Een crematie, hoelang duurt dat proces?

Crematie proces

Voor rouwenden is het essentieel dat ze op een vredige manier afscheid van hun dierbaren kunnen nemen. Steeds meer mensen kiezen voor crematie in plaats van traditioneel begraven. Hoe lang duurt een crematie?

Een crematie, hoe lang duurt dat?

De nabestaanden en de overledene bepalen hoe de crematie zal plaatsvinden en hoe lang deze duurt. Voor de daadwerkelijke crematie houdt men vaak een afscheidsbijeenkomst. Daarna kan men een rustige condoleanceruimte bezoeken. Daar kunnen gasten napraten en eventueel eten en / of drinken. U komt dan al snel op drie of vier uur.

De herdenkingsdienst

Herdenkingsdienst bij crematie
De duur van een uitvaartdienst hangt af van de wensen van overleden dierbaren en nabestaanden. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen of muziek te spelen, foto’s of video’s te projecten, of door één of meerdere sprekers aan het woord te laten. Na de algemene dienst is er normaal gesproken gelegenheid voor de nabestaanden om in besloten kring afscheid te nemen van hun dierbare. Overige gasten kunnen dan naar de condoleanceruimte gaan.

Een sobere ceremonie duurt vaak maar dertig minuten, maar een uitgebreide afscheidsdienst neemt doorgaans meer tijd in beslag.

Crematieproces

De kist wordt na de afscheidsdienst naar de ovenkamer gebracht, daar kunnen familieleden eventueel bij aanwezig zijn. De crematie is volledig geautomatiseerd, maar er is altijd een medewerker aanwezig om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt.

De tijd die nodig is om de crematie te voltooien, hangt voornamelijk af van de grootte en capaciteit van de crematieoven, het lichaamsgewicht van de overledene en het type kist. De geschatte gemiddelde duur van het verbrandingsproces is ongeveer een half uur, het kan echter ook langer of korter duren.

Na afloop van de crematie

Condoleance na crematie
Na de crematie kunnen vrienden en familie zich verzamelen in de condoleanceruimte. Hier kunt u met uw naasten praten en herinneringen ophalen aan hun overleden dierbare. Samen eten of drinken is eveneens mogelijk. De duur van dit samenzijn is ook afhankelijk van de wensen van de nabestaanden van de overledene.

De as van de overledene mag na de crematie niet direct worden meegenomen. Na een maand mogen de nabestaanden de as ophalen. Er zijn tegenwoordig veel verschillende locaties waar u de as kunt uitstrooien. U kunt het as ook gebruiken om dit te laten verwerken in een assieraad.

Meer informatie?

Heeft u vragen over crematie? Wilt u de mogelijkheden met ons bespreken? Twijfelt u over uitvaartwensen? Bekijk de manieren waarop Noach Uitvaartzorg u kan helpen bij het regelen van een uitvaart of neem contact op onze uitvaartinformatielijn op 0321 – 745 067. Wij denken graag met u mee over het organiseren van een mooi afscheid.

Uitvaart regelen

0321 – 745 067

Wij zijn altijd beschikbaar op dit telefoonnummer. Voor het melden van een overlijden kunt u ons 24 uur per dag bereiken. Wij staan 7 dagen per week voor u klaar.

Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 58 beoordelingen
js_loader

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this