Uitvaartkisten

Uitvaartkist met bloemen op de dag van de uitvaart

Tegenwoordig kunt u kiezen uit een groot aantal opties wanneer u een uitvaartkist wilt kiezen. Wij bieden diverse soorten uitvaartkisten aan: luxe, Amerikaanse, sobere, moderne, uitvaartmanden en opbaarplanken. We hebben meer dan 200 soorten uitvaartkisten direct uit voorraad leverbaar. Er is altijd wel een uitvaartkist te vinden die zowel uw binnen uw budget alsmede aan de wensen en persoonlijkheid van de overledene past.

Welke uitvaartkist kiest u?

Wilt u dat wij een uitvaart voor u verzorgen? Dan zal onze uitvaartverzorger samen met u de uitvaartkist uitzoeken. U kunt samen de verschillende prijzen bekijken. Eventueel kan de uitvaartverzorger ook de uitvaartkist voor u bestellen.

Persoonlijkheid van uw dierbare

Families houden meestal rekening met het karakter van hun dierbare bij het kiezen van een uitvaartkist. Welk type materiaal en welke fysieke kenmerken van de uitvaartkist passen het beste bij de persoon die hij of zij is geweest? Ook de kinderen of kleinkinderen kunnen daarin een rol spelen. De kist kan worden beschilderd door de (klein)kinderen of tijdens de uitvaart tekeningen erop leggen.

Meebeslissen bij leven

Als de overledene bij leven nog kon meebeslissen, dan ziet u vaak dat er meer aandacht wordt besteed aan het type uitvaartkist. Hij of zij kon er bijvoorbeeld voor kiezen om de kist zelf te laten ontwerpen of op maat te laten maken.

Materialen

De mogelijkheden voor het materiaal waaruit de uitvaartkist is vervaardigd zijn vrij uitgebreid. U kunt het materiaal kiezen dat aan de binnen- en buitenkant zichtbaar is.

STAATJE

Steeds meer klanten vinden, net zoals wij, dat het belang van belang is om milieuvriendelijke materialen te gebruiken. We kijken niet alleen naar de binnenkant en buitenkant van de uitvaartkist, maar we hebben het hele uitvaartproces zo vormgegeven dat het milieu zo min mogelijk wordt belast.

 • Er wordt gebruikgemaakt van hernieuwbare bronnen
 • Er wordt zo min mogelijk gebruikgemaakt van sterke chemicaliën gebruiken
 • Behoud van biodiversiteit
 • Een energiezuinige productiemethode
 • Zo efficiënt en zo min mogelijk vervoeren
 • Goede arbeidsvoorwaarden

Kleuren van de kist

Uitvaartkisten in verschillende kleuren
Bij het kiezen van een kleur voor een kist is naast wit, grijs, rood, blauw, zwart of bruin nagenoeg elke kleur mogelijk. U kunt ook ongebruikelijke kleuren selecteren. Onze uitvaartverzorgers kunnen u vertellen over uw mogelijkheden en de kosten die komen kijken bij het selecteren van een uitvaartkist.

Grepen

Grepen op de uitvaartkist
U kunt kiezen voor een kist met of zonder grepen. Kisten met een greep hebben doorgaans één bepaald type greep. Wanneer u bijvoorbeeld bronzen grepen wilt hebben, dan worden bepaalde modellen automatisch uitgesloten omdat ze roestvrijstalen, nikkel of mahonie grepen hebben.

Maten

De maten van uitvaartkisten lopen uiteen door verschillen in zowel de binnen- als de buitenafmetingen van de kist, de maten liggen echter wel dicht bij elkaar. Om in te spelen op de toenemende vraag naar bredere maten, bieden wij naast onze huidige assortiment ook bredere kisten aan, waaronder Amerikaanse uitvaartkisten. In onze brochure vindt u nuttige details over elk model, inclusief de buiten- en binnenmaten.

Soorten uitvaartkisten

Verschillende soorten doodskisten
De keuze tussen crematie en begrafenis bepaalt voor een groot deel de keuze voor een kist. Wordt een kist gebruikt voor een begrafenis of een crematie, waardoor de kist dus wordt verbrand? Dit stelt andere eisen aan het materiaal van de kist.

Begrafenis uitvaartkist

Voor veel mensen is het kiezen van een kist voor een begrafenis een grotere uitdaging dan het kiezen van een kist voor een crematie. Bij een begrafenis kiezen nabestaanden vaak voor een kist van een hogere kwaliteit, vaak met een afbeelding of persoonlijke opdruk op de kist. Omdat het daadwerkelijk begraven van de kist ook onderdeel uitmaakt van de uitvaartdienst, vinden nabestaanden de kwaliteit en het uiterlijk van de kist belangrijker. Daarom is een uitvaartkist voor een begrafenis meestal duurder dan een crematiekist.

