Na de uitvaart

Alles wat er nog op u af kunt komen na afloop van de uitvaart

Ervaar het verschil

Voorafgaand aan uw uitvaart zijn wij er voor u. Wij bespreken uw wensen en bespreken alle mogelijkheden. Tijdens uw uitvaart zijn wij er voor alle genodigden. Wij zorgen er voor dat iedereen achteraf met een goed gevoel op uw uitvaart terugkijkt.

Ook na de uitvaart zijn wij er graag voor uw nabestaanden. Dit is voor uw nabestaanden de lastigste periode, aangezien het verdriet nog vers is. Toch is dit een periode waarin van alles geregeld moet worden. Het gaat hierbij om administratieve zaken, maar ook om praktische en juridische zaken.

Hier gaat dit artikel over

Levenseinde nadert

Nadert het einde van uw leven? Dan is het zaak om uw uitvaart goed voor te bereiden. U maakt het hiermee makkelijker voor uw nabestaanden, terwijl u hiermee uw uitvaart ook naar wens regisseert. Tijdens ons gratis voorgesprek bespreken wij graag met u alle mogelijkheden.

Daarbij bespreken we ook alvast de periode na het overlijden. Indien uw levenseinde nadert, is dit voor uw nabestaanden een verdrietige periode. Als de uitvaart achter de rug is, komt de lastigste tijd voor uw nabestaanden. Om deze periode zo aangenaam mogelijk te maken, kunt u vooraf al zaken voor ná de uitvaart regelen.

Erfenis

Uw nabestaanden hebben recht op uw erfenis. Het is zaak dat dit allemaal juridisch goed geregeld wordt; iets waar u vooraf invloed op uit kunt oefenen. Dat doet u door een duidelijk testament op te stellen en deze op een vaste plek te bewaren. Geef aan uw nabestaanden door waar dit testament te vinden is, zodat men na uw overlijden niet meer hoeft te zoeken.

Paspoort

Wist u dat uw paspoort eigendom blijft van de Nederlandse staat? Nadat u bent te komen overlijden, moet dit paspoort bij uw gemeente ingeleverd worden. Bespreek daarom met uw nabestaanden waar ze uw paspoort kunnen vinden.

Financiële zaken

Na uw overlijden moeten er ook tal van financiële zaken geregeld worden. Zo moet uw uitvaart betaald worden, moet er mogelijk erfbelasting betaald worden en moet er nog belastingaangifte gedaan worden.

Tijdens een gratis voorgesprek bespreken wij deze financiële zaken graag met u. Daarbij richten wij ons ook op uw uitvaartverzekering. Onze uitvaartverzorger bekijkt graag uw uitvaartverzekering en bespreekt wat alle mogelijkheden zijn. Op het moment dat u geen uitvaartverzekering heeft, bespreekt onze uitvaartverzorger ook graag de verschillende mogelijkheden.

Wilt u alle financiële zaken in de best mogelijke banen leiden? Dan is het zaak om vooraf afspraken te maken, bijvoorbeeld over uw bezittingen. Stel daarom een testament op en benoem daarin welke nabestaande recht op wat heeft.

Social media

Heeft u op dit moment nog social media accounts? U kunt ervoor kiezen om deze accounts voor uw overlijden al op te heffen. Mocht u hier niet toe besluiten, is het advies om uw gegevens (inlognaam + wachtwoord) op te schrijven. Bewaar dit bij uw testament, zodat uw nabestaanden dit ook snel kunnen vinden. Uw nabestaanden zijn vervolgens in staat om de accounts snel te verwijderen.

Onverwacht overlijden

Is één van uw dierbare personen onverwacht komen te overlijden? Dan moet u relatief onverwacht op korte termijn een uitvaart regelen. Vanuit Noach Uitvaartzorg helpen wij u hier graag bij. Wij helpen u om de uitvaart te regelen en ondersteunen u bij alle andere zaken. Ook na de uitvaart steunen wij u graag op het gebied van talloze zaken.

Wilt u hier meer over weten? Neem gerust contact met ons op. We bespreken graag alle mogelijkheden met u.

Zorg voor nabestaanden

Vanuit Noach Uitvaartzorg bieden wij speciale nabestaandenzorg aan. Onze nabestaandenzorg specialisten helpen nabestaanden graag op het gebied van talloze zaken:

 • Wat moet u allemaal regelen met het oog op de afhandeling van de erfenis?
 • Op welke manier kunt u, als nabestaande, eventuele schulden weigeren?
 • Wat moet er geregeld worden met het oog op de pensioenbetalingen?
 • Welke abonnementen moeten er stopgezet worden na de uitvaart?

