Uitvaartcentrum Kampen

Een uitvaartcentrum in Kampen is een plaats waar nabestaanden afscheid van hun dierbare kunnen nemen en waar de uitvaart in een professionele en respectvolle omgeving kan plaatsvinden.

Hier kunnen de praktische zaken zoals opbaring en de organisatie van de afscheidsdienst worden geregeld. Het biedt een plek waar nabestaanden in een rustige en comfortabele omgeving afscheid kunnen nemen van hun dierbare.

De uitvaartcentra waarmee wij samenwerken bieden nabestaanden de mogelijkheid om de overledene te bezoeken tot aan de uitvaart, dit wordt gedaan door middel van een 24-uurskamer. Hierdoor kan men op een persoonlijke manier afscheid nemen, met de mogelijkheid om de ruimte aan te kleden met persoonlijke spullen en zo een huiselijke sfeer te creëren.

Nabestaanden krijgen een eigen sleutel van de kamer, waardoor ze op elk gewenst moment toegang hebben tot de rouwkamer. Veel uitvaartcentra beschikken ook over extra voorzieningen zoals een kitchenette en toiletvoorzieningen.

“De bomen komen uit de grond en uit hun stam de twijgen. En iedereen vindt het heel gewoon dat zij weer bladeren krijgen. We zien ze vallen op de grond en dan opnieuw weer groeien. Zo heeft de aarde ons geleerd dat ál wat sterft zal bloeien.” – Toon Hermans

Opbaren in uitvaartcentrum Kampen

Er bestaat de optie om een dierbare in een uitvaartcentrum op te baren. Het is aan te raden om hiervoor een afspraak te maken.

Vele uitvaartcentra beschikken over 24-uurs rouwkamers, waardoor nabestaanden op elk gewenst moment toegang hebben tot de kamer met hun eigen sleutel. Hierdoor kan men afscheid nemen op een persoonlijke manier, door bijvoorbeeld de ruimte aan te kleden met eigen spullen en zo een huiselijke sfeer te creëren.

Bij de rouwkamer zijn vaak extra voorzieningen aanwezig zoals kitchenette en toiletvoorzieningen, om het afscheid zo comfortabel mogelijk te maken.

Een alternatieve manier om afscheid te nemen van een dierbare is door middel van thuisopbaring. Hierbij kan men het lichaam van de overledene in huis bewaren en afscheid nemen op een manier die voor hen gepast voelt.

Noach Uitvaartzorg biedt hiervoor speciale koelingsapparatuur aan. Het is wel belangrijk om te weten dat thuisopbaring niet altijd mogelijk is.

Als een dierbare is overleden in een zorginstelling, dan zal de zorginstelling de noodzakelijke zorg uitvoeren en de nabestaande de keuze geven om de overledene naar een uitvaartcentrum over te brengen voor opbaring.

Afscheidsdienst & condoleance

De afscheidsdienst kan plaatsvinden op een locatie naar keuze van de nabestaanden. Dit kan bijvoorbeeld een kerk of een aula van een crematorium zijn.

Er zijn echter ook bijzondere locaties beschikbaar, zoals een plek die veel betekende voor de overledene of een persoonlijke ruimte zoals een tuin, een theater of een café.

Onze uitvaartverzorgers kunnen u helpen bij het vinden van een geschikte locatie voor de afscheidsdienst en adviseren over de beschikbare voorzieningen zoals muziekinstallaties.

De condoleance kan ook gehouden worden op een locatie naar keuze van de nabestaanden. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar, zoals een kroeg, een restaurant of een park.

Hierdoor kunt u een persoonlijke afscheidsdienst organiseren met een gepaste omgeving.

Onze uitvaartverzorgers kunnen u helpen bij het vinden van een geschikte locatie en organiseren de catering, zodat u zich kunt concentreren op het afscheid nemen van uw dierbare.

Uitvaartlocatie in Kampen

Nabestaanden kunnen kiezen voor een afscheidsdienst op een locatie die voor hen passend is. Dit kan een traditionele locatie zijn zoals een kerk of een aula van een crematorium, maar er zijn ook andere mogelijkheden zoals een persoonlijke plek die betekenisvol was voor de overledene, zoals een sportclub, tuin, theater, restaurant of boerderijschuur.

Onze uitvaartverzorgers helpen graag om een gepaste locatie te vinden die aansluit bij de wensen van de nabestaanden.

In Kampen bieden wij de vrijheid om afscheid te nemen op een locatie die bij u past, of het nu thuis is, in een restaurant of café of op een andere persoonlijke plek.

Onze uitvaartverzorgers zijn er om u te helpen bij het vinden van een gepaste plek voor de uitvaart, en zijn ervaren in het meedenken met nabestaanden over lokale mogelijkheden en beschikbare opties.

Er zijn bijna geen beperkingen voor de locatie waar de uitvaart gehouden kan worden, zodat u een afscheid kunt organiseren dat bij u past.

Asresten na crematie - de asbestemming en uitstrooien van as
Afscheidshuis Flevoland exterieur 1

Professioneel en gastvrij

Onze missie is om de afscheidsdienst van onze gasten zo persoonlijk en respectvol mogelijk te maken. Onze medewerkers zetten zich in om de wensen van onze gasten op een professionele manier uit te voeren. We bieden een gastvrije omgeving waarin nabestaanden een afscheid kunnen organiseren dat bij hen past.

Ons team streeft naar het creëren van een prachtige en persoonlijke afscheidsdienst.

Onze medewerkers staan altijd klaar om te assisteren, en zijn 24/7 bereikbaar voor uw vragen en hulp bij het regelen van de uitvaart.

Uw uitvaart in Kampen laten verzorgen

Onze uitvaartverzorgers staan klaar om u geheel kosteloos te adviseren. Hierdoor krijgt u inzicht in alle beschikbare mogelijkheden, ongeacht of u verzekerd bent of niet. U heeft de vrijheid om te kiezen wie de uitvaart verzorgt, ongeacht waar u verzekerd bent. Hierdoor kunt u een afscheid organiseren dat echt bij u past, op een manier die voor u gepast voelt.

  • Ruim 6 jaar ervaring
  • Zowel voor uw crematie als begrafenis
  • Uw uitvaart verzorgd door ons familiebedrijf
  • Altijd één vast aanspreekpunt