Onze visie vormgegeven

Mensen zeggen vaak tegen Erwin Livestro dat hij mooi werk heeft, maar dat ze het zelf niet zouden kunnen volhouden om elke dag met de dood bezig te zijn.

Hoe kan het zijn dat hij elke ochtend vol inspiratie aan het werk gaat? Waar haalt hij de energie vandaan om dit werk te doen? Waarom geeft het hem zoveel voldoening? Door zijn verhaal te horen, begrijpt u beter waarom uitvaartzorg zijn passie is. U maakt kennis met zijn visie en idealen en krijgt een duidelijker beeld van de kracht van zijn team. U ontdekt wat Noach Uitvaartzorg voor jou kan betekenen. Luister naar zijn verhaal.

Mijn overtuiging

Ik herinner me nog goed de eerste keer dat ik mijn overtuigingen uitsprak. Ik bezocht een man. Hij had net een kopje koffie voor me ingeschonken. We zaten tegenover elkaar aan de keukentafel. Hij keek me vragend aan: “Weet je wat ik me afvraag, Erwin? Wat is de reden dat jullie me zo goed hebben geholpen? Waarom voel ik me zo verbonden met jullie? Wat is jullie drijvende kracht?

Terwijl hij rustig een slok koffie nam, dacht ik terug aan het verlies van zijn vrouw enkele weken geleden. Hij had me al vaker verrast met slimme vragen, en ook nu weer. Hij keek me rustig en zwijgend aan.

Altijd vanuit mijn hart

Ik liet zijn vragen goed tot mij doordringen. Ik zou graag snel een hapklaar antwoord hebben gegeven, maar dat lukte me niet. Deze vragen waren mij nog nooit eerder gesteld en beantwoorden was een uitdaging. Er schoten allerlei vragen door mijn hoofd: wat was de aanleiding om Noach Uitvaartzorg op te richten? Waarom bestaat het logo uit de ark van Noach met mijn slogan? Wat drijft mij?

Ik dacht diep na terwijl het stil bleef aan de andere kant van de tafel. Het enige geluid in de kamer was het tikken van de klok. Uiteindelijk verbrak ik de stilte en sprak vanuit mijn hart: “Ik geloof dat dit als goed christenen mijn lot is”.

Liefde voor anderen

Hij zei een tijd niets. Toen hield hij zijn hoofd een beetje schuin: “Jij gelooft dat het helpen van anderen jouw lot is. Wat bedoel je daar precies mee, Erwin?

Ik ging rechtop zitten: “Denk eens terug aan de momenten dat we contact hadden. Ik ontmoette jouw vrouw voordat ze overleed. Bij ons eerste gesprek waren ook jullie kinderen aanwezig. Ik voelde hoe jullie verbonden waren met elkaar. Ik zag hoe jullie om elkaar gaven. Het was liefde die jullie verbond.

Nadat ze was overleden, bezocht je je vrouw in onze afscheidskamer. Soms kwam je samen met broers en zussen, soms met vrienden. Ook toen zag ik mensen met een bijzondere band met elkaar. Het was liefde die jullie verbond.

Er was een grote opkomst bij de uitvaart. Naast familie en vrienden waren er ook buurtbewoners, collega’s en verenigingsleden aanwezig. Hun aanwezigheid toont hoeveel ze om jullie geven als gezin en hoe verbonden ze zich voelen met jouw vrouw. Dit is liefde die mensen met elkaar verbindt.

Vriendelijk en betrokken

Hij schonk een tweede kop koffie voor me in en vroeg: “Is het geloof dat liefde mensen verbindt, jouw inspiratiebron? Hoe verzamel je mensen om je heen die jouw visie delen? Hoeveel mensen werken er eigenlijk bij Noach Uitvaartzorg?”

Ik moest glimlachen: “Ik heb geen idee hoeveel mensen er werken, maar ik weet wel wie er werken. Vrouwen en mannen die mijn visie delen. Ze zijn betrokken, zorgzaam en vriendelijk. Voor mij is het belangrijk dat ze de tijd nemen en aandacht geven aan anderen, dat ze toegankelijk zijn en warmte uitstralen, en dat ze toegewijd en lief zijn.”

Het liet mij niet los

Terwijl ik naar huis reed, bleven zijn vragen me bezighouden. Ze raakten aan het hart van wat ons bedrijf drijft. Ik besloot om in gesprek te gaan met het team. Ik wilde graag een nog beter begrip krijgen van onze werkwijze en missie. In de weken daarna sprak ik regelmatig met teamleden. Telkens begon ik het gesprek met de vraag: “Waarom werk je in de uitvaartzorg, voor Noach Uitvaartzorg?”

