Wij zijn dag en nacht bereikbaar

Nabestaandenzorg

De draad weer oppakken

Na het afscheid nemen tijdens een uitvaart begint vaak pas echt de zware tijd. Nabestaanden staan voor de uitdaging om allerlei praktische, financiële, juridische en administratieve zaken te regelen. Dit kan overweldigend zijn, vooral omdat de emotionele impact van het verlies nog vers is. Het is dan ook niet vreemd dat velen het moeilijk vinden om te bepalen wat prioriteit heeft of dat ze zich verloren voelen in hun verdriet. In deze periode kan een helpende hand van onschatbare waarde zijn. Dat is waarom wij er ook ná de uitvaart voor je zijn, om je te helpen de draad van het leven weer op te pakken.

Hoe we helpen

Na de uitvaart kun je een afspraak maken met een van onze consulenten. Dit kan bij jou thuis, via beeldbellen of telefonisch, wat jij het prettigst vindt. Onze consulenten bieden niet alleen een luisterend oor; ze kennen ook de weg in het doolhof van alles wat er geregeld moet worden. Samen met jou kijken we naar je persoonlijke situatie om te bepalen wat er moet gebeuren en waar je eventueel extra ondersteuning bij kunt gebruiken. Indien nodig en gewenst, kunnen we je ook doorverwijzen naar een specialist, zoals een notaris, rouwverwerkingstherapeut of belastingadviseur. Het kiezen voor een specialist doe je altijd zelf.

Wat zijn de kosten?

Onze nabestaandenzorg is een gratis service voor alle uitvaarten die wij verzorgen. We bieden deze bijzondere ondersteuning ook aan nabestaanden van leden die bij ons verzekerd zijn, zelfs als de uitvaart niet door ons is geregeld. Mocht er behoefte zijn aan extra ondersteuning van Noach Uitvaartzorg of een van onze partners, dan kunnen daar kosten aan verbonden zijn. Maar wees gerust, we informeren je altijd vooraf over eventuele kosten.

Ons doel is om je in deze moeilijke tijd te ondersteunen en te begeleiden, zodat je de draad weer kunt oppakken. Je staat er niet alleen voor; wij zijn er om je te helpen met zowel het verwerken van je verlies als het navigeren door de praktische aspecten die bij zo’n ingrijpende gebeurtenis komen kijken.