Crematie uitvaartkist

Grafkist voor een crematie
Een uitvaartkist voor een crematie is vaak samengesteld uit goedkopere materialen, dit merkt u dan ook snel aan de kosten van de kist. Volgens de wet mag een kist niet geheel van kunststof of metaal zijn gemaakt. Versieringen, handvatten en schroeven kunnen wel van deze materialen zijn gemaakt, omdat ze voor het cremeren kunnen worden verwijderd.

Duurzame uitvaartkisten

Duurzame uitvaartkist van karton
Mensen worden zich bewust van hun eigen persoonlijke keuzes in het leven, net zoals bij hun uitvaart. We kunnen er ook van uitgaan dat dit waarschijnlijk ook voor u geldt of voor degene waar u afscheid van gaat nemen. Het is dan ook belangrijk om te weten dat u ook duurzame keuzes kunt maken bij het selecteren van een uitvaartkist. Hier zijn enkele voorbeelden van milieuvriendelijke keuzes voor een crematie of begrafenis.

Crematie: duurzame uitvaartkist

Uitvaartkisten of opbaarplanken die zijn gemaakt van snelgroeiend massief binnenlands hout:

 • wilg
 • populier
 • knotwilgenhout

Bij de producten van deze uitvaartkisten wordt er geen gebruik gemaakt van lijm of (chemische) lakken, daarnaast bevatten ze geen ornamenten of verbindingsmaterialen. Doorgaans is de bekleding van brandnetelvezel, bamboevezel of hennep. Deze uitvaartkisten worden gemaakt met een duurzaam productieproces.

Begraven: duurzame uitvaartkist

Wanneer u kiest voor begraven, dan zijn de uitvaartkisten of opbaarplanken gemaakt van bananenblad, wilgentenen of pandanus. Dit zijn enkele voordelen van deze materialen:

 • de materialen zijn bio-afbreekbaar
 • de materialen zijn hernieuwbaar
 • de materialen putten de aarde niet uit

Begraven in de natuur

Begraven in de natuur
Tegenwoordig is het begraven in de natuur een populair duurzaam alternatief voor traditionele begrafenissen. De begroeiing wordt na het begraven doorgaans weer zoveel mogelijk teruggeplaatst, waardoor de natuur minder wordt belast. Deze graven worden maar voor één persoon één keer geopend. Lees hier meer over het begraven in de natuur.

Er zijn heel veel mogelijkheden

Op het gebied van uitvaartkisten is eigenlijk alles mogelijk. Een speciale kleur, een wrap, gouden grepen, etc. Wij bieden het grootste assortiment in Nederland aan, rechtstreeks vanuit ons eigen depot. Ontdek ons volledige assortiment in de brochure Betere uitvaartkisten.

Wat zijn de kosten van een uitvaartkist

De kosten van een uitvaartkist lopen nogal uiteen, er zijn immers honderden soorten uitvaartkisten en die kunnen ook weer naar wens worden aangepast. Wilt u weten of een bepaald soort kist past binnen uw wensen en uw budget, lees dan de brochure Betere uitvaartkisten. In de brochure kunt u een idee krijgen welke kosten een bepaald soort kist met zich meebrengt.

Zelf een unieke uitvaartkist ontwerpen

schilderen of wrappen, de binnenkant kunt u volledig aan laten passen. Een ander soort bekleding, een beschrijfbaar oppervlak, zilveren handgrepen. Er is in principe geen grens, u kunt de kist zo persoonlijk maken als dat u zelf wenst.

Uitvaartkist alternatieven

Vroeger was begraven populairder dan cremeren, tegenwoordig kiest 70% van de mensen voor cremeren. Dat gaat bij uitvaartkisten net zo, ook daar zien wij een schifting ontstaan. Steeds vaker kiest men voor een alternatief, zoals:

 • lijkwade
 • uitvaartmand
 • opbaarplank van hout (een sobere optie, waarbij u de overledene altijd zichtbaar is (eventueel met lijkwade))

Een kist wordt door veel mensen gezien als een onprettig idee. Vaak kiezen ze dan voor een alternatief. Ook voor de alternatieven geldt dat wij deze direct uit voorraad kunnen leveren.

Uitvaart regelen

0321 – 745 067

Wij zijn altijd beschikbaar op dit telefoonnummer. Voor het melden van een overlijden kunt u ons 24 uur per dag bereiken. Wij staan 7 dagen per week voor u klaar.

Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 58 beoordelingen
js_loader

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this