Asbestemmingen

Wij delen gedurende ons leven vele gedachten, emoties en momenten met elkaar. De herinneringen blijven wanneer iemand komt te overlijden. We koesteren deze herinneringen en delen deze met anderen. Op deze manier leeft de dierbare voort in onze herinneringen.

U heeft na de crematie voldoende tijd om te bedenken wat u met het as van uw overleden dierbare wilt doen. Wanneer het onduidelijk is wat de overledene had gewild, dan kunt u zelf een asbestemming kiezen. Deze keuze is persoonlijk. De as kunt u bijvoorbeeld thuis bewaren in een mooie urn, verwerken in een assieraad of verstrooien op een mooie plek. Er zijn ook andere herinneringsproducten verkrijgbaar. Er is veel keuze, waardoor voor nabestaanden moeilijk kan zijn. Daarom denken onze medewerkers graag met u mee over de asbestemming.

Asbestemming mogelijkheden

Er zijn veel asbestemmingen zoals deze urnenmuur
Wij kunnen u helpen bij diverse soorten asbestemmingen. Lees daarover hieronder meer. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, bel ons dan op 0321 – 745 067.

  • Bijzetten van een urn
  • Begraven van een urn
  • Verstrooien van het as
  • Verwerken in een assieraad

Op deze manier maakt u uw keuze bekend

Na het invullen van het formulier mag het as worden opgehaald
De opdrachtgever ontvangt na de crematie een formulier waarin hij of zij de asbestemming aan kan geven. Wilt u de as komen ophalen, dan berichten wij u daar automatisch over. Wilt u het as door ons laten verstrooien, dan hoort u vanzelf wanneer dit zal plaatsvinden, hier kunt u uiteraard bij aanwezig zijn.

De strooikoker

Als je de as van je dierbare komt ophalen, dan krijg je van ons een rechthoekige asbox waar de as in zit. Je kunt dan thuis in alle rust nadenken wat je met de as wilt doen. Bijvoorbeeld bewaren in de asbox of in een bijzondere urn of laten verwerken in een assierraad. Wil je de as verstrooien? Hier kun je de asbox ook voor gebruiken. Door het gebruik van de asbox hoeft de as maar één keer verwerkt te worden. De asbox wordt volledig geproduceerd in Nederland en voldoet aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van materialen en duurzaamheid. Dat maakt de asbox de meest respectvolle en duurzame manier om de as te bewaren.

Strooikoker met het as van de overledene

Voorbeeld van een strooikoker

Belangrijk om te weten

  • De opdrachtgever van de crematie moet instemmen met alle asbestemmingen. Deze verantwoordelijkheid kan alleen door opdrachtgever worden overgedragen middels een machtiging.
  • Er moet een maand verstrijken voordat het crematorium het as mag vrijgeven. Gedurende deze maand wordt de as bewaard in de algemene nis van het crematorium. Nabestaanden kunnen hier niet aankomen. Heeft u meer dan een maand nodig om een definitieve asbestemming te selecteren, dan kunt u ook voor langere tijd de as in de algemene nis laten bijzetten.

DOWNLOAD LINK MACHTIGING ASBESTEMMINGEN

Uitvaart regelen

0321 – 745 067

Wij zijn altijd beschikbaar op dit telefoonnummer. Voor het melden van een overlijden kunt u ons 24 uur per dag bereiken. Wij staan 7 dagen per week voor u klaar.

Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 58 beoordelingen
js_loader

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this