Wij zijn dag en nacht bereikbaar

Begraven of cremeren

Kiezen tussen begraven en cremeren

Wanneer het moment komt om te beslissen tussen begraven of cremeren, is het belangrijk om alle opties goed af te wegen, aangezien dit een persoonlijke keuze is die afhangt van verschillende factoren, waaronder persoonlijke, culturele en financiële overwegingen.

Begraven

Voordelen van begraven:

 • Een blijvende rustplaats: Veel mensen vinden troost bij een graf als permanente plek om te gedenken en te bezoeken.
 • Keuze van het graf: Er is vaak de mogelijkheid om een specifieke plek uit te kiezen die betekenis heeft.
 • Bijeenkomst bij het graf: Familie en vrienden kunnen samen komen bij het graf voor een laatste eerbetoon.

Nadelen van begraven:

 • Kosten: Begrafenissen kunnen duurder uitvallen door grafrechten, onderhoudskosten, en de aanschaf van een gedenkteken.
 • Natuurbegraven: Een groeiend aantal mensen overweegt een laatste rustplaats in de natuur, wat een serene en milieuvriendelijke optie biedt.

Cremeren

Voordelen van Cremeren:

 • Kostenbesparing: Over het algemeen zijn er geen grafkosten, wat cremeren vaak een voordeligere optie maakt.
 • Flexibiliteit met as: Er zijn diverse mogelijkheden voor het bewaren of uitstrooien van de as, zoals assieraden, urnen, of uitstrooiing op een betekenisvolle locatie.
 • Persoonlijke afscheidsceremonie: Moderne crematoria bieden sfeervol ingerichte aula’s voor een intiem en persoonlijk afscheid.

Donatie aan de wetenschap: Een andere mogelijkheid is lichaamsdonatie aan de wetenschap, waarbij je bijdraagt aan medisch onderzoek en onderwijs.

  Kosten van een uitvaart bij Noach Uitvaartzorg

  De kosten voor een begrafenis of crematie variëren en zijn afhankelijk van vele factoren, zoals de keuze voor een graf of crematie, de soort dienst, en de keuze van een gedenkteken of urn. Noach Uitvaartzorg biedt transparante informatie over de kosten en mogelijkheden, ongeacht of je verzekerd bent bij ons of niet.

   Een uitvaart regelen met Noach Uitvaartzorg

   Het organiseren van een uitvaart die eer doet aan de wensen van de overledene kan uitdagend zijn, vooral als deze wensen niet gedocumenteerd zijn. Onze uitvaartverzorgers bieden ondersteuning bij het vormgeven van een respectvol en persoonlijk afscheid, waarbij we de zorg zoveel mogelijk uit handen nemen. Dit stelt jou en andere nabestaanden in staat om je volledig te concentreren op het afscheid en het rouwproces. Onze diensten zijn toegankelijk voor iedereen, ongeacht of de overledene lid was van Noach Uitvaartzorg of niet.