Wij zijn dag en nacht bereikbaar

Overlijden melden

Een overlijden bij ons melden

Het verlies van een dierbare is een emotionele en uitdagende tijd. Om je te ondersteunen, hebben we een duidelijke gids samengesteld om je door de eerste noodzakelijke stappen te leiden:

  • Bel de huisarts of huisartsenpost
    • Zodra een overlijden plaatsvindt, is het belangrijk om direct de huisarts van de overledene te bellen, of de huisartsenpost buiten kantoortijden.
  • Neem contact op met Noach Uitvaartzorg
    • Bel ons op 0321 745 067 (of vanuit het buitenland: +31 321 745 067). Wij zijn er voor iedereen, ook zonder uitvaartverzekering.
  • Meld het overlijden bij de gemeente
    • Dit kan zelf of laat ons het voor je doen. Online melden kan altijd, terwijl persoonlijk of telefonisch melden gebonden is aan kantooruren. Je ontvangt de Akte van overlijden, een belangrijk document voor vele vervolgstappen.

Wat doe je met een Akte van overlijden?

Deze akte is essentieel voor verschillende zaken, zoals het opzeggen van de huur, regelen van financiële zaken, aanvragen van pensioenen, en meer.

Geen uitvaartverzekering? Geen probleem

Zelfs zonder verzekering staan we klaar om een persoonlijk en respectvol afscheid te verzorgen. We bieden verschillende uitvaartpakketten aan, van eenvoudig tot volledig naar wens samengesteld.

Wat als er geen familie is?

Als er geen familie of bekenden zijn die de uitvaart kunnen regelen, kan bijvoorbeeld het zorginstelling of een goede kennis dit melden. De gemeente kan ook ingeschakeld worden om de nodige stappen te ondernemen.

Belangrijke instanties informeren

Het is belangrijk om banken, verzekeraars, en andere relevante instanties zo snel mogelijk te informeren over het overlijden. Dit voorkomt onnodige kosten en zorgt ervoor dat financiële en administratieve processen correct worden afgehandeld.

De hypotheekverstrekker en de notaris

Contacteer ook de hypotheekverstrekker en overweeg een notaris in te schakelen voor de afhandeling van de erfenis en andere juridische zaken.

Een uitvaart regelen

Het organiseren van een uitvaart kan overweldigend zijn. Onze checklist en stappenplan bieden houvast in deze moeilijke periode.

Door deze stappen te volgen, zorg je voor een waardig afscheid en dat alle praktische zaken rondom het overlijden zorgvuldig worden afgehandeld.