Overlijden kind: tijd voor elkaar

Uitvaart verzorgen voor een kind zoals hier met een wit kistje

Een kind verliezen is het ergste lot dat een ouder kan overkomen. In deze emotionele periode spelen onze uitvaartverzorgers een grote rol. Ouders kunnen zich concentreren op het rouwproces en hun overleden kindjes, nu ze de praktische zaken hebben overgedragen aan onze uitvaartverzorgers. De uitvaartverzorgers zorgen er samen met de ouders voor dat het afscheid naar wens vorm krijgt, zo krijgen de nabestaanden de kans om herinneringen op te halen en nieuwe herinneringen te maken.

Een passend afscheid

Afscheid nemen gaat vaak niet volgens een vast draaiboek. Vooral bij kinderuitvaarten niet, want daarvoor zijn de wensen te uiteenlopend en de uitvaartwensen vaak wat uitbundiger. Uitvaartverzorgster Linda ‘Kan niet, ken ik niet. En elk kind is uniek. Deze uitspraken typeren mij als mens. Een liefst kleine intieme uitvaart zijn voor mij elke dag een geschenk’.

Uw kindje overleden

Het verzorgen van een uitvaart voor kinderen vormt een grotere uitdaging dan de uitvaarten van volwassenen. De uitvaartwensen of de uitvaart zelf is vaak nog niet besproken, het karakter van het kind is nog niet volledig ontwikkeld. De wensen van de nabestaanden zijn in zo een geval extra belangrijk. Uitvaartverzorgster Linda ‘Ik zeg altijd tegen de ouders dat we de draaiboeken links laten liggen. Nee ken ik niet. Daarom maken wij niet alleen gebruik van standaard opties, maar proberen wij altijd de uitvaart naar wens van de ouders vorm te geven.’.

Doorleven na het verlies van een kindje

rouwen en doorleven na het verlies van een kindje
Het is erg moeilijk voor gezinnen om door te gaan met hun leven in de nasleep van de dood van een kind. Ze hebben echter geen andere keuze. Onze uitvaartverzorgers houden hier rekening mee bij het verzorgen van de uitvaart. Ze gebruiken graag fysieke symbolen, zoals een vlinder, beertje of diamant, in een afscheidsdienst. In veel gezinnen wordt dat symbool geassocieerd met het overleden kindje. Het biedt troost en steun in een moeilijke tijd.

FAQ

Uitvaart regelen

0321 – 745 067

Wij zijn altijd beschikbaar op dit telefoonnummer. Voor het melden van een overlijden kunt u ons 24 uur per dag bereiken. Wij staan 7 dagen per week voor u klaar.

Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 58 beoordelingen
js_loader

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this