Voor de uitvaart

Alles wat u wilt weten voordat de uitvaart zal plaatsvinden

Gemoedsrust door de uitvaart vooraf te plannen

Als het einde van uw leven nadert, is het advies om een uitvaart voorgesprek aan te vragen. Tijdens dit gesprek kunt u al uw vragen aan onze uitvaartverzorger stellen en kunt u kennis met ons maken. Daarnaast voorziet onze uitvaartverzorger u tijdens dit gesprek graag van relevante informatie en handige tips.

Tijdens dit gesprek is het ook mogelijk om al uw wensen op te stellen. Tijdens het gesprek horen wij uw wensen graag aan en voorzien wij u van alle mogelijkheden. Samen met ons bent u hierdoor in staat om uw uitvaart goed voor te bereiden.

Hier gaat dit artikel over

Volledig gratis en vrijblijvend voorgesprek

Het voorgesprek dat u bij ons aan kunt vragen, is volledig gratis. Wij trekken de tijd voor u uit en horen graag al uw wensen aan. Door hier zelf vooraf over na te denken, voorkomt u dat uw nabestaanden nog veel moeten regelen. U regisseert als het ware uw eigen uitvaart.

Wat wij ook gratis doen, is de polis van uw uitvaartverzekering te checken. Dit doen we graag tijdens het voorgesprek, waarvoor u dus niks hoeft te betalen. Zowel het voorgesprek als de check van de polis zijn volledig vrijblijvend.

Ook kunnen wij, zonder enige kosten, voor kleinere groepen uitleg geven over alles rondom uitvaarten. Dit kunnen we bijvoorbeeld doen voor uw vriendengroep, familieleden of collega’s.  Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of het inplannen van een afspraak.

Uitvaartwensen kenbaar maken

Het regelen en plannen van een uitvaart is voor nabestaanden een lastige klus. Uw nabestaanden hebben ongetwijfeld al veel aan hun hoofd en moeten ook tijd hebben om het verlies een plekje te geven. Door zelf over uw uitvaart na te denken, neemt u een hoop werk voor uw nabestaanden uit handen.

Een voorgesprek komt hiervoor goed van pas. Zo kunt u al uw vragen aan onze uitvaartverzorger stellen en kunt u uw uitvaartwensen op een rijtje zetten. Daarvoor krijgt u van ons een wensenboekje. Het advies is om dit wensenboekje in te vullen en op een vaste plek te bewaren. Dit boekje vormt voor uw nabestaanden vervolgens de leidraad voor het organiseren van uw uitvaart.

Uitvaartverzekering

Als uw levenseinde nadert, is het zaak om goed naar de uitvaartverzekering te kijken. Ook dit is iets waar onze uitvaartverzorger u graag mee helpt. Tijdens het voorgesprek bekijkt onze uitvaartverzorger graag uw polis en alle mogelijkheden. Deze mogelijkheden worden direct besproken, zodat u weet waar u mee bezig bent. Heeft u op dit moment nog geen uitvaartverzekering? Dan informeert onze uitvaartverzorger u graag over de mogelijkheden die u heeft.

Vrij keuze bij het kiezen van een uitvaartverzorger

Heeft u uw uitvaartverzekering bij bijvoorbeeld Monuta, Yarden, Dela of een andere uitvaartverzekeraar lopen? U kunt dan voor een uitvaartverzorger van de betreffende uitvaartverzekeraar kiezen, maar dat is altijd duurder. Wij hanteren altijd lagere tarieven dan dergelijke uitvaartverzekeraars. Bovendien bent u niet verplicht om voor een vaste uitvaartverzorger te kiezen. U heeft volledig vrije keuze op het gebied van uitvaartverzorger. Kies daarom altijd voor de uitvaartverzorger waar u het beste gevoel bij heeft. Tijdens ons gratis voorgesprek kunt u in ieder geval een goed gevoel bij ons opbouwen.

Vooraf zaken goed regelen

Het is niet verplicht om vooraf alles vast te leggen, maar het is wel verstandig om alvast wat zaken te regelen. Wij willen u hierbij graag het volgende aanraden:

  • Wensenboekje en uitvaartpolis. Het advies is om het wensenboekje volledig in te vullen. Dit wensenboekje kunt u vervolgens samen met de uitvaartpolis het beste op een vaste plek bewaren. Laat aan uw nabestaanden, of één van uw nabestaanden, weten waar dit precies te vinden is.
  • Adressenlijst samenstellen. Het advies is ook om een adressenlijst samen te stellen. Als uw nabestaanden de rouwkaarten versturen, hoeven zij niet meer alle adressen op te zoeken. Bovendien kunt u hiermee aangeven wie een rouwkaart moet ontvangen en wie voor uw uitvaart genodigd moet worden.
  • Testament. Het advies is om tijdig een testament, wilsverklaring of (donor)codicil op te stellen. Daarbij is het advies ook om dit op een vaste plek te bewaren.
  • Social media. Als u accounts op social media kanalen heeft, is het advies om uw inloggegevens te noteren. Met deze inloggegevens kunnen uw nabestaanden de accounts makkelijk verwijderen. Indien gewenst kunt u dit uiteraard ook alvast zelf doen.

Voorgesprek aanvragen

Wilt u alvast goed nadenken over uw uitvaart? En wilt u graag ook alvast zoveel mogelijk wensen op een rijtje zetten? Tijdens ons voorgesprek bespreken wij graag alle mogelijkheden en uw wensen. U kunt via onderstaand formulier direct een gratis voorgesprek aanvragen of u kunt bellen naar 0321 745 067.

Contact met ons opnemen

Kantoor

Ambachtshof 24, 8251 KV, Dronten

Contact

E-mail: info@noachuitvaartzorg.nl
Telefoon: 0321 – 745 067

Openingstijden

Melden overlijden: 24 uur per dag
Kantoor: Maandag t/m vrijdag van 08:00 t/m 17:00 uur