De afscheidsbijeenkomst

Afscheidsbijeenkomst verzorgen

Hoe beter een uitvaart past bij de wensen en het karakter van de overledene, des te meer troost zal de familie eruit kunnen putten. Met teksten, muziek, beeld en uw inbreng maakt u elke uitvaart uniek.

Het draaiboek

Een uitvaartverzorger begeleidt u bij het maken van een draaiboek. Veel nabestaanden stellen het op prijs als wij als ceremoniemeester optreden bij de afscheidsdienst, de sprekers en muziek worden door ons aankondigd en wij kunnen teksten uitspreken. In het geval van een begrafenis brengen we de overledene naar e begraafplaats nadat de afscheidsbijeenkomst is afgerond. Vaak wordt daar nog een laatste woord gesproken. Bij een uitvaart kunt u desgewenst met een kleine groep de overledene begeleiden naar de ovenruimte.

Woorddienstbegeleider inschakelen

Schrijver inhuren voor een uitvaartdienst

Voor een crematorium of begrafenis zou u een woorddienstbegeleider kunnen inschakelen wanneer u de hulp van een schrijver nodig heeft. De levensverteller kan u helpen bij het maken van een mooi levensverhaal en als u dat wilt, kan hij of zij u een toespraak houden bij de uitvaartdienst. Het verhaal kan ook door de levensverteller worden gebruikt als basis voor een tekst of gedicht voor een gedachteniskaartje.

De kerkdienst

Als u voor een kerkdienst heeft gekozen, dan wordt de muziek en de inhoudelijke dienst met u besproken door de voorganger of pastoor van de kerk. U kunt zelf uw eigen kerkboekje of liturgie samenstellen of hiervoor samenwerken met anderen.

Afscheidsbijeenkomst inspiratie

Tijdens de afscheidsbijeenkomst herdenkt men het leven van een dierbare. Met een traan en een lach worden nieuwe herinneringen gemaakt en herinneringen uit het verleden opgehaald. Aangezien het organiseren van een afscheidsbijeenkomst iets is dat u (gelukkig) maar een paar keer in uw leven hoeft te doen, kan enige inspiratie geen kwaad. Noach Uitvaartzorg geen jarenlange ervaring in het regelen van uitvaarten. Wij helpen u graag om het afscheid zo in te richtend dat het past bij de overledene en de nabestaanden. Bekijk de mogelijkheden met betrekking tot de afscheidsbijeenkomst of de manieren waarop wij een uitvaartdienst kunnen regelen, ook zonder verzekering.

Achteraf een drankje of versnapering

Zowel voor de afscheidsbijeenkomst als erna kunt u met familie en vrienden samen komen in de ontmoetingsruimte. Wij werken met veel uitvaartlocaties samen en deze bieden bijna allemaal diverse cateringmogelijkheden aan.

Bijwonen van een afscheidsbijeenkomst

Gaat u binnenkort naar een afscheidsdienst? Dan is het belangrijk om de overledene en de nabestaanden te respecteren, het is belangrijk om ze goed gekleed te zijn wanneer u naar een uitvaart gaat. Lees hier meer over welke kledingstukken geschikt zijn om te dragen naar een uitvaart.

Uitvaart regelen

0321 – 745 067

Wij zijn altijd beschikbaar op dit telefoonnummer. Voor het melden van een overlijden kunt u ons 24 uur per dag bereiken. Wij staan 7 dagen per week voor u klaar.

Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 58 beoordelingen
js_loader

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this