Opbaren en verzorgen

Opbaren en verzorgen van overledene

Het verzorgen en opbaren van een dierbare maakt een belangrijk onderdeel uit van het afscheid. Een aangenaam afscheid zorgt voor mooie herinneringen. Daarom maken we er een prioriteit van om dit te doen zoals u het wenst, zodat wij aan uw behoeften en verwachtingen voldoen. Of u nu kiest voor opbaring thuis, in het uitvaartcentrum of op een andere locatie, wij gaan respectvol met uw wensen om.

Verzorgen van de overledene

Met de juiste behandeling zullen wij proberen uw geliefde eruit te laten zien zoals hij was. We hebben verschillende manieren waarop we dit doen. Zo verzorgen wij het gelaat met make-up, maar u kunt ook kiezen voor een optioneel pakket; een unieke cosmetische airbrush spraytechniek waardoor verkleuringen en eventuele sporten van ziekte kunnen worden verborgen.

Laatste eerbetoon

Familieleden willen vaak graag aanwezig zijn bij de verzorging van hun dierbare. Ze kunnen hun overleden geliefde wassen, aankleden en verzorgen en geven vaak aan dat ze het prettig vinden die voor hun geliefde te kunnen doen. Het is een essentieel onderdeel van rouwen.

Opbaring: in een 24-uurskamer, thuis of op een andere locatie?

Opbaren van overledene
Mensen kiezen er vaak voor om hun overleden dierbaren thuis op te laten baren. Zo kun je thuis in een vertrouwde omgeving afscheid nemen van uw dierbare. Heeft u niet de mogelijkheid om thuis te laten opbaren, of vind u het niet prettig? Dan kan uw dierbare ook bij een uitvaartcentrum worden opgebaard. Wanneer u uw dierbare wilt zien, dan kunt u dit aangeven bij de uitvaartverzorger. Wilt u zelf bepalen wanneer u uw geliefde bezoekt, dan kunt u kiezen voor een 24-uurs kamer. U krijgt de sleutel van de kamer en kunt dag en nacht uw overleden dierbare bezoeken. U kunt er ook voor kiezen om uw dierbare op een andere locatie op te laten baren, zoals een verpleeghuis of een hospice.

Belangrijke weetjes

  • De integriteit van het lichaam heeft altijd voorrang op alle andere factoren. Dit geldt ook voor het verzorgen en opbaren, maar ook gedurende het crematieproces.
  • Noach Uitvaartzorg neemt nooit DNA af van overledenen, ook niet op verzoek van nabestaanden.
  • Vingerafdrukken worden niet verzameld zonder toestemming van de familie van de betrokkene. U kunt de vingerafdruk op papier zetten met behulp van de door de uitvaartverzorger geleverde herinneringsset.

FAQ HIER

Uitvaart regelen

0321 – 745 067

Wij zijn altijd beschikbaar op dit telefoonnummer. Voor het melden van een overlijden kunt u ons 24 uur per dag bereiken. Wij staan 7 dagen per week voor u klaar.

Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 58 beoordelingen
js_loader

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this