Een duurzame uitvaart

duurzame uitvaart verzorgen

Duurzaamheid is niet langer een trend, maar een manier van leven. Wij dragen graag ons steentje bij door u de mogelijkheid te bieden om uw uitvaart zo duurzaam mogelijk te laten verlopen. We zijn toegewijd aan het behouden van de kwaliteit van de wereld voor de komende generaties. Daarom doen we er alles aan om milieuvriendelijke uitvaarten te promoten.

Een duurzame uitvaart, wat is dat?

rieten uitvaartmand als duurzaam alternatief voor een uitvaartkist
Voor een groene of duurzame uitvaart worden milieuvriendelijke, duurzame opties aangeboden. Bijvoorbeeld bij de uitvaartkist, de rouwstoet en de uitvaartdienst. Een duurzame uitvaart is wel duurder dan een standaard uitvaart, maar niet meer zo duur als in het verleden, toen was een duurzame uitvaart nog een zeldzaamheid, waar het tegenwoordig dagelijkse kost voor ons is.

Voorbeelden van duurzame uitvaartkeuzes:

  • Uitvaartkisten van onbewerkt westers hout, oftewel wilgentenen, zijn voorbeelden van grondstoffen die duurzaam worden verwerkt.
  • Zo mogelijk en zo energiezuinig mogelijk rouwvervoer aan, zoals een elektrische rouwauto of rouwkoe..
  • Door gebruik te maken van natuurlijke begraafplaatsen, kunnen we de biodiversiteit bewaren.
  • Er wordt gebruikgemaakt van lokale of duurzame producten, zoals kleding, rouwkaarten, catering en bloemen.
  • Samenwerking met organisaties die om hun medewerkers geven.

De mate van milieuvoordelen van een duurzame uitvaart is moeilijk te bepalen. Dit is afhankelijk van het soort uitvaart en de gekozen opties. Een duurzame uitvaart hoeft niet duurder te zijn dan een conventionele. Bij Noach Uitvaartzorg kunt u een offerte aanvragen voor een duurzame uitvaart.

CTA NATUURBEGRAFENIS REGELEN
Natuurbegrafenis regelen

Waarom kiezen voor een groene uitvaart?

Bij het regelen van een uitvaart wordt steeds meer rekening gehouden met het belang van duurzaamheid en verduurzaming. Duurzaamheid betekent dat de gemaakte keuzes kunnen bijdragen aan de leefbaarheid, ook in de toekomst, voor de nabestaanden. Mensen zijn steeds meer geïnteresseerd om zelf een bijdrage te leveren. Dan is een groene uitvaart een optie.

Ook Noach Uitvaartzorg doet mee

Ook uitvaartondernemers werken eraan om milieuvriendelijker te worden. Zo willen wij bij Noach Uitvaartzorg dat alle uitvaarten vanaf 2025 klimaatneutraal zijn. Zo kiezen we nu vaak al voor een milieuvriendelijkere uitvaartkist. Dus ook wie niet bewust kiest voor een groenere uitvaart, krijgt al een uitvaart die milieuvriendelijker is dan voorheen.

VIDEO?

Een duurzame uitvaart laten verzorgen?

Het regelen van een uitvaart die ecologisch verantwoord is, hoeft niet langer te duren dan een standaard uitvaartdienst. Noach Uitvaartzorg biedt een scala aan duurzame mogelijkheden, zoals een natuurbegrafenis of duurzame catering. Het is dus niet nodig om alles uit te pluizen om de uitvaart duurzamer te maken.

ENORME WASLIJST

Uitvaart regelen

0321 – 745 067

Wij zijn altijd beschikbaar op dit telefoonnummer. Voor het melden van een overlijden kunt u ons 24 uur per dag bereiken. Wij staan 7 dagen per week voor u klaar.

Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 58 beoordelingen
js_loader

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this