Urnen en assieraden

De grootste collectie urnen en assieraden in de Benelux

Ruim 1100 urnen en assieraden leverbaar

Na een crematie moet het as minimaal 30 dagen lang in het crematorium blijven. In deze periode kunt u beslissen wat u met het as wilt gaan doen. Eén van de mogelijkheden die u heeft, is om het as in een urn te bewaren. Een andere optie is om van het as zogeheten assieraden te laten maken.

Hier gaat dit artikel over

Urnen

In veel gevallen kiezen nabestaanden ervoor om het as in een urn te laten gieten. Deze urn wordt door sommige nabestaanden in huis neergezet of krijgt een ander mooi plekje. In principe is zo’n urn de laatste tastbare herinnering aan de overledene.

U kunt echter ook andere dingen met de urn doen. Zo is het in sommige culturen traditie om het as uit de urn uit te strooien. Mocht u hiertoe besluiten, is het belangrijk om de geldende regels in de gaten te houden. Het is volgens de wet niet toegestaan om zomaar as uit te strooien.

Een andere optie die u heeft, is om de urn te begraven. Op deze manier kunt u – na de crematie – de overledene nog een laatste rustplek geven. Ook hierbij is het van belang dat u de huidige regels over het ingraven van urnen opvolgt.

Weet u nog niet wat u met de urn wilt doen? U kunt de urn – na de eerste 30 dagen – bij het crematorium laten staan. Daarbij heeft u ook de keuze om de urn in een urnentuin te laten plaatsen.

Aanbod van urnen

Op dit moment heeft u de keuze uit heel veel soorten urnen. Er bestaan relatief simpele urnen, terwijl er ook complexe urnen met een prachtige vormgeving bestaan. De urnen zijn bovendien in verschillende maten verkrijgbaar, in verschillende kleuren en in verschillende stijlen.

Graag helpen wij u met het maken van de juiste keuze. Het is daarbij van belang dat u goed naar uw eigen wensen kijkt, maar ook naar de leefstijl die de overledene aanhield. Mogelijk heeft de overledene op het moment van leven al aangegeven wat er met zijn of haar urn moet gebeuren. Wij adviseren u om een dergelijke wens altijd op te volgen.

Binnen het aanbod vallen de biologische urnen op. Deze urnen zijn vaak handgemaakt en worden van uitsluitend natuurlijke materialen gebruikt. Een dergelijke urn past perfect bij bijvoorbeeld een natuurlijke begrafenis met een uitvaartmand.

Wat kost een urn?

De gemiddelde prijs van een urn ligt op ongeveer 150 euro tot 300 euro. Wat de precieze prijsstelling is, hangt van talloze factoren af. Zo speelt het materiaal een belangrijke rol, maar ook de fabrikant en de afmetingen zijn bepalend.

Over de prijzen van een urn informeren wij u graag nader. Daarbij bespreken we ook graag welke mogelijkheden u heeft.

Waar plaatst u de urn?

Waar u de urn gaat plaatsen, is volledig aan u. De urn verdient in ieder geval een mooie plek. Een mooie plek die recht doet aan de overledene. Mogelijk kunt u de urn op een plek zetten die voor de overledene erg belangrijk is geweest. Een andere optie is om bijvoorbeeld buitenshuis een gedenkplaats in te richten.

Assieraden

Het as van de overledene kunt u in een urn laten zitten, maar u kunt hier ook assieraden van laten maken. Dit zijn prachtige sieraden waarin het as van de overledene verwerkt zit. Op het moment dat u deze sieraden draagt, draagt u als het ware de overledene bij u. Voor veel nabestaanden biedt dit troost en steun.

Voor een assieraad is ongeveer 1 á 2 koffielepeltjes as nodig. Met het as uit een urn kunt u zo de nodige assieraden laten maken.

Uit wat voor assieraden kunt kiezen?

Het aanbod van assieraden is op dit moment erg divers:

  • Een armband: in de armband is een klein stukje ‘vrijgehouden’ waarin het as van de overledene gestopt kan worden. Deze armbanden zijn voor zowel man als vrouw beschikbaar.
  • Een ketting: ook in een ketting is het mogelijk om het as te laten verwerken. Ook hierbij geldt dat dit voor heren en dames mogelijk is.
  • Een ring: in een ring kan op een prachtige manier as verwerkt worden. De ringen zijn voor zowel heren als voor dames verkrijgbaar.
  • As bedels: met een as bedel bent u in staat om bijvoorbeeld uw eigen armband te ontwerpen. In de as bedels wordt op een fraaie manier het as verwerkt.

U kunt op dit moment uit meerdere kleuren sieraden kiezen. De meeste assieraden zijn in het zilver uitgevoerd, maar u kunt ook voor bijvoorbeeld edelstaal of goud kiezen.

De mogelijkheden op het gebied van assieraden zijn divers. Indien u hier meer informatie over wilt, staat onze uitvaartverzorger graag voor u klaar. Wij bespreken graag alle mogelijkheden met u.

Verwerken van het as

Bij assieraden wordt het as dus in het sieraadstuk verwerkt. Er zijn bedrijven die dit voor u doet, maar er zijn ook sieraden waarbij u het sieraad zelf kunt vullen. In dat geval beschikt het sieraad over bijvoorbeeld een schroefdopje; dit dopje kunt u opendraaien, waarna u het ‘reservoir’ met as kunt vullen.

Wat kosten assieraden?

Wat assieraden kosten, is volledig afhankelijk van het soort sieraad. Net zoals bij ‘normale’ sieraden heeft u de keuze uit allerlei soorten, uit allerlei merken en uit allerlei varianten. Graag kijken wij met u naar de vele mogelijkheden en gaan we samen met u op zoek naar de beste assieraden.

Asbestemming

Na de uitvaart is het belangrijk om voldoende tijd voor het rouwproces uit te trekken. U heeft een heftige periode achter u en u bent mogelijk erg verdrietig. Om dit verdriet een plekje te geven, is het advies om goed over de asbestemming na te denken.

Over de mogelijke asbestemmingen informeren wij u graag nader. Neem contact met ons op voor het bespreken van alle mogelijkheden.

Contact met ons opnemen

Kantoor

Ambachtshof 24, 8251 KV, Dronten

Contact

E-mail: info@noachuitvaartzorg.nl
Telefoon: 0321 – 745 067

Openingstijden

Melden overlijden: 24 uur per dag
Kantoor: Maandag t/m vrijdag van 08:00 t/m 17:00 uur