Tijdens de uitvaart

Alles wat u wilt weten over de gang van zaken rondom de uitvaart

Alles goed geregeld tijdens de uitvaart

In een gratis voorgesprek kunt u met ons al uw wensen op een rijtje zetten. U kunt al deze wensen in uw wensenboekje noteren, waarna wij dit wensenboekje als leidraad aanhouden voor de organisatie van uw uitvaart. Dit doen wij uiteraard in overleg met uw nabestaanden.

Tijdens de uitvaart zijn wij er ook voor uw nabestaanden. Wij zorgen dat de gehele uitvaart volgens wens verloopt en zorgen dat alle genodigden zich op hun gemak voelen. Uiteraard is een uitvaart geen vrolijk moment, maar wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat alle genodigden met een goed gevoel op de uitvaart terug kijken.

Hier gaat dit artikel over

Soort uitvaart

Tijdens een gratis voorgesprek bespreken we graag met u alle uitvaartmogelijkheden. Daarbij bespreken we ook het verschil tussen een begrafenis en crematie. Als u deze keuze voor uzelf maakt, hoeven uw nabestaanden dit in ieder geval niet meer te doen.

De manier waarop de uitvaart vormgegeven wordt, is grotendeels afhankelijk van deze keuze. Mocht u hier nog vragen over hebben, kunt u deze aan onze uitvaartverzorger stellen tijdens het gratis voorgesprek.

Locatie van de uitvaart

Het is vooraf aan te raden om over de locatie van uw uitvaart na te denken. Wilt u in de buurt van uw huidige woning begraven of gecremeerd worden? Of heeft u een andere locatie waar de uitvaart plaats moet vinden?

Toespraken tijdens de uitvaart

Gedurende uw uitvaart is er voor uw nabestaanden de mogelijkheid om een toespraak te houden. Samen met uw nabestaanden bespreken wij hoe we dit vormgeven, maar uiteraard kunt u uw wensen vooraf al kenbaar maken.

De uitvaart zelf praat onze uitvaartverzorger aan elkaar. Dit betekent dat onze uitvaartverzorger alle genodigden welkom heeft, u als persoon omschrijft en de toespraken aankondigt. Ook de afsluiting van de uitvaart wordt door onze uitvaartverzorger op zich genomen.

De (ongeschreven) regel qua toespraken is als volgt:

  • De eerste spreker is iemand die het verst van de overledene afstaat. Dit kan bijvoorbeeld de werkgever, vriend of verenigingsvoorzitter zijn.
  • Vervolgens is het de beurt aan directe familie.

Of u deze ongeschreven volgorde aan wilt houden, is volledig aan u.

Rituelen tijdens de uitvaart

Tijdens de uitvaart is er ook voldoende ruimte voor rituelen. U kunt hierbij denken aan het afspelen van liedjes die voor u en uw nabestaanden belangrijk zijn, maar ook aan het tonen van foto’s. Met deze foto’s halen de genodigden dierbare en mooie herinneringen aan u op.

Heeft u specifieke wensen met betrekking tot rituelen tijdens de uitvaart? Tijdens uw gratis voorgesprek met ons kunt u dit kenbaar maken. Wij luisteren uw wensen graag aan en geven aan wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens treden wij in overleg met uw nabestaanden om uw wensen op uw uitvaart uit te laten komen.

Hoe lang duurt een uitvaart?

Gemiddeld genomen duurt een uitvaart zo’n 2 uur. Mocht u voor de uitvaart nog een condoleance willen hebben, loopt de duur op tot zo’n 3 uur. Het is ook nog mogelijk om voor een combinatie van een condoleance, uitvaart, kerkdienst en koffie drinken te kiezen. Zo’n uitvaart duurt al snel in zijn totaliteit ongeveer 4 uur.

De kosten van de uitvaart

Graag komen we met u in contact tijdens ons gratis voorgesprek. We maken graag kennis met u, horen uw wensen aan en bespreken met u wat alle mogelijkheden zijn. De manier waarop u uw uitvaart vorm wilt geven, is uiteraard van (grote) invloed op de kosten van de uitvaart.

