Het Noach Uitvaartzorg Stappenplan

 1. Melden van overlijden
  De eerste stap is om het overlijden te laten vaststellen door een arts. Als de overledene thuis is, neemt u contact op met de huisarts. In het geval dat de overledene in een ziekenhuis, hospice of zorginstelling was, wordt dit voor u geregeld.

  Daarna neemt u contact op met Noach Uitvaartzorg via (0321) 745 067. Wij zijn altijd bereikbaar, dag en nacht. U wordt direct geholpen door een uitvaartverzorger.
 2. Laatste verzorging
  Onze eerste prioriteit is de verzorging van de overledene.
  Gaat de overledene naar onze afscheidskamers of wordt hij of zij thuis opgebaard? Wat voor kleding moet de overledene aan? Zijn er mensen die willen helpen met de verzorging en het aankleden? Dit zijn allemaal zaken die u met onze uitvaartverzorger kunt bespreken.

  Naast het vaststellen van het overlijden, moet er ook een keuze worden gemaakt voor de manier van opbaren: balsemen of koelen. De uitvaartverzorger helpt u bij het maken van deze beslissing.
 3. Voorbereiden van de uitvaart
  Onze uitvaartverzorger komt bij u thuis voor een gesprek. Jullie bespreken wie de overledene was, met wie hij of zij verbonden was en wie er bij het afscheid betrokken zijn. Er wordt ook naar eventuele uitvaartverzekeringen gekeken.

  De uitvaartverzorger bespreekt de mogelijkheden met u, daarbij kunt u denken aan:
  – Cremeren of (natuur)begraven
  – De locatie van de uitvaart (kerk, theater, crematorium, etc)
  – Eventueel rouwbezoek
  – Basis of luxe catering
  – Bloemstukken
  – Drukwerk zoals advertenties, prenten of kaartjes
  – Uitvaartkist, uitvaartmand of een opbaarplank met lijkwade
  – Staatievervoer
  – Sprekers
  – Muziek (inclusief eventueel live-muziek)
  – Tonen van het beelden uit het leven van de overledene (zowel foto als video)
  – Het vastleggen van het afscheid (zowel foto als video)

  Onze uitvaartverzorgers staan tot uw dienst om het regelen van de uitvaart zo makkelijk mogelijk te maken. Ze begeleiden u stap voor stap en geven u alle tijd en aandacht die u nodig heeft om de juiste keuzes te maken.
 4. Overzichtelijk maken van de uitvaart
  Onze uitvaartverzorger zorgt ervoor dat alles op een rijtje komt te staan. U krijgt een overzicht van wat er is geregeld en wat de afspraken zijn. Hierbij zit ook een begroting met een overzicht van de kosten. We nemen ook uitvaartverzekeringen mee in onze overwegingen, zodat u precies weet wat u financieel kunt verwachten.

  De uitvaartverzorger neemt de tijd om alles rustig met u door te nemen. Zo weet u precies wat er de komende dagen gaat gebeuren: wie doet wat en wanneer.
 5. Bekend maken van de uitvaart
  Onze uitvaartverzorger kan u ondersteunen bij het samenstellen van de rouwkaart. Welke tekst past het beste bij de overledene? Kiest u voor een afbeelding of een foto op de kaart?

  Terwijl de rouwkaart wordt ontworpen, kunt u alvast de adressen op de enveloppen schrijven. Daarna krijgt u een proefdruk om te beoordelen. Wanneer u akkoord bent, worden de kaarten gedrukt. Onze uitvaartverzorger kan u helpen bij het versturen van de post.

  Naast het verzenden van rouwkaarten, is het ook mogelijk om een advertentie in de krant te plaatsen. Onze uitvaartverzorger kan dit voor u regelen.

  Veel families maken gebruik van ons condoleanceregister om het overlijden bekend te maken aan iedereen. Dit register is te vinden op onze website en het gebruik hiervan is gratis.
 6. Werkzaamheden op de achtergrond
  Wij zorgen ervoor dat de aangifte van het overlijden bij de gemeente geregeld wordt. U ontvangt hierna een uittreksel uit de overlijdensakte.

  De uitvaartverzorger maakt afspraken met alle partijen die betrokken zijn bij de uitvaart en onderhoudt contact met hen. Zo weet iedereen precies wat er moet gebeuren. Als er gekozen wordt voor gedachtenisprentjes of kerkboekjes, kan de uitvaartverzorger helpen bij het maken ervan.

