Wij zijn dag en nacht bereikbaar

Livestreaming

De uitvaartdienst live meekijken via livestreaming

In de huidige tijd, waarin we soms door omstandigheden niet fysiek bij belangrijke gebeurtenissen zoals uitvaarten aanwezig kunnen zijn, biedt livestreaming een waardevol alternatief. Bij Noach Uitvaartzorg begrijpen we het belang van het delen van deze momenten, ook op afstand. Daarom stellen we livestreaming beschikbaar voor uitvaartdiensten, zodat niemand het afscheid hoeft te missen.

Hoe werkt livestreaming van de uitvaartdienst?

Livestreaming maakt het mogelijk voor familie, vrienden, en kennissen om de uitvaartdienst online bij te wonen. Deze service biedt de volgende mogelijkheden:

 

  • Uitnodiging versturen: Nabestaanden kunnen genodigden uitnodigen om de dienst via internet te volgen. Dit zorgt ervoor dat iedereen die belangrijk is, maar niet fysiek aanwezig kan zijn, toch deel kan uitmaken van het afscheid.
  • Beveiligde Omgeving: De livestream vindt plaats in een beveiligde omgeving, exclusief toegankelijk voor genodigden.
  • Opname Bewaren: Na afloop van de dienst ontvangen nabestaanden een usb-stick met de opname van de dienst. Deze opname kan thuis teruggekeken worden of gedeeld met anderen die de livestream niet konden bijwonen.

Algemene tips voor het gebruik van livestreaming

Om ervoor te zorgen dat de livestream soepel verloopt, zijn hier enkele tips:

 

  • Gebruik de Juiste Browser: Open de streaming-link bij voorkeur in Google Chrome of Firefox. Internet Explorer wordt niet aanbevolen.
  • Doe een Voorafgaande Check: Test vooraf of je de uitzending kunt volgen door op de link te klikken. Zorg ervoor dat je beeld en geluid hebt in de ‘wachtkamer’.
  • Deel de Link Niet Openbaar: Het is belangrijk om de livestream-link niet te delen op openbare platforms zoals WhatsApp, Facebook, of andere social media. Het afscheid is bedoeld voor genodigden van de familie.

Online condoleren

In het digitale tijdperk is het ook gebruikelijk geworden om online condoleances aan te bieden. Dit kan via sociale media of speciale online condoleanceregisters. Hoewel sommigen dit als minder persoonlijk beschouwen, kan het een laagdrempelige manier zijn om steun te betuigen, vooral als je ver weg woont of de familie niet persoonlijk kunt bezoeken.

Belangrijke overwegingen

  • Timing van de Uitnodiging: Vermijd het vermelden van de livestream-link op de rouwkaart, aangezien de link mogelijk nog niet beschikbaar is op het moment van verzenden.
  • Persoonlijke Uitnodiging: Nabestaanden versturen een mail met de uitnodiging en belangrijke informatie over het bijwonen van de dienst.
  • Toegang tot de Dienst: Door direct op de gepersonaliseerde link te klikken, kom je bij de dienst. Handmatig overtypen van een link kan tot fouten leiden.

Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden van livestreaming voor een uitvaartdienst? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op. We staan klaar om je te ondersteunen bij het mogelijk maken van een digitaal afscheid, zodat iedereen, waar dan ook ter wereld, erbij kan zijn.