Rouwkaarten

Alle rouwkaarten worden door ons zelf ontworpen en afgedrukt

Een rouwkaart passend bij uw dierbare

Na het overlijden van een dierbaar persoon dient u, als nabestaande, tal van zaken regelen. Eén van de zaken die u dient te regelen, is een rouwkaart. Een rouwkaart is een kaart waarop het overlijden vermeld staat.

Hier gaat dit artikel over

Wat staat er op de rouwkaart?

Een rouwkaart kan alles bevatten wat u maar wilt, doorgaans staat de onderstaande informatie sowieso op de rouwkaarten:

  • De naam van de overledene
  • De geboortedatum van de overledene
  • De overlijdensdatum van de overledene
  • De namen van de familieleden die de rouwkaart hebben opgesteld

Het is bij een rouwkaart mogelijk om persoonlijke accenten toe te voegen. Zo kunt op de rouwkaart een quote laten drukken, een foto laten drukken of een gedicht laten drukken. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een songtekst of een illustratie toe te voegen.

Bij een rouwkaart is het vooral van belang dat deze persoonlijk is. De rouwkaart moet aansluiten op het leven, het karakter en de persoonlijke eigenschappen van de overledene.

Herinnering

Met een rouwkaart stelt u andere mensen op de hoogte van het overlijden van uw dierbare persoon. Tegelijkertijd vormt de rouwkaart ook een dierbare herinnering. Een dierbare herinnering aan het leven van de overledene en aan het overlijden van hem of haar.

Overlijdensadvertentie

Wilt u meer mensen op de hoogte stellen van het overlijden? U kunt dit ook middels een overlijdensadvertentie doen. Met zo’n advertentie, bijvoorbeeld in de plaatselijke krant, bereikt u veelal een groter bericht. Ook hierbij geldt weer dat u zelf het design en de tekst voor de overlijdensadvertentie bepaalt.

Ontwerp van de rouwkaart

Bij het ontwerpen van de rouwkaart is het advies om een persoonlijk accent toe te voegen. Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, heeft u op dit gebied tal van mogelijkheden.

In het verleden was het gebruikelijk om een rouwkaart sober uit te voeren. Daar kunt u nog steeds voor u kiezen, maar de creativiteit kent op dit gebied geen grenzen. Bij een hedendaagse rouwkaart kunt u uw wensen volledig in het ontwerp verwerken.

Heeft de overledene een wensenlijstje voor zijn of haar overlijden opgesteld? Dan staat er op dit wensenlijstje mogelijk iets over het design van de rouwkaart. Of over de tekst die op de rouwkaart moet komen. Mocht u een dergelijke wens tegenkomen, is het raadzaam om de wens van de overledene op te volgen.

Kunt u inspiratie gebruiken voor bijvoorbeeld de tekst op de rouwkaart? Of wilt u hulp bij het ontwerpen van de rouwkaart? Wij staan graag voor u klaar. Wij verzorgen ook graag voor u het bedrukken van de rouwkaart. Na het overlijden nemen wij zoveel mogelijk praktische zaken voor u uit handen. Alles verzorgen met betrekking tot de rouwkaarten valt daar ook onder.

Bedankkaart

Na de uitvaart is het mogelijk om een bedankkaart te versturen. Dit doet u bijvoorbeeld naar de mensen die op de uitvaart zijn geweest en/of die een kaart naar u gestuurd hebben. Op zo’n bedankkaart is het gebruikelijk om een foto toe te voegen inclusief een persoonlijke boodschap. Dit is echter geen vast gegeven; u kunt een dergelijke bedankkaart geheel naar wens ontwerpen. Ook op dit gebied informeren wij u graag en staan we voor u klaar.

Contact met ons opnemen

Kantoor

Ambachtshof 24, 8251 KV, Dronten

Contact

E-mail: info@noachuitvaartzorg.nl
Telefoon: 0321 – 745 067

Openingstijden

Melden overlijden: 24 uur per dag
Kantoor: Maandag t/m vrijdag van 08:00 t/m 17:00 uur