Uitvaartcentrum

Uitvaartcentrum

Een uitvaartcentrum, ook wel funerarium of rouwcentrum genoemd, is een plaats waar alles geregeld kan worden voor een uitvaart: van het opbaren van de overledene tot aan de afscheidsdienst.

Veel uitvaartcentra beschikken over een 24-uurskamer voor opbaring van de overledene, waar familie de overledene elke dag kan bezoeken met een eigen sleutel. Daarnaast beschikt elk centrum over een aula voor afscheidsdiensten, condoleancebezoeken of koffietafels.

Opbaren van overledene

Opbaren in het uitvaartcentrum? De centra waarmee wij samenwerken bieden de mogelijkheid om uw dierbare op te baren, met de optie om een afspraak te maken voor bezoek. Er zijn ook vaak 24-uurskamers beschikbaar, waarbij u een eigen sleutel krijgt voor onbeperkt bezoek. Bij de meeste uitvaartcentra kunt u zelfs de ruimte aankleden met persoonlijke spullen voor een huiselijke sfeer bij afscheid nemen. Er is vaak ook een kitchenette en toiletvoorzieningen aanwezig.

Thuis opbaren? Thuis opbaren is een andere mogelijkheid, met Noach Uitvaartzorg speciale koeling voor het behoud van de ruimte en het lichaam. Dit is echter niet altijd mogelijk, we overleggen met u tijdens de laatste verzorging.

Opbaren in een zorginstelling? Wanneer uw dierbare overlijdt in een zorginstelling, zorgt de zorginstelling voor de noodzakelijke zorg zoals het verwijderen van infuus, katheter of stoma. Daarna kunt u als nabestaande beslissen of u uw dierbare naar een uitvaartcentrum wilt overbrengen voor de opbaring tot de uitvaart.

Opbaren van een overledene in een Uitvaartcentrum
Aula van een uitvaartcentrum

Locatie van de uitvaart

De aula van het uitvaartcentrum is een geschikte locatie voor de dienst, waar zowel grotere als kleinere groepen kunnen terecht.

Zo kunt u gebruikmaken van de muziekinstallatie, orgel of piano. Tijdens de condoleance kan gebruikgemaakt worden van de koffiekamer met diverse cateringmogelijkheden.

Er zijn opties voor muziekinstallatie, orgel of piano. Tijdens de condoleance kan gebruikgemaakt worden van de koffiekamer met diverse cateringmogelijkheden.

Uitvaartcentrum in uw regio

Uitvaart Almere
Almere
Uitvaart Dronten
Dronten
Uitvaart Emmeloord
Emmeloord
Uitvaart Harderwijk
Harderwijk
Uitvaart Kampen
Kampen
Uitvaart Lelystad
Lelystad
Uitvaart Noordoostpolder
Noordoostpolder
Uitvaart Zeewolde
Zeewolde
Uitvaart Zwolle
Zwolle