Samen verzorgen we een mooi, persoonlijk, afscheid

Afscheid nemen is een pijnlijk proces dat helaas gepaard gaat met intens verdriet, een gevoel dat wij als uitvaartverzorgers niet kunnen wegnemen. Wat we wel kunnen doen, is er voor u zijn tijdens deze uitdagende tijd, door u te ondersteunen bij het regelen van de uitvaart. Wij zorgen er samen voor dat we een warm en persoonlijk afscheid organiseren, waardoor u op een respectvolle manier de laatste eer aan uw overleden geliefde kunt bewijzen.

Als toegewijde uitvaartverzorgers zorgen wij ervoor dat alle aspecten rondom het afscheid tot in de puntjes verzorgd worden. Deze zekerheid biedt rust in een anders hectische tijd, waardoor u zich kunt concentreren op uw gevoelens en op de invulling van de afscheidsceremonie. Wij staan aan uw zijde om ervoor te zorgen dat het afscheid van uw dierbare verloopt zoals u dat voor ogen hebt, met respect en waardigheid.

Het regelen van een uitvaart is een zware taak, maar weet dat u er niet alleen voor staat. Als professionele uitvaartverzorgers zorgen wij voor een vlekkeloze organisatie en geven wij u de ruimte om op een passende manier afscheid te nemen van uw dierbare.

Cremeren of begraven: welke keuze maakt u?

Een van de moeilijkste beslissingen na het overlijden van een dierbare is of u kiest voor crematie of begrafenis. Kent u de voorkeur van uw dierbare of moet u de keuze zelf maken? De volgende overwegingen kunnen u helpen bij het maken van uw keuze.

De redenen om voor crematie te kiezen

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor cremeren boven begraven. De redenen hiervoor zijn divers:

  • Persoonlijke en niet-religieuze ceremonie: De ceremonie kan naar eigen inzicht worden vormgegeven en is niet gebonden aan religieuze rituelen.
  • Binnen afscheid: Het afscheid vindt plaats binnen, waardoor het niet beïnvloed wordt door het weer.
  • Faciliteiten van crematoria: Crematoria beschikken meestal over uitstekende faciliteiten met superieure beeld- en geluidskwaliteit.
  • Financieel voordelig: Gemiddeld genomen, is cremeren goedkoper dan begraven.
  • Geen grafkosten: Na een crematie hoeft u geen grafkosten te betalen, tenzij u ervoor kiest om de urn te begraven.
  • Vrijheid van asbestemming: U kunt zelf kiezen wat u met de as wilt doen: bewaren, uitstrooien of beide.
  • Hygiënisch proces: Het cremeren is een schoon en hygiënisch proces.

Overwegingen om voor Begrafenis te Kiezen

Begraven heeft ook bepaalde voordelen, zoals:

  • Nabijheid van de overledene: U heeft het gevoel nog altijd dichtbij uw dierbare te kunnen zijn.
  • Familiegraf: Het kan zijn dat uw familie al een familiegraf heeft.
  • Natuurlijk en geleidelijk afscheid: Een begrafenis biedt een natuurlijk en geleidelijk afscheid.

Het kiezen tussen cremeren of begraven is een persoonlijke beslissing. Het hangt af van uw persoonlijke voorkeuren, overtuigingen, en de wensen van uw dierbare. Het is belangrijk om een keuze te maken die bij u past, zodat u op een waardige manier afscheid kunt nemen van uw dierbare.

