Wij zijn dag en nacht bereikbaar

Afscheidsbijeenkomst

De afscheidsbijeenkomst

Een afscheidsbijeenkomst die de persoonlijkheid en het leven van de overledene weerspiegelt, biedt troost en kan een belangrijk onderdeel zijn van het rouwproces voor naasten. Bij Noach Uitvaartzorg helpen we je met het organiseren van een herdenking die eer doet aan de unieke aard van je dierbare, waarbij we aandacht besteden aan elk detail.

Draaiboek en ceremoniemeester

Samen met jou stellen onze uitvaartverzorgers een gedetailleerd draaiboek op voor de uitvaart. We kunnen de rol van ceremoniemeester op ons nemen, waarbij we zorg dragen voor het aankondigen van sprekers, muziek, en het uitspreken van teksten. Of het nu om een begrafenis of crematie gaat, we begeleiden het proces met zorg en respect.

Woorddienstbegeleider

Het inhuren van een woorddienstbegeleider kan een waardevolle toevoeging zijn aan de afscheidsbijeenkomst. Deze professional helpt bij het opstellen van een levensverhaal dat de essentie van de overledene vangt en kan dit verhaal, indien gewenst, tijdens de uitvaart presenteren.

Kerkdienst

Indien je kiest voor een kerkdienst, werken we nauw samen met de voorganger of pastoor om de dienst inhoudelijk vorm te geven. Van de selectie van muziek tot de creatie van een persoonlijk kerkboekje, we zorgen ervoor dat de dienst persoonlijk en betekenisvol is.

Inspiratie voor de afscheidsbijeenkomst

Voor inspiratie en ondersteuning bij het plannen van de afscheidsbijeenkomst kun je altijd bij ons terecht. Van het delen van herinneringen tot het creëren van nieuwe, we staan klaar om je te helpen een passend eerbetoon te organiseren.

Toespraken

Of je nu zelf een toespraak wilt houden of iemand anders wilt vragen, we bieden hulp en advies bij het schrijven van een betekenisvolle afscheidstoespraak. Ons team kan ook helpen bij het vinden van een geestelijke of ritueelbegeleider die de dienst kan leiden.

Een drankje achteraf

Na de afscheidsdienst bieden we de mogelijkheid om samen te komen met familie en vrienden in onze ontmoetingsruimte. We beschikken over een gevarieerd assortiment van cateringopties om dit moment van samenzijn te ondersteunen.

Afscheidsbijeenkomst bijwonen

Als je een afscheidsbijeenkomst gaat bijwonen, is het belangrijk om respect te tonen door gepast gekleed te gaan en goed verzorgd te verschijnen. Dit toont je respect voor zowel de overledene als de nabestaanden.

Bij Noach Uitvaartzorg begrijpen we dat het organiseren van een afscheidsbijeenkomst een emotioneel en soms overweldigend proces kan zijn. We zijn er om je te begeleiden en ondersteunen bij elke stap, zodat het afscheid een mooie herinnering wordt die recht doet aan het leven van de overledene.