Wij zijn dag en nacht bereikbaar

Afhandeling van de kosten

Afhandeling van de kosten

Wanneer Noach Uitvaartzorg de uitvaart verzorgt, nemen we veel zorgen van je over. Dit geldt ook voor de financiële afwikkeling van de uitvaart. Wij betalen direct aan leveranciers en sturen jou één overzichtelijke rekening met alle kosten. We brengen alleen die kosten in rekening die niet door een verzekering gedekt worden. We zorgen voor transparantie: er zijn geen verborgen kosten of onverwachte administratiekosten achteraf.

De factuur van de uitvaart

Binnen vier weken na de uitvaart zul je de rekening ontvangen. De kosten worden helder en eerlijk vermeld, zonder extra marges. Alleen de kosten die niet door de verzekering vergoed worden, komen voor jouw rekening.

Hoe worden de kosten bepaald?

De totale kosten zijn afhankelijk van de verzekering van de overledene.

Uitvaartverzekering in diensten met aanvullend geldbedrag

Als de overledene een dienstenpakket met een aanvullend geldbedrag verzekerd had, dan zijn de meeste standaarddiensten rondom de uitvaart gedekt. Kosten voor extra diensten die niet onder de verzekerde diensten vallen, worden betaald uit het aanvullende geldbedrag. Mocht dit bedrag niet toereikend zijn, dan ontvang je een rekening voor het verschil. Als er geld overblijft, wordt dit aan je uitbetaald.

Uitvaartverzekering in geld

Bij een verzekering die alleen een geldbedrag dekt, worden alle diensten rondom de uitvaart betaald vanuit dit bedrag. Als het verzekerd bedrag hoger is dan de uitvaartkosten, krijg je het overgebleven bedrag terug. Is het bedrag niet voldoende om alle kosten te dekken, dan ontvang je een factuur voor het resterende bedrag.

Het is belangrijk om goed inzicht te hebben in de dekking van de uitvaartverzekering en hoe deze zich verhoudt tot de wensen voor de uitvaart. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Noach Uitvaartzorg staat klaar om samen met jou alle mogelijkheden door te nemen en te zorgen voor een waardig afscheid binnen het kader van de beschikbare middelen.