Wij zijn dag en nacht bereikbaar

Duurzame uitvaart

Een duurzame uitvaart

Het regelen van een duurzame uitvaart past volledig binnen de hedendaagse focus op milieubewust leven en de verantwoordelijkheid voor onze planeet. Bij Noach Uitvaartzorg erkennen we het belang van duurzaamheid en bieden we uitgebreide mogelijkheden om een uitvaart zo groen mogelijk te maken. We zetten ons in om niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst, een positieve impact op het milieu te waarborgen.

Wat betekent een duurzame uitvaart?

Een duurzame uitvaart houdt in dat alle aspecten van de uitvaart zorgvuldig worden gekozen met het oog op hun milieueffect. Dit kan variëren van de keuze voor de kist tot de locatie van de uitvaart en de manier van vervoer. Hieronder enkele specifieke voorbeelden van duurzame keuzes:

 

 • Kisten: Gemaakt van duurzame of hernieuwbare grondstoffen, zoals onbewerkt hout van Nederlandse herkomst of wilgentenen.
 • Vervoer: Minimaliseren van het vervoer en kiezen voor energiezuinige alternatieven zoals uitvaartfietsen of elektrische voertuigen.
 • Natuurbegraven: Een keuze die de biodiversiteit ondersteunt en een natuurlijke rustplaats biedt.
 • Rouwkaarten en Catering: Voorkeur voor lokale en/of duurzame producten voor alles van kleding en rouwkaarten tot aan de catering en bloemen.
 • Duurzame Locaties: Samenwerken met locaties die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

De kosten van een duurzame uitvaart

Hoewel de perceptie soms anders is, hoeft een duurzame uitvaart niet noodzakelijk duurder te zijn dan een traditionele uitvaart. Bij Noach Uitvaartzorg kun je een duidelijke en transparante offerte aanvragen voor een uitvaart die milieuverantwoordelijk is.

  Uitvaartverzekering voor een groene uitvaart

  Voor wie bij leven al rekening houdt met de ecologische voetafdruk, bieden we via onze partners specifieke uitvaartverzekeringen die gericht zijn op duurzaamheid. Deze verzekeringen dekken de kosten van een groene uitvaart, waarbij de nadruk ligt op milieuvriendelijke keuzes.

   Het belang van een groene uitvaart

   De keuze voor een duurzame uitvaart sluit aan bij een groeiend bewustzijn rondom duurzaamheid en de wens om ook na ons overlijden een positieve bijdrage te leveren aan het milieu. Het zorgt ervoor dat we verantwoordelijkheid nemen voor onze planeet, niet alleen tijdens ons leven maar ook daarna.

    De uitvaartbranche zet stappen

    Noach Uitvaartzorg streeft ernaar om tegen 2030 alle uitvaarten klimaatneutraal te maken. Dit omvat onder meer de keuze voor duurzamere kisten en het verlagen van de algehele milieu-impact van uitvaarten. Zelfs als men niet expliciet kiest voor een duurzame uitvaart, draagt men bij aan een lagere ecologische voetafdruk.

     Een duurzame uitvaart regelen

     Het organiseren van een duurzame uitvaart met Noach Uitvaartzorg is eenvoudig en vereist geen extra tijd of moeite. We bieden verschillende duurzame opties aan, zoals natuurbegraven en milieuvriendelijke catering. Zo wordt het gemakkelijker om een betekenisvol afscheid te nemen dat ook goed is voor onze planeet.