Rouwbloemen of rouwboeket

Rouwbloemen op een uitvaartkist

De uitvaartverzorgen laat u vaak zelf de bloemen kiezen die in rouwarrangementen komen te staan, hij of zij zal deze vervolgens voor u bestellen. U kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen met een bloemist. Je kunt vaak ook bloemen uit uw tuin of gebruiken om de grafstukken die u bestelt te personaliseren.

Welke bloemen neemt u mee naar een uitvaart?

Welke bloemen meenemen naar een uitvaart - in dit geval neemt deze heer een witte roos mee
Bij een uitvaart worden bloemstukken voor de kist of voor bij het graf meestal verzorgd door de uitvaartverzorger. Mensen kunnen ook bloemen brengen als een daad van medeleven. Hoe bepaalt u welke bloemen geschikt zijn voor de uitvaart?

Welke bloemen kiest u voor de uitvaart?

U hoeft geen bloemen mee te nemen naar een begrafenis of crematie. Toch doen veel mensen dit om hun medeleven te betuigen aan de nabestaanden en om te laten zien wat de overledene voor hen betekende. Op de rouwkaart staan soms details over de favoriete kleur of bloemsoort van de overledene. U kunt dit zien als een uitnodiging om die bloemen mee te nemen of ze te laten bezorgen.

De uitvaartverzorger kan u informatie geven over waar u de bloemen die u zelf hebt gekocht kunt laten bezorgen of waar u ze neer kunt leggen. Kiest u voor een bloemstuk of een rouwkrans? Zorg er dan voor dat de bloemen of rouwkrans enkele dagen voor de uitvaart worden afgeleverd, zodat de familie zich kan concentreren op het afscheid.

Er is nog een reden om uw bloemstuk op tijd te laten bezorgen. De uitvaartondernemer bepaalt doorgaans welke bloemen er op en rond de kist of locatie komen te liggen. De uitvaartverzorger zorgt er doorgaans voor dat de rouwkransen en bloemen die op elkaar lijken bij elkaar komen te liggen. En dat moet natuurlijk zorgvuldig gebeuren.

U kunt ook een boodschap op een rouwlint voor de bloemstukken laten drukken. Nabestaanden kunnen dit rouwlint dan achteraf meenemen om een herinnering te bewaren.

Geen informatie over bloemen?

Er zijn dan een aantal dingen waar u rekening mee moet houden voordat u bloemen koopt. Boemen bij uitvaarten zijn bij sommige culturen ongebruikelijk. Bent u daar onzeker over? Vraag dan advies aan andere genodigden.

Staat er op de rouwkaart geen soort bloemen of soort kleur vermeld, maak dan een voorzichtige keuze en vermijd felle kleuren. Veel rouwboeketten bevatten witte lelies en rozen. Vergeet niet dat bloemen ook vaak ergens mee geassocieerd worden. Een roze anjer is bijvoorbeeld een bloem die aangeeft dat je iemand niet zult vergeten. U kunt advies aan de bloemist vragen, zodat de bloemen niet de verkeerde boodschap afgeven.

Bestellen van bloemen

Rouwbloemen bestellen bij onze bloemist
Mochten wij de uitvaart regelen, dan regelen wij de bloemen voor u. De uitvaartverzorger kan u kennis laten maken met eventuele bijzondere rouwbloemen die in het bloemenboek staan. Wij zorgen ervoor dat de bloemen direct op de locatie worden afgeleverd.

Thuis laten bezorgen van bloemen

U kunt er ook voor kiezen dat de bloemist de bloemen bezorgt bij de nabestaanden thuis, dit kan ook na de crematie of de begrafenis. Op deze manier kunt u de nabestaanden steunen als het even moeilijk wordt, voor of na het afscheid. Kies zorgvuldig de juiste bloemen uit. Zo is het doorgaans niet gepast om een rouwkrans naar de familie van een overledene te sturen, omdat dit vaak als confronterend wordt gezien.

Voorbeelden van rouwbloemen


Onze professionele bloemisten kunnen een arrangement in verschillende stijlen ontwerpen. Zo kunt u altijd een prachtig boeket laten maken dat past bij het afscheid.

Ook voor bloemen naar wens

Rouwbloemen kunnen ook naar wens worden samengesteld - zoals bij dit boeket
De bloemist kan bovendien op speciale verzoek arrangementen maken. Zo kan een bloemstuk ook bestaan uit de bloemen en de groenten uit de tuin van de overledene. Het is prachtig om te zien wat een bloemstuk voor nabestaanden kan betekenen, vooral wanneer het bloemstuk persoonlijk gemaakt kan worden.

Rouwstukken of rouwboeketten zelf voor de uitvaart maken

U kunt ook zelf bloemstukken en kransen maken. Wanneer u een prachtig idee heeft, maar niet erg creatief bent met bloemsierkunst, kunt u toch een arrangement maken in overleg met de bloemist. Wat wel leuk is, is het gebruiken van bloemen of planten uit eigen tuin. Dit maakt een bijzonder afscheid.

Een bloemstuk, of wat anders?

Een rouwboeket kan ook worden gemaakt met wilde bloemen uit een eigen tuin
Sommige mensen kiezen ervoor om geen bloemstukken te accepteren bij de begrafenis of crematie. Een alternatief zou kunnen zijn om kaarsen op de kist te zetten. Versier de kist met tekeningen van (klein)kinderen, een laatste bericht of mooie foto’s.

Uitvaart regelen

0321 – 745 067

Wij zijn altijd beschikbaar op dit telefoonnummer. Voor het melden van een overlijden kunt u ons 24 uur per dag bereiken. Wij staan 7 dagen per week voor u klaar.

Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 58 beoordelingen
js_loader

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this