Uitvaartkisten

Hét grootste assortiment uitvaartkisten, uit voorraad leverbaar

Het grootste assortiment uitvaartkisten

Het aanbod van uitvaartkisten is op dit moment onwijs divers. U heeft bij ons de keuze uit allerlei soorten uitvaartkisten, variërend van luxe kisten tot aan moderne kisten en van Amerikaanse kisten tot aan uitvaartmanden. Wij zijn in staat om meer dan 200 soorten kisten uit voorraad te leveren, waardoor u altijd een geschikte kist kunt vinden. Een kist die op de wensen en persoonlijkheid van de overledene aansluit én binnen het budget past.

Hier gaat dit artikel over

Wat is de juiste uitvaartkist?

Om tot de juiste uitvaartkist te komen, moeten er enkele knopen doorgehakt worden. Onze uitvaartverzorger staat u graag bij met het doorhakken van deze knopen.

Persoonlijkheid van de overledene

Bij het uitkiezen van de uitvaartkist is het belangrijk om naar de persoonlijkheid van de overledene te kijken. Hierbij is het ook aan te raden om rekening te houden met het karakter van de dierbare.

Op basis daarvan kunt u de juiste keuze maken met betrekking tot het materiaal en fysieke kenmerken. Niet alleen u kan hier een belangrijke rol bij spelen, maar ook bijvoorbeeld de kleinkinderen van de overledene. Zo is het mogelijk om de kist te laten schilderen door u, andere nabestaanden of (klein)kinderen.

Meebeslissen bij leven

Nadert het einde van uw leven? Dan kunt u meebeslissen over de kist waarin u begraven of gecremeerd wilt worden. U kunt een specifieke kist aanwijzen, maar u kunt ook een kist zelf laten ontwerpen. Ook is het mogelijk om een kist op maat te laten maken. Tijdens een gratis voorgesprek informeren we u graag over alle mogelijkheden op dit gebied.

Design / ontwerp van de uitvaartkist

Bij het uitkiezen van de uitvaartkist is het belangrijk om naar het design te kijken. Moet de kist over specifieke fysieke kenmerken beschikken? Moet de kist zo eenvoudig mogelijk zijn? Of gaat de voorkeur uit naar een uitgesproken design? In het huidige aanbod van uitvaartkisten komt u in ieder geval heel veel designs tegen.

Materiaal van de doodskist

Ook is het belangrijk om goed naar het materiaal te kijken. Het materiaal waarvan een uitvaartkist gemaakt wordt, is onder meer voor het design bepalend. Op dit moment heeft u de keuze uit allerlei soorten materialen, zowel voor de buitenkant als voor de binnenkant van de kist. Onze uitvaartverzorger kijkt graag met u mee en informeert u over alle mogelijkheden.

Belasting van het milieu

Bij meer en meer uitvaarten speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Het is mede hierdoor tegenwoordig mogelijk om voor een milieuvriendelijke kist te kiezen. Deze kist is bijvoorbeeld van hernieuwbare materialen gemaakt en wordt zo efficiënt mogelijk vervoerd. Tevens worden dergelijke kisten onder de juiste omstandigheden gemaakt door vakspecialisten die over goede arbeidsvoorwaarden beschikken.

Kleuren van de kist

De kleur van de kist is onwijs belangrijk voor de uiteindelijke uitstraling. Op dit moment kunt u uit alle mogelijke kisten kiezen, waaronder grijs, rood, blauw, zwart, bruin en wit. Bij elke kleur heeft u de keuze uit onwijs veel tinten. Onze uitvaartverzorger informeert u hier graag over, evenals over de bijkomende kosten.

Handgrepen op de grafkist

In het huidige aanbod vindt u kisten met en zonder grepen. De kisten die over een greep beschikken, hebben doorgaans één specifieke type greep. Mocht u graag andere soorten grepen willen, is dit in overleg mogelijk. Ook hierbij informeert onze uitvaartverzorger u graag over de kosten.

Soorten uitvaartkisten

Wordt de overledene gecremeerd of begraven? Ook dit is van belang voor de kist waar uiteindelijk voor gekozen wordt. Beide soorten uitvaarten vragen namelijk om andere eigenschappen van een kist.

Begrafenis uitvaartkist

Bij een begrafenis uitvaartkist wordt vaak voor een unieke kist gekozen. Een kist van een hoge kwaliteit die eventueel naar wens ontworpen wordt. Ook worden dergelijke kisten veelal voorzien van een persoonlijke opdruk of een afbeelding.

De kist speelt tijdens de uitvaartdienst een centrale rol. Mede daardoor stellen veel nabestaanden hoge eisen aan de kist. De kist moet van een hoge kwaliteit zijn en moet qua design ook volledig naar wens zijn. Over het algemeen is een begrafenis uitvaartkist hierdoor duurder dan een crematiekist.

Crematie uitvaartkist

Een crematie uitvaartkist is veelal goedkoper, onder meer doordat er goedkopere materialen gebruikt worden. De kist die voor een crematie gebruikt wordt, moet bovendien aan eisen voldoen. Zo mag een dergelijke kist niet in zijn geheel van kunststof of metaal vervaardigd zijn. De grepen, schroeven en versieringen mogen wel van deze materialen gemaakt zijn. Deze onderdelen worden voor het cremeren van de kist verwijderd.

Duurzame uitvaartkist

Meer en meer mensen kiezen voor een duurzame uitvaart. Bij een dergelijke uitvaart hoort in principe een duurzame uitvaartkist. Zo’n kist is van duurzame materialen vervaardigd en zijn bijvoorbeeld afbreekbaar. Onze uitvaartverzorger informeert u graag over alle mogelijkheden op het gebied van duurzame begrafenis- en crematiekisten.

Wat kost een uitvaartkist?

De kosten voor een uitvaartkist lopen uiteen. De kosten zijn afhankelijk van de wensen, van de materialen en van talloze andere factoren. Onze uitvaartverzorger vertelt u graag meer over de mogelijkheden en bijbehorende kostenplaatjes.

Een uitvaartkist ontwerpen

Het is tegenwoordig ook mogelijk om een uitvaartkist zelf te ontwerpen. Zo kunt u de uitvaartkist zelf wrappen of schilderijen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld specifieke versieringen op de kist aan te brengen. Op dit gebied bestaat in principe geen grens.

Alternatieven voor een uitvaartkist

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een crematie. Bij een crematie is het niet per sé verplicht om een uitvaartkist te gebruiken. Mede hierdoor zijn in de loop der jaren meerdere alternatieven ontstaan:

  • Een lijkwade
  • Een uitvaartmand
  • Een opbaarblank van hout

Wilt u meer informatie over deze alternatieven voor een uitvaartkist? Neem gerust contact met ons op. Ook voor deze alternatieven geldt dat wij deze uit voorraad kunnen leveren.

Contact met ons opnemen

Kantoor

Ambachtshof 24, 8251 KV, Dronten

Contact

E-mail: info@noachuitvaartzorg.nl
Telefoon: 0321 – 745 067

Openingstijden

Melden overlijden: 24 uur per dag
Kantoor: Maandag t/m vrijdag van 08:00 t/m 17:00 uur