Afscheidsideeën

Als het einde van uw leven nadert, is het belangrijk om over uw uitvaart na te denken. Dit kunt u alleen doen, maar u kunt dit ook met uw nabestaanden doen. Enkele afscheidsideeën zetten we graag voor u op een lijstje:

  • Muziek. Welke muziek moet er op uw uitvaart gedraaid worden? Als u hier vooraf over nadenkt, weet u dat uw lievelingsmuziek op uw uitvaart gedraaid gaat worden.
  • Sprekers. Wie en hoeveel sprekers wilt u op de uitvaart hebben? Uiteraard is een en ander afhankelijk van uw nabestaanden zelf.
  • Foto’s. Wilt u dat er tijdens uw uitvaart foto’s op een scherm getoond worden? Maak dan alvast met uw nabestaanden bespreekbaar om welke foto’s dit moet gaan. Dit maakt het selecteren van de foto’s voor uw nabestaanden een stuk makkelijker.
  • Kist. Uiteraard is het ook zaak om vooraf na te denken over uw kist. Heeft u specifieke wensen? Door uw wensen op uw wensenlijstje te zetten, maakt u het uitkiezen van de kist voor uw nabestaanden makkelijker. Bovendien weet u hierdoor zeker dat u tijdens uw uitvaart in de gewenste kist ligt.
  • Aankleding. Op voorhand kunt u ook alvast nadenken over de aankleding van de locatie. Wilt u bijvoorbeeld dat er kaarsen gebrand worden of dat er iets anders gedaan wordt? Mocht u specifieke wensen hebben voor uw uitvaart, is het belangrijk om dit met uw familieleden te delen.

Onze rol tijdens de uitvaart

Kiest u ervoor om uw uitvaart door ons te laten verzorgen? Onze uitvaartverzorger doet er alles aan om de uitvaart volledig naar uw wens te laten verlopen. Daarnaast verzorgt onze uitvaartverzorger het welkomstwoord, de tussenliggende toespraken en de afsluitende toespraak.

Tijdens uw uitvaart kunnen alle genodigden bij onze uitvaartverzorger terecht. Onze uitvaartverzorger beantwoordt graag alle vragen en probeert ervoor te zorgen dat iedereen met een goed gevoel op de uitvaart terugkijkt.

Stel uw wensenlijstje op

Om uw uitvaart in goede banen te leiden, is het advies om een wensenlijstje op te stellen. Vraag hiervoor een gratis voorgesprek met onze uitvaartverzorger aan. Onze uitvaartverzorger vertelt graag waar u aan kunt denken, wat de mogelijkheden zijn en hoe u uw uitvaart zo goed mogelijk vooraf kunt regisseren.

Uitvaartverzekering

Het advies is ook om goed naar uw uitvaartverzekering te kijken. Tijdens het gratis voorgesprek kan onze uitvaartverzorger met u mee kijken naar de polis. Mocht u nog geen uitvaartverzekering hebben, bespreekt onze uitvaartverzorger graag alle mogelijkheden met u. Door hier vooraf goed naar te kijken, voorkomt u dat uw nabestaanden zich hier vlak voor de uitvaart nog mee bezig moeten houden.

Noach uitvaartverzorging

Heeft u een uitvaartverzekering? Dan kunt u gebruik maken van een uitvaartverzorger van de uitvaartverzekering. U bent hiertoe niet verplicht. U kunt ook voor Noach als uitvaartverzorger kiezen; wij zijn in alle gevallen goedkoper dan de uitvaartverzorger van uw uitvaartverzekeraar. Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Vooraf regelen

U wilt ongetwijfeld dat uw uitvaart voor alle dierbare personen een fijne herinnering wordt. Om dat voor elkaar te krijgen, kunt u onderstaande alvast regelen:

  • Stel een adressenlijst op. U weet hierdoor 100% zeker dat de mensen uitgenodigd worden die u graag op uw uitvaart wenst te hebben.
  • Uitvaartverzekering. Het is aan te raden om tijdig naar uw uitvaartverzekering te kijken. Hiermee voorkomt u verrassingen voor uw nabestaanden voorafgaand uw uitvaart.
  • Testament. U wilt ongetwijfeld dat uw nabestaanden zich tijdens de uitvaart nergens druk om moeten maken. Stel daarom een testament op waarin de verdeling van uw bezittingen duidelijk aangegeven wordt. Dit geeft uw nabestaanden alle ruimte om waardig van u afscheid te nemen.

Contact met ons opnemen

Kantoor

Ambachtshof 24, 8251 KV, Dronten

Contact

E-mail: info@noachuitvaartzorg.nl
Telefoon: 0321 – 745 067

Openingstijden

Melden overlijden: 24 uur per dag
Kantoor: Maandag t/m vrijdag van 08:00 t/m 17:00 uur