Tijdens de uitvaart muziek spelen

Muziek tijdens de uitvaart ten gehore laten brengen

Muziek is een prachtige manier om een uitvaart persoonlijk te maken. Het roept emoties en goede herinneringen op, maar het biedt ook troost. Bij een uitvaart worden drie tot vier liedjes gespeeld; bij het betreden van de aula, een of twee tijdens de ceremonie en een laatste bij het verlaten van de aula.

Muziek biedt ondersteuning

Uit de muziekkeuze tijdens een uitvaart kunt u het karakter van de overledene afleiden. Het kan u ook doen terugdenken over de momenten waarop u iets in het verleden iets met hem of haar heeft gedeeld. U kunt bijvoorbeeld muziek kiezen die de sfeer van een bepaalde periode weerspiegelt. Of dat ene nummer dat uw dierbare de laatste tijd regelmatig meezong. Dit kan gewoon een ballad zijn, maar kan ook een populair carnavalsnummer of een top-40 hit zijn.

Muziek tijdens de uitvaart kan ook troost bieden en ondersteuning bieden aan degenen die de dienst bijwonen. Muziek maakt al eeuwenlang deel uit van uitvaartrituelen. Doorgaans bepaalde de kerk vroeger de muzieksoort en de toon. Tegenwoordig is er oneindige vrijheid om te beslissen welke muziek u op een uitvaart ten gehore wilt laten brengen.

Muziekwensen

Muziekwensen voor de uitvaart kiezen
Het is doorgaans heel fijn wanneer u weet welke muziek uw dierbare zelf graag zou willen horen op zijn of haar uitvaart. U kunt echter zelf ook muziek uitkiezen. Wanneer u niet zeker weet wat de muzieksmaak van de overledene is, kunt u bijvoorbeeld een nummer gebruiken die regelmatig op andere uitvaarten te horen is. Stef Bos, Andrea Bocelli en Marco Borsato zijn daar goede voorbeelden van.

Inspiratie opdoen

Uitvaart muziek top 100 beluisteren
Een goede manier om nummers te kiezen is door onze actuele uitvaartmuziek Top 100 te bekijken en te beluisteren op YouTube en Spotify. Neem contact op met een uitvaartverzorger om erachter te komen of de gewenste muziek op de gewenste locatie ten gehore kan worden gebracht.

Denk bij het selecteren van nummer aan het volgende:

 • De favoriete muziek van de overledene
 • Muziek behorende bij belangrijke gebeurtenissen in zijn of haar leven
 • Muziek over afscheid nemen
 • Muziek die gaat over leven na de dood

Livemuziek tijdens de uitvaart

U kunt ervoor kiezen om live muziek ten gehore te brengen tijdens de afscheidsbijeenkomst. Veel standaard locaties zijn voorzien van een piano of vleugel. Ook kunt u een zanger(es) of koor laten optreden.

CTA MUZIEKKEUZE VASTLEGGEN

Muziek aanleveren

Aanleveren muziek voor tijdens de uitvaart
Wilt u zelf bij het uitvaartcentrum of crematorium de muziek aanleveren? Dan is het verstandig eerst contact op te nemen met de locatie. Wanneer u muziek wilt aanleveren, hou dan rekening met het volgende:

 • Muziek kan aangeleverd worden in de volgende bestandstypen: MP3, MP4 en WAV
 • U kunt de muziek mailen, via WeTransfer versturen of door een USB-stick met daarop de nummers aan te leveren op de locatie
 • Wanneer u een CD aanlevert, vermeld dan vooral welk nummer er van het album dient te worden gedraaid
 • Vaak is muziek van YouTube of soortgelijke platformen van slechte kwaliteit. Vaak werken de nummers helemaal niet. Wij raden u daarom af deze bronnen te gebruiken

De muziek dient uiterlijk één werkdag voor de afscheidsceremonie te te worden aangeleverd (voor 12:00 uur).

Wanneer u muziek aanlevert, lever dan ook een notitie aan met daarop:

 • De naam van uw dierbare
 • Dag en tijd van de ceremonie
 • Gegevens van de contactpersoon

Uitvaart regelen

0321 – 745 067

Wij zijn altijd beschikbaar op dit telefoonnummer. Voor het melden van een overlijden kunt u ons 24 uur per dag bereiken. Wij staan 7 dagen per week voor u klaar.

Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 58 beoordelingen
js_loader

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this