Laat deze vraag eens goed op je inwerken. Je kunt hem bijna niet met je verstand beantwoorden, wel met je hart. Dat is de kracht van de vraag. Het is vergelijkbaar met de vraag: hou je van je partner? Ik weet dat ik van mijn vrouw hou, maar als je me vraagt om te vertellen waarom, kan ik mijn gevoel moeilijk in woorden vangen. Mijn hart zegt me dat ik zielsveel van haar hou, maar een verklaring geven in woorden is haast onmogelijk.

Mijn liefde voor mijn werk is duidelijk, maar hoe staat het met onze teamleden? Delen zij deze passie ook? Misschien is het interessant om te onderzoeken hoe motivatie verschilt binnen ons team. En laten we niet vergeten hoe krachtig de vraag is: wat drijft ons om bij Noach Uitvaartzorg te werken?

Uitvaartzorg op een andere manier

De gesprekken duurden meestal een uur en tijdens deze gesprekken spraken alle teamleden over hoe betekenisvol ze het werk bij ons vinden. Ze ervaren voldoening en doen hun werk vanuit hun hart.

Ik sprak met een van onze teamleden over de uitvaart van haar vader, die plaatsvond voordat ze bij ons werkte. Na de begrafenis zei ze tegen haar man: ‘Zo kan het dus ook.’

Ik was benieuwd naar wat ze daarmee bedoelde. Wat was het wat de uitvaart van haar vader zo anders maakte? Waarom had ze een beter gevoel na afloop? Wat was het wat onze werkwijze zo krachtig maakte?

Tijdens het vertellen over de uitvaart van haar moeder, bleek dat niemand had gevraagd naar de verzorging en aankleding van haar moeder of hoe de kist was gesloten. Ze wist het zelf ook niet en wie het had gedaan was ook onbekend.

Bij de uitvaart van haar vader was ze aanwezig bij alle belangrijke momenten, zoals het verzorgen, kleden en opbaren van zijn lichaam en het sluiten van de kist. Ze deed dit samen met haar broer en samen sloten ze ook de kist. Tijdens het begraven voelden ze zich sterk verbonden met elkaar.

Onze missie

Tijdens de gesprekken met onze teamleden hebben we fijne en intense momenten beleefd. Ze hebben ons duidelijk gemaakt wat onze kernwaarden zijn en wat ons ideale doel is. Samen hebben we de missie van ons bedrijf, Noach Uitvaartzorg, kunnen formuleren.

Met liefde helpen wij mensen om afscheid te nemen, wat ervoor zorgt dat ze zich verbonden voelen met elkaar. Zo kan het gemis van hun geliefde aan het begin van een nieuw hoofdstuk veranderen van een pijnlijke wond in een helend litteken.

