Rouwvervoer

Klassiek en eigentijds rouwvervoer / staatsiewagens

Rouwvervoer in eigen beheer

Bij het verzorgen van een uitvaart moeten tal van zaken geregeld worden. Eén van de zaken die wij graag voor u uit handen nemen, is het verzorgen van het rouwvervoer. Het vervoeren van het lichaam van een overledene naar bijvoorbeeld het uitvaartcentrum is een ingrijpend moment. Het is dan ook van groot belang dat het rouwvervoer volledig naar uw wens is. Dit heeft bijvoorbeeld betrekking op de rouwauto en op de route die wordt gereden.

Hier gaat dit artikel over

Stijlvol en persoonlijk rouwvervoer

Het rouwvervoer dat wij regelen, is stijlvol en persoonlijk. Wij zorgen voor een persoonlijke en respectvolle behandeling van de kist. Ook zorgen wij ervoor dat er altijd een stijlvolle rouwauto voor komt rijden. Een rouwauto die er netjes uit ziet en die aan alle ‘eisen’ voldoet. Zo beschikt de rouwauto over meerdere rouwvlaggen met een wit kruis aan de achterzijde.

Wanneer gebruikmaken van staatsiewagens?

Op meerdere momenten zetten wij voorafgaand en tijdens de uitvaart een rouwauto in. Dit is bijvoorbeeld het geval als het lichaam opgebaard wordt. Dit kan gebeuren in bijvoorbeeld het uitvaartcentrum, bij u thuis op een andere plek. Wij zorgen voor stijlvol en respectvol vervoer van het lichaam van de mortuarium naar de plek waar het lichaam opgebaard wordt.

Tijdens dit vervoer zetten wij één of twee medewerkers van Overbrenging & Verzorging in. Deze medewerkers verzorgen het lichaam en zorgen vervolgens voor het vervoer. Hiervoor maken we gebruik van een speciale verzorgingsbus. Eventueel is het voor u mogelijk om hierbij te helpen.

Vanaf de plek waar het lichaam opgebaard ligt, brengen we het lichaam naar het uitvaartcentrum toe. Dit doen we met veel respect en we vragen nabestaanden om hier bij te helpen. Onze teamleider Overbrenging & Verzorging, Bjorn, zegt hier het volgende over: “Zodra wij de brancard met de overledene in de auto hebben geplaatst, vragen wij de familie of we de deuren van de auto mogen sluiten. Indien gewenst is het ook mogelijk dat u en uw familieleden dit zelf doen. Na het sluiten brengen we een groet aan de auto middels een buiging. Eén van onze medewerkers loopt vervolgens voor de auto uit, terwijl onze andere medewerker de auto bestuurt’.

Rouwvervoer op de dag van de uitvaart

Op de dag van de uitvaart brengen wij de overledene naar de laatste rustplaats. Ook hierbij geldt dat u hier bij kunt helpen, bijvoorbeeld door de kist te sluiten en de kist in de rouwwagen te plaatsen. De rit naar de laatste rustplaats toe verzorgen wij volledig voor u.

Veelgestelde vragen over rouwvervoer

Het kan zijn dat u een vraag heeft waarop u het antwoord niet direct op deze pagina terug kunt vinden. Vul in dat geval onderstaande formulier in. Wij beantwoorden u dan zo spoedig mogelijk.

Veelgestelde vragen

Wij hebben opgemerkt dat bepaalde vragen vaker aan ons worden gesteld. Daarom onderstaand antwoord op de meest gestelde vragen.

In wat voor auto vervoeren wij uw dierbaar persoon?

Dit hangt volledig van uw wensen af. Lange tijd was het gebruikelijk dat een rouwauto in het zwart uitgevoerd was, maar dat is door de jaren heen veranderd. Als wij de overledene bij een uitvaartcentrum opgebaard ligt, gebruiken wij bijvoorbeeld een champagnekleurige rouwauto.

Wilt u meer informatie over alle mogelijkheden? Neem gerust met ons contact op. Onze uitvaartverzorger informeert u graag over alle mogelijkheden.

Is het mogelijk om het rouwvervoer te personaliseren?

Als u specifieke wensen heeft, zijn wij nagenoeg altijd in staat om die wensen te vervullen. Wilt u bijvoorbeeld de kist in een vrachtwagen, in een rouwkoets of op een motor met zijspan vervoeren? Deel uw wensen met ons en wij gaan op zoek naar de mogelijkheden. We doen ons uiterste best om uw wensen uiteindelijk in vervulling te laten gaan. Bjorn, teamleider Verzorging en Overbrenging, benadrukt dat op dit punt heel veel mogelijk is.

Kunt u de rouwauto zelf besturen of meerijden?

Wilt u zo lang mogelijk bij de overledene blijven? Dan is het mogelijk om de rouwauto zelf te besturen. Onze chauffeur zit naast u en geeft u de juiste begeleiding en ondersteuning. Het is ook mogelijk om mee te rijden naast onze chauffeur. Mocht u dergelijke wensen hebben, horen wij dit graag van u. Voor het besturen van een rouwwagen heeft u overigens een standaard rijbewijs nodig.

Kan uw eigen auto als rouwauto gebruikt worden?

Zolang de auto groot genoeg is, is dit mogelijk. Indien u bijvoorbeeld een camper of oud Volkswagen busje heeft, is het mogelijk om hier de kist in te vervoeren. Mocht u dergelijke wensen hebben, kijkt onze uitvaartverzorger graag met u mee. Zo bekijkt onze uitvaartverzorger of de auto groot genoeg is en of er eventueel nog aanpassingen aan de auto verricht moet worden.

Wat zijn de mogelijkheden qua afscheidsroute?

Vanaf de plek van openbaring kan onze rouwauto in één lijn naar het uitvaartcentrum toe rijden. Het is echter ook mogelijk om een andere afscheidsroute te rijden, bijvoorbeeld een route die langs de woning van de overledene gaat. Qua afscheidsroute is in principe alles mogelijk. Deel uw wensen en wij zorgen ervoor dat uw wensen in vervulling gaan.

Is voor rouwvervoer een uitvaartverzekering benodigd?

Nee, vanuit Noach Uitvaartzorg helpen wij zowel verzekerde- als onverzekerde klanten. Mocht er geen sprake van een verzekering zijn, informeren wij u uiteraard over de kosten voor het rouwvervoer.

Wat is het verschil tussen een medewerker Overbrenging & Verzorging en de Uitvaartverzorger?

De medewerkers van de afdeling Overbrenging & Verzorging dragen zorg voor de verzorging en opbaring van de overledene. Onze uitvaartverzorger geeft belangrijke begeleiding aan de nabestaanden, neemt praktische zaken uit handen en informeert u daar waar nodig. De uitvaartverzorger geeft in overleg met u vorm aan de gehele uitvaart. Hierbij wordt nauw samengewerkt met de medewerkers van Overbrenging & Verzorging.

Contact met ons opnemen

Kantoor

Ambachtshof 24, 8251 KV, Dronten

Contact

E-mail: info@noachuitvaartzorg.nl
Telefoon: 0321 – 745 067

Openingstijden

Melden overlijden: 24 uur per dag
Kantoor: Maandag t/m vrijdag van 08:00 t/m 17:00 uur