  We bereiden de afscheidsbijeenkomst voor, die op de dag van de uitvaart zal plaatsvinden. Dit betekent dat we teksten schrijven, muziek en foto’s uitzoeken en alles verwerken in een overzichtelijk draaiboek.
 7. Persoonlijk afscheid nemen
  Tussen het overlijden en de uitvaart kan persoonlijk afscheid van de overledene worden genomen. Het is verstandig om vooraf na te denken over hoe het rouwbezoek zal verlopen. Wanneer krijgt het gezin tijd om afscheid te nemen? Wanneer komen de naaste familieleden en goede vrienden afscheid nemen? Is er een openbaar rouwbezoek waarbij iedereen welkom is? Onze uitvaartverzorger kan u helpen om dit goed te organiseren.

  Het sluiten van de uitvaartkist is een bijzonder moment, meestal wordt dit gedaan door het gezin. Soms samen met naaste familie. Onze uitvaartverzorger begeleidt u hierbij.
 8. De dag van de uitvaart
  Op deze dag nemen we samen de tijd om afscheid te nemen. U voelt zich verbonden met de overledene en alle belangrijke mensen in zijn of haar leven. Samen delen we mooie herinneringen. Er is ook tijd om vooruit te kijken, naar een toekomst waarin we het gemis zullen meedragen op ons levenspad.

  Alles is zorgvuldig voorbereid. Er is een duidelijk draaiboek gemaakt waardoor u weet wat er gebeurt, door wie en op welk moment. Onze uitvaartverzorger, die u sinds het overlijden begeleidt, is de ceremoniemeester. Een team van gastdames zorgt ervoor dat de genodigden worden verwelkomd. Samen met de uitvaartverzorger zorgen ze ervoor dat de uitvaart op rolletjes verloopt.
 9. Gesprek na de uitvaart
  Na de uitvaart komt onze uitvaartverzorger bij u op bezoek. Samen met de uitvaartverzorger blikt u terug op de periode rondom het afscheid. Als het nodig is, kan de verzorger u assisteren bij het maken van dankbetuigingen of het plaatsen van een advertentie om mensen te bedanken die u steun hebben geboden.

  Onze uitvaartverzorger zorgt voor een duidelijke nota, gebaseerd op de eerder afgegeven begroting. Daarnaast worden eventuele uitkeringen van verzekeringspolissen meegenomen in de nota.
 10. Na de uitvaart
  Na de uitvaart is het tijd om de nalatenschap af te wikkelen. We sturen u een gids met praktische tips. We hopen dat het u lukt om het gemis te integreren in uw leven. Als het nodig is, kunnen we u doorverwijzen naar mensen die u hierbij kunnen ondersteunen.

