Overlijden melden

Wij controleren dit formulier 24 uur per dag. Heeft u vragen, bel dan 0321 – 745 067 (24/7).

Vul onderstaande formulier in wanneer er een dierbare is komen te overlijden. Is uw dierbare nog niet overleden klik dan hier voor het formulier voormelden overlijden.

Overlijden melden

Gegevens overledene

In deze stap voorziet u ons van meer informatie over de overledene.


Oorzaak overlijden

In deze stap geeft u meer informatie over de doodsoorzaak.


Gegevens opdrachtgever

In deze stap geeft u meer informatie over de opdrachtgever.


Aanvullende informatie

In deze stap kunt u eventuele aanvullende informatie opgeven.


Veelgestelde vragen

Wij hebben opgemerkt dat bepaalde vragen vaker aan ons worden gesteld. Daarom onderstaand antwoord op de meest gestelde vragen.

Wat kost een crematie zonder poespas?

In Nederland kost een crematie gemiddeld tussen de € 6.500 en € 11.500. Naast de kosten van het crematorium dient u ook rekening te houden met kosten van de uitvaartverzorger, het opbaren, de laatste verzorging en het rouwvervoer.

Hoeveel dagen tussen overlijden en uitvaart?

Na het overlijden mag de overledene niet binnen 36 uur worden begraven of gecremeerd. Het mag echter ook niet later dan 6 werkdagen na het overlijden. In uitzonderlijke gevallen mag hiervan afgeweken worden. Hierbij helpt de uitvaartverzorger doorgaans.

Kan ik zelf een uitvaart regelen?

U bepaalt altijd zelf wie uw uitvaart regelt. Zelf het afscheid verzorgen is ook mogelijk met een verklaring en eventueel een uitvaartverzekering. Een uitvaartverzorger is niet verplicht, maar zorgt wel voor gemoedsrust en de mogelijkheid om eerder te beginnen met rouwen.

Wie betaalt de begrafenis van ouders?

Doorgaans zijn de erfgenamen de opdrachtgever. De opdrachtgever dient de uitvaart te betalen. Dekt de verzekering niet alles, dan dienen de erfgenamen dit uit eigen zak te betalen. Zijn er geen nabestaanden, dan neemt doorgaans de gemeente de kosten voor zijn rekening.

Wat gebeurt er met de bankrekening na overlijden?

Staat de bankrekeningnummer op één naam, dan wordt deze doorgaans na het overlijden van de rekeninghouder geblokkeerd. Er kunnen dan ook vaak geen betalingen meer verricht worden. Ook periodieke overboekingen en incasso’s vallen daaronder. Houd daar rekening mee wanneer u zaken regelt voor een overleden dierbare.