Uitvaartcentrum Lelystad

Een uitvaartcentrum in Lelystad is een geschikte locatie voor de organisatie van afscheidsdiensten. Het biedt de mogelijkheid om de overledene op te baren en de afscheidsdienst te regelen.

Hierdoor kunnen nabestaanden in een professionele en respectvolle omgeving afscheid nemen van hun dierbare.

Bovendien, regelt het uitvaartcentrum alles wat nodig is voor een passende uitvaart.

De meeste uitvaartcentra beschikken over een ruim aanbod voorzieningen. De zogenaamde 24-uurskamer wordt vaak gebruikt, daar kunnen nabestaanden de overledene bezoeken tot aan de uitvaart.

Veel uitvaartcentra hebben ook een aula, een ruimte waar afscheidsdiensten of condoleance kunnen worden gehouden. Hier kan ook een koffietafel plaatsvinden, waardoor nabestaanden in een professionele en respectvolle omgeving afscheid kunnen nemen en samen kunnen zijn.

“De bomen komen uit de grond en uit hun stam de twijgen. En iedereen vindt het heel gewoon dat zij weer bladeren krijgen. We zien ze vallen op de grond en dan opnieuw weer groeien. Zo heeft de aarde ons geleerd dat ál wat sterft zal bloeien.” – Toon Hermans

Opbaren in uitvaartcentrum Lelystad

Een uitvaartcentrum biedt de mogelijkheid om een dierbare op te baren, in dit geval is het aanbevolen om een afspraak te maken voor het bezoeken van de overledene.

Veel uitvaartcentra beschikken over 24-uurskamers, waar nabestaanden de overledene op elk moment kunnen bezoeken met een eigen sleutel, waardoor ze op hun eigen manier afscheid kunnen nemen. Bijvoorbeeld, door de kamer aan te kleden met persoonlijke spullen en een huiselijke sfeer te creëren.

Ook zijn er vaak extra voorzieningen beschikbaar, zoals een kitchenette en toiletvoorzieningen, om het afscheid zo comfortabel mogelijk te maken.

Het is vaak ook mogelijk om een dierbare thuis op te baren, dit biedt de mogelijkheid om de hele dag bij de overledene te zijn en afscheid te nemen op een manier die voor de nabestaande gepast is. Noach Uitvaartzorg biedt speciale koelingsapparatuur voor deze situaties.

Het is wel belangrijk om te weten dat thuis opbaren niet altijd mogelijk is, bijvoorbeeld als de overledene is overleden in een zorginstelling. In dit geval zal de zorginstelling de noodzakelijke zorg uitvoeren in de kamer van de overledene of in hun eigen mortuarium, zoals het verwijderen van een infuus, katheter of stoma.

Hierna hebben de nabestaanden de keuze om de overledene over te brengen naar een uitvaartcentrum voor opbaring tot aan de uitvaart.

Afscheidsdienst & condoleance

De afscheidsdienst kan gehouden worden in de aula van een uitvaartcentrum. Deze ruimte is vaak geschikt voor grotere groepen, maar kan ook worden afgestemd op kleinere gezelschappen.

Veel uitvaartcentra beschikken over muziekinstallaties, zoals een piano of orgel, die kunnen worden gebruikt om de dienst een persoonlijk tintje te geven. Hierdoor kan de afscheidsdienst een emotionele en persoonlijke betekenis krijgen voor de nabestaanden.

De condoleance kan worden gehouden in een speciaal daarvoor bestemde koffiekamer, vaak met veel mogelijkheden voor catering.

Dit kan bijvoorbeeld het serveren van de favoriete lekkernij van de overledene zijn of een drankje met hapjes.

Dit biedt de mogelijkheid om de dienst af te sluiten op een manier die gepast voelt voor de nabestaanden.

Uitvaartlocatie in Lelystad

De uitvaartdienst kan plaatsvinden op een locatie die gekozen wordt door de nabestaanden. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar, zoals een aula van een crematorium of een kerk, maar ook andere bijzondere locaties zijn mogelijk.

Zoals een theater, restaurant, tuin, een plek die veel betekende voor de overledene zoals een boerderijschuur, sportclub, een café of een andere persoonlijke plek.

Hierdoor kan de dienst een persoonlijke en unieke betekenis krijgen voor de nabestaanden en kan het afscheid nemen op een speciale manier plaatsvinden.

Er zijn bijna geen beperkingen voor de locatie waar een uitvaart gehouden kan worden in Lelystad.

Nabestaanden hebben de mogelijkheid om afscheid te nemen op een locatie die voor hen gepast voelt, zoals thuis, in een lokaal café of restaurant.

Onze ervaren uitvaartverzorgers denken graag mee met de nabestaanden over de verschillende locatie-opties en helpen hen om een geschikte locatie te vinden.

Asresten na crematie - de asbestemming en uitstrooien van as
Afscheidshuis Flevoland exterieur 1

Professioneel en gastvrij

Onze focus ligt op het vervullen van de wensen van onze gasten op een professionele en respectvolle manier. Ons team richt zich op het creëren van een mooie en persoonlijke afscheidsdienst, waarbij we er alles aan doen om te voldoen aan uw wensen.

Ons team is toegewijd om de uitvaart op een uitstekende manier uit te voeren, waarbij wij bijdragen aan een onvergetelijk afscheid.

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen en te adviseren, in geval van overlijden zijn wij 24/7 bereikbaar voor ondersteuning. Aarzel niet om contact op te nemen als u vragen heeft of onze hulp nodig heeft.

Uw uitvaart in Lelystad laten verzorgen

Onze uitvaartverzorgers staan altijd klaar om een vrijblijvend gesprek met u aan te gaan. In dit gesprek leggen wij alle mogelijkheden uit, daarbij maakt het niet uit of u verzekerd bent of niet. U heeft altijd de vrijheid om te kiezen wie de uitvaart verzorgt, ongeacht waar de eventuele uitvaartverzekering is afgesloten. Dit geeft u de vrijheid om een afscheid te organiseren dat aansluit bij uw wensen en verwachtingen.

  • Ruim 6 jaar ervaring
  • Zowel voor uw crematie als begrafenis
  • Uw uitvaart verzorgd door ons familiebedrijf
  • Altijd één vast aanspreekpunt