Wij zijn dag en nacht bereikbaar

Asbestemmingen

Asbestemmingen

De herinneringen aan de momenten, gedachten, en emoties die we met een dierbare hebben gedeeld, blijven ons altijd bij, zelfs na hun overlijden. Deze herinneringen bieden troost en laten de overledene voortleven in onze harten en gedachten.

Na de crematie begint de periode van overdenking over de uiteindelijke bestemming van de as van de overledene. Dit kan een moeilijke keuze zijn, vooral als je niet precies weet wat de wensen van de overledene waren. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om de as een persoonlijke en eervolle plek te geven die past bij zowel jouw wensen als die van je dierbare.

Mogelijke bestemmingen voor de as

  • Thuis een speciale plaats geven: Bewaar de as in een unieke urn die een mooie plek in huis krijgt.
  • Verstrooien: Kies een betekenisvolle locatie waar de as verstrooid mag worden.
  • Verwerken in een sieraad: Laat de as verwerken in een sieraad om de herinnering altijd dichtbij te houden.
  • Andere herinneringsproducten: Overweeg andere manieren om de as te verwerken, zoals in kunstwerken of planten.

Hoe kaak je je keuze bekend

Na de uitvaart krijgt de opdrachtgever van de crematie een formulier om de wensen voor de asbestemming kenbaar te maken. Of je nu kiest voor het ophalen van de as, het verstrooien op een strooiveld, of een andere bestemming, wij begeleiden je bij elke stap en zorgen dat je wensen worden gerespecteerd.

De asbox of askoker

Wanneer je besluit de as op te halen, ontvang je van ons een asbox of askoker. Deze box of koker biedt je de tijd en ruimte om in alle rust na te denken over de definitieve bestemming van de as. De asbox of askoker is een respectvolle en duurzame optie voor het bewaren van de as, totdat je besluit wat je ermee wilt doen.

Belangrijke overwegingen

  • Afhalen van de as: Dit mag alleen door de opdrachtgever van de crematie of een gemachtigd persoon gedaan worden.
  • Wachttijd: Er geldt een wettelijke wachttijd van één maand voordat de as vrijgegeven mag worden voor een definitieve bestemming.
  • As meenemen naar het buitenland: Informeer goed naar de regels van het desbetreffende land. Procedures kunnen variëren, en je hebt vaak specifieke documenten nodig.

Het kiezen van een asbestemming is een belangrijk en persoonlijk proces. Wij staan klaar om je te ondersteunen bij het maken van deze keuze, zodat de herinnering aan je dierbare op een passende manier voortleeft.