Rondom de uitvaart

Dingen regelen rondom de uitvaart

Wat moet er geregeld worden bij een uitvaart? Bij het plannen van een uitvaart komt veel kijken. Er is veel meer mogelijk dan u zou verwachten.

De afscheidsbijeenkomst

Hoe beter de opzet van een uitvaart aansluit bij de persoonlijkheid en levensstijl van de overledene, hoe meer troost familieleden daaruit kunnen putten. Dat kan met muziek, teksten, foto’s en video’s. Zo maakt u een uitvaart uniek.

Lees meer


Livestreamen van de uitvaart

Het kan zijn dat u niet aanwezig kunt zijn bij de afscheidsbijeenkomst. Bij veel uitvaartcentra kunt u de uitvaart alsnog volgen door een live stream.

Lees meer


De crematie

Na het overlijden van uw partner, ouder, kind of broer of zus komen er in korte tijd veel dingen op u af. Op dat moment zult u veel verdriet hebben, u dient echter de hele uitvaart te regelen. Wat dient u precies te regelen? En wat kunt u doen om bij uw overlijden het de nabestaanden zo makkelijk mogelijk te maken.

Lees meer


Begrafenis

Na het overlijden van je geliefde, vader, moeder of dierbare komt er veel op je af. Je hebt op dat moment veel verdriet, terwijl er het nodige moet gebeuren. Wat moet je regelen bij een begrafenis? En wat kunt u eventueel zelf van tevoren regelen om in de toekomst uw nabestaanden te ontzorgen bij een begrafenis.

Lees meer


Locatie van de uitvaart

U wilt zichzelf goed voelen wanneer u afscheid neemt van uw dierbare. De inrichting en verlichting bepalen grotendeels de sfeer. Neem de tijd om een locatie voor de uitvaartdienst te kiezen en zorg voor een locatie die past bij de overledene en nabestaanden. Misschien vindt u een museum of café de perfecte plek om afscheid te nemen. Maar ook een conventionele locatie zoals een aula van een mortuarium of het uitvaartcentrum behoort tot de mogelijkheden.

Lees meer


Verzorging en opbaren

Het verzorgen van de overledene en het opbaren zijn belangrijke onderdelen van een afscheid. Wij vinden dat een afscheid moet plaatsvinden op een manier die het beste bij u of de andere nabestaanden past. We streven ernaar om aan deze wensen te voldoen, zodat u herinneringen kunt ophalen en nieuwe herinneringen kunt maken. Of u nu kiest voor opbaren in het uitvaartcentrum, thuis, of op een andere, wij zorgen voor u en uw naasten.

Lees meer


Drukwerk verzorgen

Rouwdrukwerk is tegenwoordig lang niet altijd meer sober. Met kleur of gepersonaliseerde afbeeldingen is het mogelijk om rouwdrukwerk te personaliseren zorgen wij voor een prachtige herinnering. Onze uitvaartverzorger kan u helpen bij het maken van uitvaartteksten en het vorm geven van het rouwdrukwerk.

Lees meer


Uitvaartkist uitzoeken

Wilt u een basic uitvaartkist of juist een luxere uitvaartkist? Of vind u het alleen belangrijk dat de kist milieuvriendelijk is? Wij bieden enkele honderden soorten uitvaartkisten aan.

Lees meer


Grafsteen laten maken

Na de uitvaart kiest u een steenhouwer om een gedenksteen te vervaardigen en te plaatsen. Tussen het plaatsen van de bestelling en de verzending zit doorgaans een paar maanden. De grootte en het materiaal van uw grafsteen hebben invloed op de kosten van uw grafsteen.

Lees meer


Rouwbloemen kopen

De uitvaartverzorger besteld vaak de bloemen u kiest voor de uitvaart, u kunt echter ook zelf een bloemstuk bestellen bij een bloemist. In sommige gevallen kunt u ook rouwboeketten laten maken met bloemen uit uw eigen tuin.

Lees meer


Vervoer van de overledene

Voorafgaand aan de uitvaartdienst, zal de overledene overgebracht worden naar de gewenste locatie of naar het uitvaartcentrum. Dit is vaak een waardevol en ingrijpend moment. Als het respectvol wordt gedaan en op een manier die de familie van de overledene graag had willen zien, biedt het de nabestaanden veel rust.

Lees meer


Eten en drinken

Doorgaans beschikken de uitvaartfaciliteiten van onze partners over comfortabele ruimtes waar gasten na de afscheidsdienst kunnen bijkomen en een rustig gesprek kunnen voeren. De uitvaartcentra bieden diverse soorten hapjes en drankjes. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.

Lees meer


Schrijven van een toespraak

De meeste uitvaartlocaties zijn voorzien van grote schermen. U kunt de dienst persoonlijker maken door een presentatie af te laten spelen met verhalen en/of video’s die tijdens de uitvaartdienst op deze schermen worden getoond. Daarnaast kunt u op steeds meer locaties de uitvaart laten opnemen. Onze uitvaartverzorger vertelt u hier graag meer over.

Lees meer


Uitvaartmuziek

Het is moeilijk om een begrafenis voor te stellen zonder muziek. Muziek kan goede emoties en herinneringen oproepen aan overleden dierbaren. Een voorbeeld van geschikte begrafenismuziek voor een overleden familielid is het kiezen van een lied dat een speciale betekenis voor hem, haar of jullie had.

Lees meer


Fotopresentatie

Bij een uitvaartfotopresentatie worden aangeleverde foto’s en video’s van de overledene of ander relevant beeldmateriaal verwerkt in een speciale beeldpresentatie. Dit wordt vaak gedaan door familieleden of vrienden van de familie, maar het kan moeilijk zijn om dit samen te stellen. Deze zorg kunnen u uit handen nemen.

Lees meer

Uitvaart regelen

0321 – 745 067

Wij zijn altijd beschikbaar op dit telefoonnummer. Voor het melden van een overlijden kunt u ons 24 uur per dag bereiken. Wij staan 7 dagen per week voor u klaar.

Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 58 beoordelingen
js_loader

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this