Wij zijn dag en nacht bereikbaar

Muziek

Muziek tijdens de uitvaart

Muziek raakt direct aan het hart en maakt jouw afscheid intens persoonlijk. Het haalt herinneringen op en biedt troost. Meestal kiezen we drie tot vier nummers uit: eentje voor als je binnenkomt, één of twee tijdens de dienst, en een lied voor als je weer vertrekt.

De magie van muziek

Muziek laat zien wie iemand echt was en brengt je terug naar de momenten die jullie samen deelden. Misschien ga je voor die oude hits die ‘vroeger’ terugbrengen of dat ene nummer dat de overledene niet kon stoppen met meezingen. Of het nou een gevoelige ballade is, Nederlandstalige hits, een carnavalsnummer of een top 40-hit, als het maar past bij de persoon om wie het gaat.

Muziek geeft niet alleen een persoonlijke touch, het troost en steunt ook bij het afscheid. Muziek is al eeuwen een vast onderdeel van het afscheid. Vroeger waren het vooral kerkelijke rituelen, maar tegenwoordig kun je helemaal zelf kiezen wat je wilt draaien.

Jouw muziekkeuzes

Het is mooi als je de favoriete muziek van de overledene kunt spelen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf iets uitkiezen. Als je niet zeker weet wat bij de overledene paste, kun je altijd kiezen voor muziek die zijn troostende werking al vaak heeft bewezen. Denk aan nummers van Andrea Bocelli, André Rieu of Miss Montreal, of iets uit onze top 100.

Op zoek naar inspiratie?

Wil je inspiratie voor muziek? Check dan onze actuele Top 100 uitvaartmuziek. Je kunt ook ideeën opdoen in ons online muziekboek of luister naar onze Top 100 uitvaartmuziek van 2020 op Spotify. Let op: de muziek in ons boek is alleen beschikbaar bij Noach Uitvaartzorg-locaties. Niet zeker waar de uitvaart plaatsvindt? Neem dan even contact op met je uitvaartverzorger.

Bij het kiezen van muziek kun je denken aan:

  • De lievelingsmuziek van de overledene
  • Nummers die horen bij belangrijke momenten in hun leven
  • Liedjes over afscheid of verder leven
  • Livemuziek
  • Bij de afscheidsdienst kun je ook voor livemuziek kiezen. Op veel van onze plekken staat een piano klaar. Een zanger(es), koor of zelfs een hele harmonie kan ook.