Noach Uitvaartzorg
4.9
Gebaseerd op 59 beoordelingen
powered by Google
ria waijerinkria waijerink
12:24 01 Jun 23
Mijn schoonmoeder is op 30 april overleden en in eerste instantie hadden we voor een andere uitvaartonderneming gekozen. Na een dag kwamen wij erachter dat deze onderneming niet kon voldoen aan bepaalde datum wensen en derhalve hebben we contact gezocht met Erwin of Noach hierin iets voor ons kon betekenen. Probleemloos is de uitvaartvoorbereiding overgegaan naar Noach (hulde ook voor de samenwerking tussen deze 2 uitvaartbedrijven) en zijn wij toevertrouwd aan de goede zorg van uitvaartbegeleider Ronald.Hij heeft op zijn eigen rustige manier, soms met heerlijke humor (wat we in die moeilijke tijd goed konden gebruiken), maar altijd erg respectvol, ons door het hele proces gevoerd van beslissingen nemen, keuzes maken, je verdrietig laten zijn, maar zeker de mooie momenten laten onthouden. Elk van ons werd betrokken in de voorbereiding, we voelden ons als in een warm bad.De uitvaart was prachtig en is vlekkeloos verlopen. Wij, als familie, hebben op onze eigen manier afscheid kunnen nemen van mama, maar hadden dit zonder Ronald niet zo mooi kunnen doen.We zijn erg blij dat Erwin de uitvaart wilde overnemen zodat we op de door ons gewenste dag mama konden begraven en we zijn Ronald heel erg dankbaar voor de voorteffelijke en menselijke manier waarop hij alles in goede banen heeft geleid.Chapeau!
Fam. LontFam. Lont
14:36 02 Jan 23
Terecht dat deze uitvaartondernemer hoog in de ranking staat.In mei overleed mijn vader. Na een tijd bij een grote onderneming in de wacht te hebben gestaan (er zijn nog ... wachtenden voor u), heb ik contact gezocht met Noach. Erwin nam direct op.Als je het hebt over "ontzorgen" in een moeilijke tijd, dan kan hij (en zijn team) dat. Duidelijke keuzes werden ons voorgelegd en hij had heel snel door met wat voor mensen hij aan tafel zat.Kortom: wij hebben ons erg gesteund gevoeld in de achtbaan waar je niet in wil zitten.We kunnen deze uitvaartondernemer absoluut aanbevelen!
Marion VreeMarion Vree
15:39 09 Jan 22
Mijn moeder is 28 december 2021 in de vroege ochtend overleden; ons eerste contact met Erwin van Noach Uitvaartzorg was op 27 december aan het eind van de middag. Wij hadden dus geen tijd om de offerte te bespreken. Dat was geen enkel probleem, er was vanaf het eerste contact meteen veel medeleven, meedenken en vooral ontzorgen. De organisatie van de uitvaart, de begeleiding van mijn vader bij de uitvaart door Erwin, onze contacten met Erwin en alle medewerkers van Noach, het maken van de kaart, het regelen van de bloemen, alles was meer dan uitstekend. Ook de bewoners van het verzorgingshuis waar mijn moeder woonde werden op een mooie manier bij het afscheid betrokken. Vanuit het verzorgingshuis werd hiervoor veel waardering uitgesproken.Noach Uitvaartzorg verdient van ons 5 dikke sterren.Onze welgemeende dank aan allemaal.
Renske EvertsenRenske Evertsen
18:21 23 Aug 21
Helaas is ons zoontje Sem veelste vroeg heen gegaan en wisten wij dat dit zal gebeuren...Meteen bij het eerste contact met Erwin hadden wij een warm gevoel. Alle tijd is er voor ons genomen en alles mocht en kon besproken worden. Tot in de kleinste detail heeft Noach uitvaartzorg ons geholpen. We zijn dankbaar voor onze ontmoeting en alle steun die wij gekregen hebben.We hebben Erwin, Wendy en Linda in ons hart gesloten.
Mijn man is op jonge leeftijd overleden en vanwege ziekte was hij niet verzekerd. Ik ben bij deze fantastische lieve familie terecht gekomen die mij, het gezin maar vooral mijn man op zeer respectvolle wijze hebben begeleid naar zijn laatste rustplaats. Ik kan niet benadrukken wat deze mensen voor mij en de kinderen hebben betekend. Zo lief, warm, respectvol! Zij hebben een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Erwin en Wendy , bedankt voor jullie warmte en steun.
PetraPetra
20:47 13 Jul 21
PetDe uitvaart was prachtig Linda.Mooi, waardig en informeel. Super blij mee. Aan alle wensen zijn gedacht en zijn verwezenlijkt.Ik zag op tegen het spreken, maar wilde dit zeker doen. Ik wilde mijn vader nogmaals vertellen hoe trots ik op hem ben en hoeveel we van hem houden.Ik heb kunnen zeggen wat ik wilde en daar ben ik erg blij mee. Jij hebt mij hierover nog gerust kunnen stellen en dat vond ik heel prettig.De communicatie met de diverse personeelsleden van jullie mooie bedrijf, was heel persoonlijk, open en informeel. Dit hebben wij als zeer prettig ervaren in een moeilijke periode.De rouwauto, de kist, hoe mijn vader erbij lag, de locatie..... alles was goed en mooi.Erwin was ook super. Hij dacht echt met ons mee en kwam ook met ideeën die de uitvaart nog persoonlijker maakte en dat was mooi en heel fijn.Bedankt voor alles wat jullie gedaan hebben. Het was zoals hij zou willen. Ben blij dat er een open kist kon zijn.... jullie hebben echt jullie best gedaan! Nogmaals enorm bedankt! Je merk aan alles dat het je roeping is om dit werk te doen.Ben ik trots op... echt respect! Ondanks de heftige ervaring die je zelf gehad hebt, dat je dit zo kunt doen.... fantastisch!Jij bent voor ons een enorme steun en hulp geweest!Jou Engel zou trots op je zijn❤️Ik zou het een eer vinden om je een keer te ontmoeten, maar dat komt vast goed. Ik kom naar jullie toe om een sieraad uit te zoeken als de tijd daar is. Dan wil ik je graag persoonlijk bedanken.Linda, Erwin, Björn, de verzorgers en de rest binnen jullie mooie en warme bedrijf.... ENORM BEDANKT voor de steun, de prachtige uitvaart, het maken van de persoonlijke kaart, het meedenken, de persoonlijke aandacht, het uitvoeren van de wensen, de perfecte begeleiding, voor het warme gevoel wat jullie achter hebben gelaten.Bedankt voor de perfecte uitvaart en dat we op deze prachtige manier afscheid hebben kunnen nemen van onze vader/ opa/ vriend/ liefdevolle man.Jullie zijn goud waard!
js_loader