Noach Uitvaartzorg
4.9
Gebaseerd op 59 beoordelingen
powered by Google
ria waijerinkria waijerink
12:24 01 Jun 23
Mijn schoonmoeder is op 30 april overleden en in eerste instantie hadden we voor een andere uitvaartonderneming gekozen. Na een dag kwamen wij erachter dat deze onderneming niet kon voldoen aan bepaalde datum wensen en derhalve hebben we contact gezocht met Erwin of Noach hierin iets voor ons kon betekenen. Probleemloos is de uitvaartvoorbereiding overgegaan naar Noach (hulde ook voor de samenwerking tussen deze 2 uitvaartbedrijven) en zijn wij toevertrouwd aan de goede zorg van uitvaartbegeleider Ronald.Hij heeft op zijn eigen rustige manier, soms met heerlijke humor (wat we in die moeilijke tijd goed konden gebruiken), maar altijd erg respectvol, ons door het hele proces gevoerd van beslissingen nemen, keuzes maken, je verdrietig laten zijn, maar zeker de mooie momenten laten onthouden. Elk van ons werd betrokken in de voorbereiding, we voelden ons als in een warm bad.De uitvaart was prachtig en is vlekkeloos verlopen. Wij, als familie, hebben op onze eigen manier afscheid kunnen nemen van mama, maar hadden dit zonder Ronald niet zo mooi kunnen doen.We zijn erg blij dat Erwin de uitvaart wilde overnemen zodat we op de door ons gewenste dag mama konden begraven en we zijn Ronald heel erg dankbaar voor de voorteffelijke en menselijke manier waarop hij alles in goede banen heeft geleid.Chapeau!
Fam. LontFam. Lont
14:36 02 Jan 23
Terecht dat deze uitvaartondernemer hoog in de ranking staat.In mei overleed mijn vader. Na een tijd bij een grote onderneming in de wacht te hebben gestaan (er zijn nog ... wachtenden voor u), heb ik contact gezocht met Noach. Erwin nam direct op.Als je het hebt over "ontzorgen" in een moeilijke tijd, dan kan hij (en zijn team) dat. Duidelijke keuzes werden ons voorgelegd en hij had heel snel door met wat voor mensen hij aan tafel zat.Kortom: wij hebben ons erg gesteund gevoeld in de achtbaan waar je niet in wil zitten.We kunnen deze uitvaartondernemer absoluut aanbevelen!
Marion VreeMarion Vree
15:39 09 Jan 22
Mijn moeder is 28 december 2021 in de vroege ochtend overleden; ons eerste contact met Erwin van Noach Uitvaartzorg was op 27 december aan het eind van de middag. Wij hadden dus geen tijd om de offerte te bespreken. Dat was geen enkel probleem, er was vanaf het eerste contact meteen veel medeleven, meedenken en vooral ontzorgen. De organisatie van de uitvaart, de begeleiding van mijn vader bij de uitvaart door Erwin, onze contacten met Erwin en alle medewerkers van Noach, het maken van de kaart, het regelen van de bloemen, alles was meer dan uitstekend. Ook de bewoners van het verzorgingshuis waar mijn moeder woonde werden op een mooie manier bij het afscheid betrokken. Vanuit het verzorgingshuis werd hiervoor veel waardering uitgesproken.Noach Uitvaartzorg verdient van ons 5 dikke sterren.Onze welgemeende dank aan allemaal.
Renske EvertsenRenske Evertsen
18:21 23 Aug 21
Helaas is ons zoontje Sem veelste vroeg heen gegaan en wisten wij dat dit zal gebeuren...Meteen bij het eerste contact met Erwin hadden wij een warm gevoel. Alle tijd is er voor ons genomen en alles mocht en kon besproken worden. Tot in de kleinste detail heeft Noach uitvaartzorg ons geholpen. We zijn dankbaar voor onze ontmoeting en alle steun die wij gekregen hebben.We hebben Erwin, Wendy en Linda in ons hart gesloten.
Mijn man is op jonge leeftijd overleden en vanwege ziekte was hij niet verzekerd. Ik ben bij deze fantastische lieve familie terecht gekomen die mij, het gezin maar vooral mijn man op zeer respectvolle wijze hebben begeleid naar zijn laatste rustplaats. Ik kan niet benadrukken wat deze mensen voor mij en de kinderen hebben betekend. Zo lief, warm, respectvol! Zij hebben een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Erwin en Wendy , bedankt voor jullie warmte en steun.
PetraPetra
20:47 13 Jul 21
PetDe uitvaart was prachtig Linda.Mooi, waardig en informeel. Super blij mee. Aan alle wensen zijn gedacht en zijn verwezenlijkt.Ik zag op tegen het spreken, maar wilde dit zeker doen. Ik wilde mijn vader nogmaals vertellen hoe trots ik op hem ben en hoeveel we van hem houden.Ik heb kunnen zeggen wat ik wilde en daar ben ik erg blij mee. Jij hebt mij hierover nog gerust kunnen stellen en dat vond ik heel prettig.De communicatie met de diverse personeelsleden van jullie mooie bedrijf, was heel persoonlijk, open en informeel. Dit hebben wij als zeer prettig ervaren in een moeilijke periode.De rouwauto, de kist, hoe mijn vader erbij lag, de locatie..... alles was goed en mooi.Erwin was ook super. Hij dacht echt met ons mee en kwam ook met ideeën die de uitvaart nog persoonlijker maakte en dat was mooi en heel fijn.Bedankt voor alles wat jullie gedaan hebben. Het was zoals hij zou willen. Ben blij dat er een open kist kon zijn.... jullie hebben echt jullie best gedaan! Nogmaals enorm bedankt! Je merk aan alles dat het je roeping is om dit werk te doen.Ben ik trots op... echt respect! Ondanks de heftige ervaring die je zelf gehad hebt, dat je dit zo kunt doen.... fantastisch!Jij bent voor ons een enorme steun en hulp geweest!Jou Engel zou trots op je zijn❤️Ik zou het een eer vinden om je een keer te ontmoeten, maar dat komt vast goed. Ik kom naar jullie toe om een sieraad uit te zoeken als de tijd daar is. Dan wil ik je graag persoonlijk bedanken.Linda, Erwin, Björn, de verzorgers en de rest binnen jullie mooie en warme bedrijf.... ENORM BEDANKT voor de steun, de prachtige uitvaart, het maken van de persoonlijke kaart, het meedenken, de persoonlijke aandacht, het uitvoeren van de wensen, de perfecte begeleiding, voor het warme gevoel wat jullie achter hebben gelaten.Bedankt voor de perfecte uitvaart en dat we op deze prachtige manier afscheid hebben kunnen nemen van onze vader/ opa/ vriend/ liefdevolle man.Jullie zijn goud waard!
js_loader