Persoonlijk en stijlvol rouwvervoer

Rouwvervoer regelen - onze eigen Volvo rouwauto

Het overbrengen van het lichaam van het overleden familielid naar de locatie van de uitvaartdienst of naar het uitvaartcentrum kan een waardevol en ingrijpend moment zijn. Het is van vitaal belang dat het met respect wordt gedaan en met de wensen van de overledene en nabestaanden in het achterhoofd. Het kan de naasten van de overledene veel gemoedsrust geven.

Opbaren in een uitvaartcentrum of thuis?

Opbaren in ons rouwcentrum is mogelijk - maar ook thuis
Uw dierbare kan worden opgebaard bij u thuis of op een andere plaats, zoals in een uitvaartcentrum, hospice of verzorgingstehuis. U kunt hier meer te weten komen over de verschillende mogelijkheden. Bij het melden van een overlijden vragen wij u onder meer waar uw dierbare opgebaard mag worden. Afhankelijk van het tijdstip zorgen wij ervoor dat één (gedurende werktijden) of twee medewerkers (‘s-nachts) medewerkers van Overbrenging en & Verzorging voor u klaarstaan. Zij brengen uw dierbare met behulp van een speciale verzorgingsbus naar de opgegeven locatie of verzorgen hem of haar bij thuis. U kunt hierbij ook helpen.

Overledene overbrengen naar een uitvaartcentrum of andere locatie

Op een rustige en respectvolle manier zullen de medewerkers van Overbrenging & Verzorging uw dierbare overbrengen naar het uitvaartcentrum of een andere bestemming. Nabestaanden worden uitgenodigd om hierbij eventueel te helpen. Bjorn, teamleider Overbrenging & Verzorging: ‘Zodra de brancard met de overledene in de auto is geplaatst verzoeken wij de familie of we de deuren van de auto mogen sluiten. Vervolgens sluiten we de deuren en maken een buiging richting de auto. De familie wordt ook door ons gecondoleerd. Eén van de medewerkers loopt voor de auto uit, de andere medewerker bestuurt de auto’.

Rouwvervoer op de dag van de uitvaart:

Op de dag van de uitvaart wordt uw overleden dierbare in een rouwauto naar de afscheidslocatie gebracht. Het team van Bjorn zorgt er ook bij thuis opbaring voor dat alles geregeld wordt. Eventueel kunnen zij samen met nabestaanden uw dierbare in de kist tillen, de kist sluiten en in de rouwwagen plaatsen. Ook de laatste rit wordt door medewerkers van Noach Uitvaartzorg geregeld.

Rouwvervoer: veelgestelde vragen

In wat voor auto wordt mijn geliefde opgehaald om naar het uitvaartcentrum te worden vervoerd?

Wordt de overledene bij een uitvaartcentrum opgebaard? Dan halen we hem of haar met een champagnekleurige lijkwagen. Aan de voorkant zit een paar rouwvlaggen met een wit kruis erop, aan de achterkant van het voertuig is op het raam een korenaar afgebeeld. Wanneer uw dierbare thuis is opgebaard en op de dag van de uitvaart naar de locatie moet worden vervoerd, dan kiest u zelf het soort rouwvervoer. Bekijk het volgende gedeelte voor meer informatie over de opties.

Welke mogelijkheden biedt Noach Uitvaartzorg om het rouwvervoer te personaliseren?

Gepersonaliseerd rouwvervoer is ook mogelijk - zoals deze rouwkoe met koets erachter
Het rouwvervoer kan volledig op uw wensen worden afgestemd. Van een verlengde Fiat 500, rouwkoets, vrachtwagen tot en met een motor met zijspan. Het rouwvervoer kan natuurlijk ook te voet plaatsvinden, bijvoorbeeld met een platte kar of een rouwkoe met kar. We zullen ons best doen om uw wensen waar mogelijk te vervullen. Bjorn, teamleider Overbrenging & Verzorging ‘Mooi rouwvervoer draagt ook bij aan een mooie herinnering. Wij kunnen bijna alles wel regelen, tot een rouwkoe aan toe.’.

Een traditionele rouwauto, is die altijd zwart?

Een rouwauto hoeft niet zwart te zijn - in dit geval een witte rouwauto met witte volgautos
Nieuwe modellen staatsauto’s zijn vaak niet zwart maar komen in allerlei kleuren; blauw, wit, champagne of zilver. U bepaalt zelf wat het beste past bij uw dierbare.

Mag ik zelf de rouwauto besturen of meerijden?

Zelf de rouwauto besturen zoals bij deze VW T2
Sommige mensen besluiten tot het einde bij het overleden familielid te blijven en doen dat dan ook. De chauffeur zit naast u en geeft ondersteuning en begeleiding. Een rouwwagen mag worden bestuurd met een standaard rijbewijs.

Kan ik mijn eigen auto gebruiken als rouwauto?

Dat is prima. Heeft u bijvoorbeeld een oude camper of Volkswagen busje die een dierbare leuk vond, dan is dat een optie. Samen met de uitvaartverzorger gaat u na of het door u gekozen voertuig groot genoeg is voor de rit en welke aanpassingen hieraan gedaan moeten worden voordat u ermee de weg opgaat.

Een afscheidsrondje, wat is dat en hoe organiseer ik dat?

Afscheidsrondje voor de overledene zoals bij deze rouwauto met volgautos
Bij een afscheidsrondje wordt de overledene niet direct naar de plaats van de uitvaart gebracht, maar eerst langs plekken gereden waar hij of zij van genoten heeft. De plekken waar wij langs rijden kan van alles zijn, het voetbalveld, de golfclub, het café, of zijn of haar favoriete picknickplek.

Ik ben niet verzekerd. Kan Noach Uitvaartzorg alsnog mijn uitvaart verzorgen?

We helpen zowel verzekerde als onverzekerde klanten. Wat er vergoed wordt verschilt doorgaans per verzekeraar.

Wat is het verschil tussen een medewerker Overbrenging & Verzorging en de Uitvaartverzorger?

De uitvaartverzorger regelt alles rondom de uitvaart. Deze persoon geeft belangrijke begeleiding aan familieleden, maar houdt zich niet bezig met de verzorging en opbaring van de overledene. Deze taak is toegewezen aan een medewerker van de afdeling Overbrenging & Verzorging. Samen als team werken aan uitvaarten geeft ons veel voldoening. We kunnen snel schakelen en hebben de mogelijkheid om (externe) specialisten hierbij te betrekken. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat uitvaartdiensten kunnen eindigen in dierbare herinneringen.

Uitvaart regelen

0321 – 745 067

Wij zijn altijd beschikbaar op dit telefoonnummer. Voor het melden van een overlijden kunt u ons 24 uur per dag bereiken. Wij staan 7 dagen per week voor u klaar.

Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 58 beoordelingen
js_loader

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this