Kosten uitvaart

Een mooi afscheid levert mooie herinneringen op. Voor sommigen is dat een intiem en bescheiden afscheid, voor anderen juist uitbundig. Elke uitvaart is anders, net zoals mensen. Als u van tevoren weet hoeveel een begrafenis waarschijnlijk gaat kosten, wordt het persoonlijker voor de nabestaanden.

Wat zijn de kosten van een uitvaart?

Vraagt u zich weleens af wat de kosten van een uitvaart zijn? Helaas onderschatten veel mensen de kosten van een uitvaart, zo blijkt uit een onderzoek van het Nibud (2017). Het is van belang dat u begrijpt dat de kosten van een uitvaart altijd afhankelijk zijn van de wensen van de overledene of nabestaanden. Denk aan een bijzondere locatie of een uitvaart met een kleine groep.

Kosten van een uitvaart vergelijken

Uitvaart berekenen en vergelijken van de prijzen
De uitvaartbranche heeft geen standaard die bepaalt onder welke dienst een service valt. Hierdoor is het niet eenvoudig om de prijzen van verschillende uitvaartondernemers met elkaar te vergelijken. Neem de dienstverlening van Noach Uitvaartzorg; wij rekenen een regeltarief, zijn 24 uur per dag bereikbaar, bieden nabestaandenzorg aan en helpen bij overlijden in het buitenland met repatriëring. Anderen bieden hetzelfde pakket aan, maar bieden minder service.

Er zijn ook uitvaartondernemers die niet in hun eigen voorzieningen en faciliteiten voorzien. Hun prijzen zijn laag, omdat ze diensten afnemen van anderen. Noach Uitvaartzorg regelt alles zelf, zonder verrassingen op de uiteindelijke factuur.

De manier waarop de kosten worden berekend, kan variëren. Als gevolg hiervan is het voor nabestaanden moeilijk om tarieven van meerdere uitvaartondernemers te vergelijken. Kijkt u puur naar de service en de kosten onder de streep, dan biedt Noach Uitvaartzorg dezelfde service als Dela of Monuta, alleen bespaart u tot € 4000 op de uitvaart.

Gemiddelde kosten van een uitvaart bij Noach Uitvaartzorg

Geld besparen op een uitvaart
De allereerste keuze na het overlijden is de keuze voor begrafenis of crematie. Gemiddeld liggen de kosten van een crematie rond de € 6.500. Bij een begrafenis ligt het rond de € 8000.

Geen verrassingen op de factuur

Noach Uitvaartzorg doet er alles aan om te voorkomen dat nabestaanden achteraf verrast worden door de hoogte van de rekening. We maken altijd een duidelijk overzicht van de kosten voordat we de uitvaart verzorgen. We zijn tevreden met onze werkwijze. De kosten die op de factuur, zijn doorgaans precies hetzelfde als wij bij het opmaken van de offerte hadden berekend. Onverwachte verrassingen, daar doen wij niet aan!

Als er voorafgaand aan de uitvaartdienst wijzigingen zijn aangebracht, kunnen er achteraf verschillen zijn. Bijvoorbeeld door extra versnaperingen of drankjes na de afscheidsdienst.

Waarom kost een begrafenis meer dan een crematie?

De reden dat een begrafenis duurder is, is dat er naast de servicekosten ook andere kosten moeten worden gedekt. Het duurste onderdeel bij een begrafenis is het graf zelf. U heeft onder andere met de volgende kostenposten te maken;

  • delven van het graf
  • laten maken van de grafsteen
  • betalen van de grafrechten
  • Onderhoudskosten van het graf

Uitvaart regelen

0321 – 745 067

Wij zijn altijd beschikbaar op dit telefoonnummer. Voor het melden van een overlijden kunt u ons 24 uur per dag bereiken. Wij staan 7 dagen per week voor u klaar.

Google Beoordelingen
4.8
Gebaseerd op 58 beoordelingen
js_loader

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this