Wij zijn dag en nacht bereikbaar

Opbaren en verzorging

Opbaren en verzorgen

Het zorgvuldig verzorgen en opbaren van een overledene is een essentieel onderdeel van het afscheidsproces. Het biedt nabestaanden niet alleen een laatste kans om hun dierbare te zien en persoonlijk afscheid te nemen, maar het helpt ook bij het rouwproces door een mooie en waardige herinnering achter te laten. Bij Noach Uitvaartzorg benaderen we deze taak met de grootste zorg en respect, afgestemd op de wensen van de overledene en zijn of haar nabestaanden.

Verzorging van de overledene

Een respectvolle behandeling van de overledene is onze prioriteit. We streven ernaar om de overledene eruit te laten zien zoals in hun beste dagen, met behulp van diverse verzorgingstechnieken. Dit kan variëren van basisverzorging tot gespecialiseerde methodes zoals airbrush-make-up, wat kan helpen bij het verbergen van eventuele ziektesporen of verkleuringen.

Een laatste eerbetoon

Deelname van familieleden aan de verzorging kan een diepgaande ervaring zijn. Het biedt een gelegenheid voor een persoonlijk afscheid en kan een belangrijk onderdeel van het rouwproces zijn. Familieleden kunnen er voor kiezen om de overledene zelf te wassen, aan te kleden, en te verzorgen, altijd onder begeleiding en met ondersteuning van onze professionele medewerkers.

Opbaren: Thuis of elders?

De keuze waar de opbaring plaatsvindt, is zeer persoonlijk. Veel nabestaanden kiezen voor thuisopbaring vanwege de vertrouwde omgeving. Echter, als thuis opbaren niet mogelijk of gewenst is, bieden onze locaties met 24-uurskamers een waardig alternatief. Met een sleutel heb je de vrijheid om op elk moment van de dag of nacht bij je dierbare te zijn. Daarnaast kunnen we de opbaring ook op een andere locatie regelen, zoals in een verzorgingstehuis of hospice, afhankelijk van de wensen van de familie.

Belangrijk om te weten

  • Integriteit: De waardigheid en integriteit van de overledene zijn leidend in alle stappen van verzorging en opbaring.
  • DNA en Vingerafdrukken: Noach Uitvaartzorg neemt standaard geen DNA of vingerafdrukken af. Mocht er een specifieke wens zijn voor het afnemen van een vingerafdruk, dan gebeurt dit met uitdrukkelijke toestemming en medewerking van de nabestaanden, en altijd met respect voor de privacy en de wensen van de familie.

Onze toewijding aan een respectvol en waardig afscheid betekent dat we elke stap van de weg rekening houden met uw wensen en voorkeuren. Het verzorgen en opbaren van uw dierbare wordt met de grootste zorg uitgevoerd, zodat u zich kunt concentreren op het herinneren en eren van hun leven.