Rouwbloemen

Onze eigen bloembinders zorgen voor de persoonlijke touch

Een rouwboeket zoals u het wenst

Na het overlijden van een dierbaar persoon kunt in u tal van zaken troost vinden. Eén van de zaken waar menig nabestaande veel aan heeft, is bloemen. U kunt als nabestaanden een prachtig rouwboeket bestellen en deze op de kist van de overledene plaatsen. Voor veel nabestaanden is dit onderdeel van het afscheid nemen van de overledene.

Hier gaat dit artikel over

Rouwbloemen bij crematie en begrafenis

Bij zowel een crematie als bij een begrafenis zijn rouwbloemen gebruikelijk. Bij een crematie worden de bloemen op de kist gelegd, waarna deze eraf worden gehaald voordat de kist de oven in gaat. Bij een begrafenis worden de bloemen op de kist gelegd, waarna deze vaak mee begraven worden. U kunt er uiteraard voor kiezen om de rouwbloemen van de kist af te halen en als tijdelijk aandenken mee naar huis te nemen.

Welke bloemen kiest u bij een uitvaart?

Bij veel uitvaarten kiezen de nabestaanden ervoor om zelf rouwbloemen op de kist te leggen. Het is ook mogelijk dat andere nabestaanden of betrokkenen eveneens rouwbloemen bestellen en deze bij laten bezorgen. Op dit gebied heeft u de nodige mogelijkheden.

Ten eerste kunt u een keuze maken tussen een bloemstuk of een rouwkrans. Beide soorten bloemstukken zijn een lust voor het oog en vormen een troost voor de nabestaanden. U kunt daarnaast uit allerlei soorten bloemen kiezen. Onze uitvaartverzorger informeert u graag over de mogelijkheden die u op dit gebied heeft.

Bij een rouwboeket is het gebruikelijk om een rouwlint toe te voegen. Op dit rouwlint kunt een boodschap laten drukken. Met deze boodschap neemt u op een krachtige, waardige en liefdevolle manier afscheid van de overledene. Dit rouwlint kunt u na de uitvaart eventueel mee naar huis nemen en als herinnering bewaren.

Bloemen van genodigden

Mensen kunnen bloemen naar een uitvaart meenemen als een daad van medeleven. Mocht u hier vooraf al een goed gevoel bij hebben, dan is dit iets wat u op de rouwkaart kunt vermelden. U kunt hierbij ook vermelden wat bijvoorbeeld de lievelingsbloemen van de overledene zijn. Of wat de lievelingskleur is.

Neerleggen van de bloemen

Over het algemeen bepaalt de uitvaartverzorger welke bloemen er op en rondom de kist komen te liggen. Dit wordt erg secuur gedaan; zo worden rouwkransen en –bloemen die op elkaar lijken bij elkaar in de buurt gelegd. Mocht u, als nabestaanden, rouwbloemen willen bestellen, is het advies om dit tijdig te doen. Hiermee verschaft u onze uitvaartverzorger voldoende tijd om alle rouwbloemen prachtig neer te leggen.

Kiest u ervoor om de uitvaart door ons te laten verzorgen? Onze uitvaartverzorger helpt u op het gebied van de rouwbloemen. Zo laat onze uitvaartverzorger zien tussen welke rouwbloemen u kunt kiezen en waar u rekening mee kunt houden.

U kunt vervolgens via ons de bloemen bestellen. Wij bestellen de bloemen vervolgens bij onze leverancier en garanderen hierbij een tijdige levering. Vervolgens zorgt onze uitvaartverzorger ervoor dat de rouwbloemen op een fraaie manier op en rondom de kist gelegd worden.

Rouwboeket naar wens laten samenstellen

Heeft u specifieke wensen met betrekking tot de rouwbloemen? Het is mogelijk om een rouwboeket op verzoek te laten maken. Dit boeket kunt u geheel naar wens ontwerpen, waarna wij uw ontwerp voorleggen bij onze leverancier. 

Zelf een rouwboeket samenstellen

Het is ook mogelijk om zelf een bloemstuk of rouwkrans te maken. Indien u een prachtig idee heeft en creatief bent, is dit een waardige manier om afscheid te nemen van de overledene. Mogelijk kunt u hierbij ook planten of bloemen uit uw eigen tuin gebruiken óf uit de tuin van de overledene.

Alternatief voor rouwbloemen

In sommige gevallen accepteren nabestaanden geen rouwbloemen op of rondom de kist. Een alternatief hiervoor zou het plaatsen van kaarsen zijn. Ook is het mogelijk om de kist te versieren met zelfgemaakte tekeningen, een mooie foto of een laatste tekstboodschap.

Contact met ons opnemen

Kantoor

Ambachtshof 24, 8251 KV, Dronten

Contact

E-mail: info@noachuitvaartzorg.nl
Telefoon: 0321 – 745 067

Openingstijden

Melden overlijden: 24 uur per dag
Kantoor: Maandag t/m vrijdag van 08:00 t/m 17:00 uur