Uitvaartcentrum Dronten

Een uitvaartcentrum is een plaats waar nabestaanden terecht kunnen voor de organisatie van een uitvaart. Hier kunt u uw dierbare laten opbaren en kan de afscheidsdienst plaatsvinden.

Er zijn verschillende namen voor een uitvaartcentrum, zoals funerarium of rouwcentrum. Het is een plek waar alles op een professionele en respectvolle manier geregeld kan worden

Een uitvaartcentrum is een plaats waar nabestaanden afscheid kunnen nemen van hun overleden dierbare in een professionele en respectvolle omgeving.

In veel uitvaartcentra is het mogelijk om de overledene op te baren in een privékamer. Hierdoor krijgen nabestaanden de gelegenheid om afscheid te nemen op elk moment dat zij dit wensen.

Deze kamers zijn vaak 24/7 toegankelijk, waarbij men een eigen sleutel ontvangt. Nabestaanden kunnen de ruimte dan aankleden met persoonlijke spullen en zo een huiselijke sfeer creëren.

Er zijn vaak ook voorzieningen zoals een kitchenette en toilet beschikbaar in deze kamers.

“De bomen komen uit de grond en uit hun stam de twijgen. En iedereen vindt het heel gewoon dat zij weer bladeren krijgen. We zien ze vallen op de grond en dan opnieuw weer groeien. Zo heeft de aarde ons geleerd dat ál wat sterft zal bloeien.” – Toon Hermans

Opbaren in uitvaartcentrum Dronten

Er is de mogelijkheid om een dierbare op te baren in een uitvaartcentrum waar nabestaanden een afspraak kunnen maken voor bezoeken.

Veel uitvaartcentra beschikken ook over 24-uurskamers, waardoor nabestaanden met een eigen sleutel op elk gewenst moment toegang hebben tot de rouwkamer. Hierdoor kan men afscheid nemen op een persoonlijke manier, bijvoorbeeld door de ruimte aan te kleden met persoonlijke spullen en zo een huiselijke sfeer te creëren.

Bij de rouwkamer zijn er vaak extra voorzieningen beschikbaar zoals een kitchenette en toiletvoorzieningen, om het afscheid zo comfortabel mogelijk te maken.

Als uw dierbare overleden is, is het soms mogelijk om hen thuis op te baren. Dit geeft nabestaanden de kans om afscheid te nemen in een vertrouwde omgeving en op een manier die voor hen gepast voelt.

Noach Uitvaartzorg beschikt over speciale koelingsapparatuur waarmee de ruimte en het lichaam gekoeld kunnen worden. Houd er wel rekening mee dat thuis opbaren niet altijd mogelijk is, dit hangt namelijk af van de omstandigheden van het overlijden.

Als een dierbare is overleden in een zorginstelling, dan zal de zorginstelling de benodigde verzorging verrichten in de kamer van de overledene of in hun eigen mortuarium. Dit kan bijvoorbeeld het verwijderen van medische hulpmiddelen zoals een infuus, een katheter of een stoma zijn.

Hierna heeft de nabestaande de keuze om de overledene over te brengen naar een uitvaartcentrum voor verdere voorbereidingen en opbaring voor de uitvaart.

Afscheidsdienst & condoleance

Een afscheidsdienst kan worden gehouden in een aula van een uitvaartcentrum in Dronten. Dit is een ruimte die vaak geschikt is voor grotere groepen mensen, maar die ook aangepast kan worden voor kleinere groepen.

In deze ruimte zijn er vaak muziekinstallaties beschikbaar, zoals een piano of een orgel, waarmee de dienst een persoonlijke touch kan krijgen.

Zo kan de afscheidsdienst op een persoonlijke manier worden gehouden met de mogelijkheid van muzikale ondersteuning.

Tijdens een condoleance kunnen mensen samenkomen in een specifieke ruimte, vaak de koffiekamer. Deze locatie biedt veel flexibiliteit voor de organisatie van eten en drinken.

Zo kan men bijvoorbeeld het favoriete gebakje van de overledene serveren of een borrel organiseren met bitterballen. Hierdoor kan men de dienst op een persoonlijke en gepaste manier afsluiten.

Uitvaartlocatie in Dronten

De nabestaanden kunnen kiezen voor de locatie waar de uitvaartdienst gehouden wordt. Er zijn diverse opties beschikbaar, zoals een aula van een crematorium of een kerk. Maar er zijn ook alternatieven zoals een theater, restaurant, tuin, sportclub, boerderijschuur, café of een andere persoonlijke plek die veel betekenis had voor de overledene.

Zo kan de dienst op een persoonlijke manier worden gehouden.

In Dronten zijn er weinig beperkingen voor de locatie waar een uitvaart kan plaatsvinden.

Nabestaanden kunnen kiezen voor een plek die voor hen gepast voelt, zoals thuis, een restaurant of café.

Onze uitvaartverzorgers zijn ervaren en bieden ondersteuning bij het vinden van een geschikte locatie voor de afscheidsdienst, door mee te denken met nabestaanden over de beschikbare opties in de omgeving van Dronten.

Asresten na crematie - de asbestemming en uitstrooien van as
Afscheidshuis Flevoland exterieur 1

Professioneel en gastvrij

Onze belangrijkste doelstelling is om de wensen van onze gasten op een professionele en waardige manier te verwezenlijken. Onze gastvrijheid is gericht op het creëren van een prachtige en persoonlijke afscheidsdienst.

Ons team is toegewijd om op een uitstekende wijze bij te dragen aan een memorabele afscheidsdienst.

Wij staan altijd klaar om te helpen bij het regelen van de uitvaart, onze medewerkers zijn 24 uur per dag bereikbaar in geval van overlijden.

Uw uitvaart in Dronten laten verzorgen

Onze uitvaartverzorgers bieden altijd de mogelijkheid voor een vrijblijvend gesprek. Dit geeft u inzicht in alle mogelijkheden, ongeacht of u verzekerd bent of niet. De keuze voor de uitvaartverzorger is altijd aan u, en is niet afhankelijk van uw verzekeraar. Hierdoor kunt u een afscheid organiseren dat bij u en uw wensen past.

  • Ruim 6 jaar ervaring
  • Zowel voor uw crematie als begrafenis
  • Uw uitvaart verzorgd door ons familiebedrijf
  • Altijd één vast aanspreekpunt