hier graag bij. Wij horen uw wensen aan, bespreken alle mogelijkheden met u en nemen alle praktische zaken voor u uit handen.

Uw kind overleden: wat te regelen?

Het verzorgen van een uitvaart voor een kind is een grote uitdaging. Grote kans dat de uitvaartwensen nooit besproken zijn of dat u hier überhaupt nooit over nagedacht heeft. Indien uw kind is komen te overlijden, moet er daarom snel geschakeld worden. Snel geschakeld worden om op een liefdevolle en waardige manier afscheid te nemen van uw kind.

Bij Noach Uitvaartzorg vinden wij dat voor een kinderuitvaart geen draaiboek bestaat. Onze uitvaartverzorger Linda zegt daar het volgende over: “Ik zeg altijd tegen de ouders wat we de standaard draaiboeken links laten liggen. Tijdens het verzorgen/regelen van een uitvaart ken ik het woord ‘nee’ niet. Wij maken daarom gebruik van de standaard opties en vullen deze aan met de wensen van de ouders.”

Eerst moeten er veel zaken geregeld worden:

  • Er moet een keuze gemaakt worden tussen een crematie of een begrafenis
  • Er moet en passende locatie gevonden worden voor de uitvaart
  • Er moeten kaarten gestuurd worden naar de genodigden voor de uitvaart
  • Er moet een kist uitgezocht worden voor de uitvaart
  • Het overlijden moet gemeld worden bij de gemeente
  • Er moet een rouwboeket geregeld worden
  • De dienst moet geregeld worden, denk hierbij aan de toespraken, aan het uitkiezen van foto’s en aan het uitkiezen van muziek

Voor deze zaken staat onze uitvaartverzorger voor u klaar. Onze uitvaartverzorger neemt alle praktische zaken uit uw handen, steunt u daar waar mogelijk en adviseert u over alle mogelijke zaken.

Doorgaan met het leven na het verlies van uw kind

Met een liefdevolle en passende uitvaart neemt u op een waardige manier afscheid van uw kind. Het is nadien erg lastig voor u, met uw gezin, om het leven weer op te pakken. Bij het verzorgen van de uitvaart is dit iets waar wij rekening mee houden. Onze uitvaartverzorger gebruikt graag fysieke symbolen, zoals een vlinder of een beertje in de afscheidsdienst. In de periode na de uitvaart groeit dit symbool uit tot een associatie met de begrafenis. Zeker in de moeilijke tijden biedt u dit steun en troost.

Contact met ons opnemen

Kantoor

Ambachtshof 24, 8251 KV, Dronten

Contact

E-mail: info@noachuitvaartzorg.nl
Telefoon: 0321 – 745 067

Openingstijden

Melden overlijden: 24 uur per dag
Kantoor: Maandag t/m vrijdag van 08:00 t/m 17:00 uur