Mocht het nodig zijn, brengen wij u graag in contact met specialisten. Dit kunnen specialisten op het gebied van financiële zaken zijn, maar ook op het gebied van verdriet. Na de uitvaart is het zaak om het overleden een plekje te geven, waarvoor professionele hulp mogelijk wenselijk is.

De nabestaandenzorg die wij aanbieden, maakt standaard onderdeel uit van de uitvaart die wij verzorgen. Hieronder valt standaard ondersteuning op het gebied van financiële zaken, praktische zaken en administratieve zaken.

Asbestemming

Is recent een dierbaar persoon gecremeerd? Dan krijgt u een mooie urn met daarin het as van de persoon verwerkt. U kunt deze urn bijvoorbeeld in uw woning neerzetten, maar u kunt het as ook verstrooien op een mooie (en belangrijke) plek.

Welke mogelijkheden u op dit gebied allemaal heeft, bespreekt onze uitvaartverzorger graag met u. Feit is dat u uit meerdere asbestemmingen kunt kiezen:

 • U kunt het as in een mooie urn laten doen en deze urn bijvoorbeeld in uw woning neerzetten
 • U kunt het as in een mooie urn laten doen en dit as verstrooien op een specifieke plek
 • U kunt het as in een mooie urn laten doen en de urn vervolgens begraven
 • U kunt het as in een fraai sierraadstuk verwerken

Over deze mogelijkheden informeren wij u graag. Na de uitvaart nemen wij sowieso contact met u op met betrekking tot het op komen halen van het as. Zodra het as opgehaald kan worden, informeren wij u hier automatisch over.

U krijgt vervolgens het as van ons in een rechthoekige asbox. In deze box zit het as, waarna u de box in meerdere situaties kunt gebruiken. U kunt vanuit deze box het as laten verwerken in een urn, maar u kunt ook vanuit deze box het as verstrooien.

Belangrijk om te weten: het as moeten wij verplicht een maand in het crematorium bewaren. Tijdens deze maand kunt u, samen met eventuele andere nabestaanden, nadenken over de asbestemming. Mocht u hier nog iets langer de tijd voor nodig hebben, kunt u het as voor langere tijd in de algemene nis laten bijzetten.

Praktische zaken regelen

Na de uitvaart moet u als nabestaande tal van praktische zaken regelen. Zeker als dit voor u de eerste keer is, komt er een hoop op u af. Bovendien is dit het moment waarop u mogelijk nog erg verdrietig bent. Schakel gerust de nabestaandenzorg van Noach Uitvaartzorg in om u op de juiste manieren te laten ondersteunen. Onze specialisten staan graag ook ná de uitvaart voor u klaar.

Financiële zaken regelen

Na de uitvaart moeten er tal van financiële zaken geregeld worden. U kunt dit grotendeels zelf doen, maar u heeft mogelijk ook baat bij het inschakelen van een financieel specialist. Onze specialisten brengen u graag met de juiste specialisten in contact.

Onderdeel van de uitvaartzorg

Maakt u gebruik van de uitvaartzorg van Noach Uitvaartzorg? Dan is de nabestaandenhulp standaard onderdeel van deze uitvaartzorg. U hoeft hier niks extra’s voor betalen. Wilt u gebruik van een financiële specialist of andere specialist maken? Dan informeren wij u graag over de meerprijs.

Vooraf regelen

 • Wensenlijstje. Om de periode na de uitvaart zo makkelijk mogelijk te maken, is het wenselijk dat er een wensenlijstje opgesteld wordt. Als het einde van uw leven nadert, kunt u hiervoor contact met ons opnemen.
 • Testament. Ook is het advies om een testament op te stellen. Dit testament is na de uitvaart een fijne leidraad voor de nabestaanden.
 • Uitvaartverzekering. Binnen 7 weken na de uitvaart krijgen nabestaanden de nota. Om ook het financiële gebied goed voor uw nabestaanden te regelen, is het advies om een uitvaartverzekering af te sluiten. Wij kijken graag met u naar alle mogelijkheden.

Contact met ons opnemen

Kantoor

Ambachtshof 24, 8251 KV, Dronten

Contact

E-mail: info@noachuitvaartzorg.nl
Telefoon: 0321 – 745 067

Openingstijden

Melden overlijden: 24 uur per dag
Kantoor: Maandag t/m vrijdag van 08:00 t/m 17:00 uur