Kosten begrafenis

Iedereen heeft andere wensen wanneer het gaat om het organiseren van een begrafenis. De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van de wensen van de overledene. Als gevolg hiervan kunnen de kosten ook bijzonder variabel zijn. Hieronder gaan we in op de verschillende dingen waar u rekening mee kunt houden.

Kosten van een begrafenis

De kosten van een begrafenis zijn vaak hoger dan de kosten van een crematie. De kosten vallen grotendeels hoger uit door een ander type uitvaartkist, grafkosten en de grafsteen. Grafkosten variëren sterk tussen gemeenten en provincies.

Gemiddelde kosten van een begrafenis bij Noach Uitvaartzorg

De gemiddelde kosten van een begrafenis bij Noach Uitvaartzorg bedragen € 8500. Hierbij hoort ook de begeleiding van een uitvaartverzorger. Dit regelen wij bij elke begrafenis:

  • Een uitvaartverzorger luistert naar de wensen van de nabestaande en helpt de familie bij het maken van keuzes
  • Teams met bekwame specialisten zijn opgeleid om u te helpen bij speciale wensen
  • De uitvaartverzorger doet aangifte van het overlijden, laat een overlijdensakte opmaken en vraag het verlof tot cremeren aan
  • De uitvaartverzorger zorgt ervoor dat alles op de dag van het afscheid goed verloopt
  • Wanneer er sprake is van een uitvaartverzekering bieden wij hulp bij het uitbetalen van een polis

Daarnaast heeft u ook de keuze of u op traditionele of op een natuurlijke manier uw dierbare wilt laten begraven.

Grafkosten

Grafkosten zijn een groot deel van de uitvaartkosten bij een begrafenis
De hoogste kostenpost bij begraven is het graf zelf. Per gemeente en provincie varieren de kosten van het graf enorm. Waar de ene gemeente € 800 rekent, rekent de duurste gemeente € 7000. De gemiddelde kosten van een graf liggen rond € 1700. Dit is inclusief:

  • elven van het graf
  • de grafrechten
  • algemeen onderhoud van de begraafplaats

De grafsteen

Op de meeste begraafplaatsen is een grafsteen of monument verplicht. Gemiddeld besteden mensen € 2200 aan een grafsteen. De grafsteen hoeft overigens niet van steen te zijn, maar kan ook van kunststof, glas of hout zijn.

Uw persoonlijke wensen

Persoonlijke wensen zoals het laten indalen van de kist maakt een begrafenis duurder
Er wordt daarnaast rekening gehouden met uw persoonlijke wensen en de totale kosten van de begrafenis. Wanneer en waar u bijvoorbeeld afscheid wilt nemen, hoeveel gasten komen er naar de begrafenis en wilt u gasten iets te eten of te drinken aanbieden?

Uitvaart regelen

0321 – 745 067

Wij zijn altijd beschikbaar op dit telefoonnummer. Voor het melden van een overlijden kunt u ons 24 uur per dag bereiken. Wij staan 7 dagen per week voor u klaar.

Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 58 beoordelingen
js_loader

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this