Uitvaartmanden

Het grootste assortiment uitvaartmanden in Nederland

Uitvaartmanden direct uit voorraad leverbaar

Lange tijd was het bij een uitvaart gebruikelijk om voor een uitvaartkist te kiezen. Dat is nog steeds iets waar veel mensen voor kiezen, maar u heeft op dit moment meer mogelijkheden. Zo is het op dit moment ook mogelijk om voor een uitvaartmand te kiezen.

Een uitvaartmand is vergelijkbaar met een uitvaartkist, maar is dan van natuurlijke materialen gemaakt. U kunt hierbij denken aan wilgenteen, pandanus, rotan, hout, bamboe en bananenblad. Deze materialen zijn stuk voor stuk natuurlijk en zijn daardoor een stuk duurzamer dan een uitvaartkist. Op basis van het karakter van de overledene is dit mogelijk de meest passende keuze.

Hier gaat dit artikel over

Milieuvriendelijk alternatief voor een uitvaartkist

Bij het produceren van een uitvaartmand worden geen schadelijke stoffen gebruikt. Bij een crematie betekent dit dat er geen schadelijke afvalstoffen vrijkomen. Daarnaast leent een uitvaartmand zich ook prima voor een (natuurlijke) begrafenis.

Heeft de overledene in zijn of haar tuin een prachtige boom staan? Dan is het zelfs mogelijk om een uitvaartmand van die boom te laten maken. Onder meer een wilgenboom is hier geschikt voor. Mocht u naar een dergelijke oplossing oren hebben, vernemen wij dat graag van u. Wij bespreken graag alle mogelijkheden die u heeft qua uitvaartmanden.

Divers aanbod manden

In de afgelopen jaren kiezen meer en meer mensen voor een uitvaartmand. Dit is namelijk een duurzame keuze die bij de leefstijl van steeds meer mensen past. Dat de uitvaartmanden steeds populairder worden, blijkt ook uit het aanbod. Je hebt op dit moment namelijk uit bijzonder veel uitvaartmanden de keuze.

U heeft ten eerste de keuze uit tal van materialen. U kunt voor een uitvaartmand van onder meer wilgenteen, pandanus, rotan, hout, bamboe en bananenblad kiezen. Ten tweede heeft u de keuze uit allerlei kleuren. U kunt voor een lichtere kleur gaan, u kunt voor een donkere kleur gaan en u kunt voor een opvallende kleur gaan. Ook op dit vlak informeren wij u graag over alle mogelijkheden.

Bovendien is het in veel gevallen mogelijk om de uitvaartmand naar eigen wens te makken. Dit doet u bijvoorbeeld door unieke details aan de uitvaartmand toe te voegen.

Ook qua deksel heeft u veel keuze bij uitvaartmanden. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een tweedelig deksel; u ziet hierdoor alleen de bovenkant van de overledene in de kist liggen. Uiteraard is het ook mogelijk om voor een deksel uit één stuk te kiezen.

Tot slot kunt u ook nog uit meerdere vormen kiezen. U kunt voor de gebruikelijke rechthoekige vorm kiezen, maar het is ook mogelijk om voor een ronde vorm te kiezen. Een andere optie is een ovale uitvaartmand.

Een liefdevol afscheid

Vanuit Noach Uitvaartzorg verzorgen wij met de grootste zorg uitvaarten. Eén van de taken die daarbij hoort, is om de nabestaanden op de juiste manier te informeren en te adviseren. Dit doen wij dan ook graag over uitvaartmanden. Wij vertellen u graag welke mogelijkheden u heeft en hoe u eventueel de uitvaartmand naar wens kunt personaliseren.

Met een uitvaartmand zorgt u voor een liefdevol en passend afscheid. Een passend afscheid dat mogelijk geheel in lijn is met de leefstijl die de overledene aanhield.

Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wilt over uitvaartmanden.

Contact met ons opnemen

Kantoor

Ambachtshof 24, 8251 KV, Dronten

Contact

E-mail: info@noachuitvaartzorg.nl
Telefoon: 0321 – 745 067

Openingstijden

Melden overlijden: 24 uur per dag
Kantoor: Maandag t/m vrijdag van 08:00 t/m 17:00 uur