Uitvaartcentrum Almere

Een uitvaartcentrum in Almere, ook wel funerarium of rouwcentrum genoemd, is een locatie waar de voorbereidingen en regelingen van een uitvaart plaatsvinden. Van het opbaren van de overledene tot aan het organiseren van de afscheidsdienst, alles kan in een uitvaartcentrum geregeld worden.

Dit biedt een plek waar nabestaanden hun dierbare kunnen afscheid nemen en waar de uitvaart in een professionele en respectvolle omgeving kan plaatsvinden.

De meeste uitvaartcentra beschikken over verschillende voorzieningen. Een van de opties die vaak wordt aangeboden, is de mogelijkheid om een overledene op te baren in een 24-uurskamer. Hierdoor kunnen nabestaanden de overledene bezoeken tot aan de uitvaart, met een eigen sleutel van de kamer.

Veel uitvaartcentra beschikken ook over een aula, een ruimte waar een afscheidsdienst of condoleance georganiseerd kan worden. Ook kan er een koffietafel plaatsvinden in de aula. Dit biedt nabestaanden de mogelijkheid om afscheid te nemen en samen te zijn in een professionele en respectvolle omgeving.

“De bomen komen uit de grond en uit hun stam de twijgen. En iedereen vindt het heel gewoon dat zij weer bladeren krijgen. We zien ze vallen op de grond en dan opnieuw weer groeien. Zo heeft de aarde ons geleerd dat ál wat sterft zal bloeien.” – Toon Hermans

Opbaren in uitvaartcentrum Almere

Er is de mogelijkheid om een dierbare op te baren in een uitvaartcentrum. Hierbij is het verstandig om een afspraak te maken voor het bezoeken van uw dierbare.

Veel uitvaartcentra beschikken ook over 24-uurskamers, waardoor u met een eigen sleutel op elk gewenst moment toegang heeft tot de rouwkamer. Hierdoor kunt u afscheid nemen op uw eigen manier, bijvoorbeeld door de ruimte aan te kleden met persoonlijke spullen en zo een huiselijke sfeer te creëren.

Bij de rouwkamer zijn er vaak extra voorzieningen beschikbaar zoals een kitchenette en toiletvoorzieningen, om uw afscheid zo comfortabel mogelijk te maken.

Het is doorgaans ook mogelijk om een dierbare thuis op te baren. Hierdoor kunt u de hele dag bij uw dierbare zijn en afscheid nemen op een manier die voor u gepast voelt.

Noach Uitvaartzorg beschikt over speciale koelingsapparatuur om de ruimte en het lichaam te koelen. Het is wel belangrijk om te weten dat thuis opbaren niet altijd mogelijk is

Als een dierbare is overleden in een zorginstelling, dan zal de zorginstelling de noodzakelijke zorg uitvoeren in de kamer van de overledene of in hun eigen mortuarium. Dit kan bijvoorbeeld het verwijderen van een infuus, katheter of stoma zijn.

Hierna heeft de nabestaande de keuze of ze de overledene willen overbrengen naar een uitvaartcentrum voor opbaring tot aan de uitvaart.

Afscheidsdienst & condoleance

De afscheidsdienst kan plaatsvinden in de aula van het uitvaartcentrum. Deze ruimte is vaak geschikt voor grotere groepen, maar kan ook worden aangepast voor kleinere gezelschappen. Er zijn vaak verschillende muziekinstallaties beschikbaar zoals een piano of orgel, waarmee de dienst een persoonlijk tintje kan krijgen.

De condoleance wordt vaak gehouden in de koffiekamer, waar er veel mogelijkheden zijn voor catering. Bijvoorbeeld het serveren van het favoriete gebakje van de overledene of een borrel met bitterballen.

Hierdoor kunt u de dienst afsluiten op een manier die voor u gepast voelt.

Uitvaartlocatie in Almere

De uitvaartdienst kan worden gehouden op een locatie naar keuze van de nabestaanden. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar, zoals een aula van een crematorium of een kerk.

Maar er zijn ook bijzondere locaties waar de dienst gehouden kan worden, zoals een theater, restaurant, een tuin, een plek die veel betekende voor de overledene zoals een sportclub, de schuur van een boerderij, een café of een andere persoonlijke plek.

Er zijn bijna geen beperkingen voor de locatie waar een uitvaart gehouden kan worden in Almere.

Nabestaanden hebben de mogelijkheid om afscheid te nemen op een locatie die voor hen gepast voelt, zoals thuis, in een lokaal restaurant of café.

Onze uitvaartverzorgers zijn ervaren en denken graag mee met nabestaanden over de lokale mogelijkheden en helpen hen om een gepaste locatie te vinden.

Asresten na crematie - de asbestemming en uitstrooien van as
Afscheidshuis Flevoland exterieur 1

Professioneel en gastvrij

Onze prioriteit is om de wensen van onze gasten op een professionele en respectvolle manier te vervullen. Onze gastvrijheid is gericht op het creëren van een mooie en persoonlijke afscheidsdienst.

Ons team zet zich in om dit op een uitstekende manier uit te voeren en bij te dragen aan een onvergetelijk afscheid.

Neem gerust contact op met onze medewerkers, in geval van overlijden zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

Uw uitvaart in Almere laten verzorgen

Er is altijd de mogelijkheid om een vrijblijvend gesprek aan te gaan met onze uitvaartverzorgers. Hierdoor krijgt u inzicht in alle beschikbare opties, ongeacht of u verzekerd bent of niet. U bepaalt altijd zelf wie de uitvaart verzorgt, dit is niet afhankelijk van uw uitvaartverzekeraar. Zo kunt u een afscheid organiseren dat bij u past.

  • Ruim 6 jaar ervaring
  • Zowel voor uw crematie als begrafenis
  • Uw uitvaart verzorgd door ons familiebedrijf
  • Altijd één vast aanspreekpunt