Wij zijn dag en nacht bereikbaar

Uitvaartkist

Uitvaartkisten

Het kiezen van de juiste grafkist is een belangrijke beslissing bij het organiseren van een uitvaart. Bij Noach Uitvaartzorg begrijpen we dat de grafkist niet alleen een symbool is van respect en liefde voor de overledene, maar ook een weerspiegeling van hun leven, waarden en persoonlijkheid. Daarom bieden we een uitgebreide selectie aan grafkisten in vier stijlen: eco, hedendaags, luxe en traditioneel. Met bijna honderd opties in ons assortiment vind je gegarandeerd een kist die past bij zowel de financiële mogelijkheden als de unieke wensen van de overledene.

Kiezen van de grafkist

Onze uitvaartverzorgers zijn er om je te begeleiden bij het kiezen van de perfecte grafkist. Samen verkennen we de verschillende opties, rekening houdend met je voorkeuren en behoeften. Eén van de standaarkisten is een duurzame keuze vervaardigd van FSC-gecertificeerd hout en weerspiegelend onze toewijding aan duurzaamheid.

Het karakter van de overledene

De keuze voor een grafkist hangt vaak af van het karakter van de overledene. Of het nu gaat om de materiaalkeuze of de uitstraling, wij helpen je een kist te vinden die past bij de persoon die de overledene was. Kinderen en kleinkinderen kunnen betrokken worden bij dit proces, door bijvoorbeeld de kist te beschilderen of tijdens de dienst tekeningen erop te leggen.

Materialen en duurzaamheid

We bieden grafkisten aan in diverse materialen, zowel voor de binnen- als buitenkant, met een focus op duurzaamheid. Onze kisten voldoen aan meerdere keurmerken zoals FSC, Fairtrade en GreenLeave, waarmee we onze verantwoordelijkheid nemen voor het milieu.

Kleuren en personalisatie

Elke kleur is mogelijk, van traditioneel tot unieke tinten. Onze uitvaartverzorgers kunnen je informeren over alle beschikbare opties en bijbehorende kosten. Ook de keuze van grepen en de grootte van de kist wordt met zorg besproken om zo goed mogelijk aan je wensen te voldoen.

Soorten grafkisten

Of het nu gaat om een begrafenis of crematie, de keuze van de kist wordt mede bepaald door de bestemming. Wij bieden zowel duurzame opties voor cremeren als meer traditionele, hoogwaardige kisten voor begrafenissen.

Zelf ontwerpen en alternatieven

Naast de traditionele keuzes, moedigen we het aan om de grafkist te personaliseren of zelf te ontwerpen. Dit kan variëren van het kiezen van een specifieke kleur tot het volledig personaliseren met een uniek ontwerp. Daarnaast bieden we ook alternatieven zoals lijkwaden en manden voor diegenen die een alternatief voor een traditionele kist zoeken.

Kosten en verzekering

De kosten voor een grafkist kunnen variëren, afhankelijk van de gekozen materialen, ontwerp en personalisatie. Noach Uitvaartzorg kan de kist (deels of geheel) betalen vanuit een eventuele uitvaartverzekering, of wij kunnen een uitvaart regelen zonder dat er een verzekering is.

Het vastleggen van uitvaartwensen, inclusief de keuze voor een grafkist, kan nu alvast worden gedaan om je nabestaanden te helpen in de toekomst. Noach Uitvaartzorg is er om je te begeleiden bij elke stap van dit proces, met respect, zorg en aandacht voor jouw wensen.