  De verbinding met de overledene blijft voortbestaan. Het is belangrijk om hier regelmatig samen bij stil te staan. Als er activiteiten zijn, ontvangt u een uitnodiging.
ria waijerinkria waijerink
12:24 01 Jun 23
Mijn schoonmoeder is op 30 april overleden en in eerste instantie hadden we voor een andere uitvaartonderneming gekozen. Na een dag kwamen wij erachter dat deze onderneming niet kon voldoen aan bepaalde datum wensen en derhalve hebben we contact gezocht met Erwin of Noach hierin iets voor ons kon betekenen. Probleemloos is de uitvaartvoorbereiding overgegaan naar Noach (hulde ook voor de samenwerking tussen deze 2 uitvaartbedrijven) en zijn wij toevertrouwd aan de goede zorg van uitvaartbegeleider Ronald.Hij heeft op zijn eigen rustige manier, soms met heerlijke humor (wat we in die moeilijke tijd goed konden gebruiken), maar altijd erg respectvol, ons door het hele proces gevoerd van beslissingen nemen, keuzes maken, je verdrietig laten zijn, maar zeker de mooie momenten laten onthouden. Elk van ons werd betrokken in de voorbereiding, we voelden ons als in een warm bad.De uitvaart was prachtig en is vlekkeloos verlopen. Wij, als familie, hebben op onze eigen manier afscheid kunnen nemen van mama, maar hadden dit zonder Ronald niet zo mooi kunnen doen.We zijn erg blij dat Erwin de uitvaart wilde overnemen zodat we op de door ons gewenste dag mama konden begraven en we zijn Ronald heel erg dankbaar voor de voorteffelijke en menselijke manier waarop hij alles in goede banen heeft geleid.Chapeau!
Fam. LontFam. Lont
14:36 02 Jan 23
Terecht dat deze uitvaartondernemer hoog in de ranking staat.In mei overleed mijn vader. Na een tijd bij een grote onderneming in de wacht te hebben gestaan (er zijn nog ... wachtenden voor u), heb ik contact gezocht met Noach. Erwin nam direct op.Als je het hebt over "ontzorgen" in een moeilijke tijd, dan kan hij (en zijn team) dat. Duidelijke keuzes werden ons voorgelegd en hij had heel snel door met wat voor mensen hij aan tafel zat.Kortom: wij hebben ons erg gesteund gevoeld in de achtbaan waar je niet in wil zitten.We kunnen deze uitvaartondernemer absoluut aanbevelen!
Marion VreeMarion Vree
15:39 09 Jan 22
Mijn moeder is 28 december 2021 in de vroege ochtend overleden; ons eerste contact met Erwin van Noach Uitvaartzorg was op 27 december aan het eind van de middag. Wij hadden dus geen tijd om de offerte te bespreken. Dat was geen enkel probleem, er was vanaf het eerste contact meteen veel medeleven, meedenken en vooral ontzorgen. De organisatie van de uitvaart, de begeleiding van mijn vader bij de uitvaart door Erwin, onze contacten met Erwin en alle medewerkers van Noach, het maken van de kaart, het regelen van de bloemen, alles was meer dan uitstekend. Ook de bewoners van het verzorgingshuis waar mijn moeder woonde werden op een mooie manier bij het afscheid betrokken. Vanuit het verzorgingshuis werd hiervoor veel waardering uitgesproken.Noach Uitvaartzorg verdient van ons 5 dikke sterren.Onze welgemeende dank aan allemaal.
Renske EvertsenRenske Evertsen
18:21 23 Aug 21
Helaas is ons zoontje Sem veelste vroeg heen gegaan en wisten wij dat dit zal gebeuren...Meteen bij het eerste contact met Erwin hadden wij een warm gevoel. Alle tijd is er voor ons genomen en alles mocht en kon besproken worden. Tot in de kleinste detail heeft Noach uitvaartzorg ons geholpen. We zijn dankbaar voor onze ontmoeting en alle steun die wij gekregen hebben.We hebben Erwin, Wendy en Linda in ons hart gesloten.
Mijn man is op jonge leeftijd overleden en vanwege ziekte was hij niet verzekerd. Ik ben bij deze fantastische lieve familie terecht gekomen die mij, het gezin maar vooral mijn man op zeer respectvolle wijze hebben begeleid naar zijn laatste rustplaats. Ik kan niet benadrukken wat deze mensen voor mij en de kinderen hebben betekend. Zo lief, warm, respectvol! Zij hebben een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Erwin en Wendy , bedankt voor jullie warmte en steun.
PetraPetra
20:47 13 Jul 21
PetDe uitvaart was prachtig Linda.Mooi, waardig en informeel. Super blij mee. Aan alle wensen zijn gedacht en zijn verwezenlijkt.Ik zag op tegen het spreken, maar wilde dit zeker doen. Ik wilde mijn vader nogmaals vertellen hoe trots ik op hem ben en hoeveel we van hem houden.Ik heb kunnen zeggen wat ik wilde en daar ben ik erg blij mee. Jij hebt mij hierover nog gerust kunnen stellen en dat vond ik heel prettig.De communicatie met de diverse personeelsleden van jullie mooie bedrijf, was heel persoonlijk, open en informeel. Dit hebben wij als zeer prettig ervaren in een moeilijke periode.De rouwauto, de kist, hoe mijn vader erbij lag, de locatie..... alles was goed en mooi.Erwin was ook super. Hij dacht echt met ons mee en kwam ook met ideeën die de uitvaart nog persoonlijker maakte en dat was mooi en heel fijn.Bedankt voor alles wat jullie gedaan hebben. Het was zoals hij zou willen. Ben blij dat er een open kist kon zijn.... jullie hebben echt jullie best gedaan! Nogmaals enorm bedankt! Je merk aan alles dat het je roeping is om dit werk te doen.Ben ik trots op... echt respect! Ondanks de heftige ervaring die je zelf gehad hebt, dat je dit zo kunt doen.... fantastisch!Jij bent voor ons een enorme steun en hulp geweest!Jou Engel zou trots op je zijn❤️Ik zou het een eer vinden om je een keer te ontmoeten, maar dat komt vast goed. Ik kom naar jullie toe om een sieraad uit te zoeken als de tijd daar is. Dan wil ik je graag persoonlijk bedanken.Linda, Erwin, Björn, de verzorgers en de rest binnen jullie mooie en warme bedrijf.... ENORM BEDANKT voor de steun, de prachtige uitvaart, het maken van de persoonlijke kaart, het meedenken, de persoonlijke aandacht, het uitvoeren van de wensen, de perfecte begeleiding, voor het warme gevoel wat jullie achter hebben gelaten.Bedankt voor de perfecte uitvaart en dat we op deze prachtige manier afscheid hebben kunnen nemen van onze vader/ opa/ vriend/ liefdevolle man.Jullie zijn goud waard!
js_loader