Jan Spaan overleden 03-04-2023

Wat was jij trots op ons en wij op jou!

Jan Spaan

20-01-1945

3-4-2023

8 reacties op “Jan Spaan”

 1. Yoska avatar
  Yoska

  Lieve Cobi en kinderen. Ik heb Jan slechts een keer mogen ontmoeten toen Yvanka en ik onverwacht langs kwamen om iets af te geven voor Cobi op onze toer door Nederland afgelopen december. Hij kwam over als een hartelijke en rustige man. Wat zal het een gemis zijn om hem niet meer in jullie midden te hebben. Ik wens jullie heel veel sterkte met dit verlies en kracht om door te gaan zoals hij dat zou hebben gewild. Liefs Yoska

 2. Carla louise Somerton-Drost avatar
  Carla louise Somerton-Drost

  Lieve Cobi ,Ingmar en Dagmar hier nogmaals gecondoleerd met het verlies van onze lieve Jan,mijn neef, sinds mijn grote broer en sinds mijn vader.Jan heeft bij ons in huis gezeten in de jaren 60 terwijl de rest van de familie in Curaçao woonde.Als 9/10 jaar oud kind was het spannend om Jan in huis te hebben.Vaak mocht ik mee luisteren als hij zijn platen speelde Zijn favoriete Paul Anka,Helen Shapiro,Cliff Richard en later Neil Diamond.Keek erg naar hem op.Soms niet als hij mijn moeder steunde om ons in gareel te houden.Ben erg blij dat ik de laatste keer in Nederland weer heerlijk contact heb gehad met jullie allemaal.We zullen hem erg missen.????♥️

 3. Adri Pasman avatar
  Adri Pasman

  Familie Spaan, gecondoleerd en veel sterkte gewenst. Ik ken Jan van de waterpolo, korte tijd samen gespeeld. Meestal kwamen we elkaar in de kleedkamer tegen als ik was uitgezwommen en hij weer wat te laat op de training kwam. Altijd tijd voor een praatje, ook dan nog en altijd belangstellend vragen hoe het gaat. Jazeker heeft hij ook een plaatsje in mijn hart. Ook speciaal een woord aan Ingmar, die als trouwe supporter meemaakte tijdens de waterpolowedstrijden en ook kocht ik op de streekmarkt toendertijd pruimenwijn bij hem. Ik hoop dat hij toch blijft supporteren bij de polo en synchroonzwemmen. Met vriendelijke groet, Adri Pasman van Zuiderzwemmers.

 4. Tilde avatar
  Tilde

  Lieve Coby, Dagmar en Ingmar,
  Het is zo’n raar idee dat mijn oompie Jan er niet meer is. Zo verdrietig. We spraken elkaar niet veel maar er was altijd warmte en genegenheid, een familiegevoel. Jan reageerde altijd heel enthousiast en vergat nooit mijn verjaardag of de nieuwjaar wens.
  Koester de herinneringen en het mooie dat hij heeft achtergelaten.
  Dikke knuffel,
  Tilde (zijn nichie)

 5. R Hartland avatar
  R Hartland

  Lieve Cobi, Ingmar en Dagmar,
  Jan en ik kenden elkaar zo’n 60 jaar.
  Als klasgenoten op de UTS in Alkmaar hebben Jan en ik vaak samen opgetrokken, o.a. met een reis naar Fredericia met mijn Renault naar zijn ouders in Denemarken.
  Ook hebben wij mijn Renault gerepareerd bij zijn tante (in de Rijp?)
  We hadden niet zo veel contact meer, iedereen was druk en kreeg een gezin, tot ik besloot Jan te zoeken via Adres Onbekend op de radio.
  Dat lukte en daarna hebben wij elkaar, soms samen met jou maar meestal met Ingmar, een paar keer per jaar opgezocht.
  Het fijne van Jan was dat het gesprek eigenlijk gewoon doorging waar we de vorige keer gestopt waren.
  Ik zal Jan missen en hoop dat wij nog wel contact blijven houden.
  Ik wens jullie de komende tijd veel sterkte.

 6. Birgit avatar
  Birgit

  Lieve Cobi ,Ingmar en Dagmar, we gaan Jan en Ingmar missen op het bedrijventerrein. Altijd even een praatje over de auto of andere dingen. De laatste keer hebben we Ingmar op de video vastgelegd toen hij in de hoogwerker ging. Een heel mooi moment:).Jij vond het ook prachtig Jan hoe blij Ingmar was! Dit was het laatste dat we met je konden delen…

 7. Peter avatar
  Peter

  AFSCHEID VAN JAN

  IK WAS, BEN EN BLIJF ALTIJD JE KLEINE BROERTJE
  We schelen 18 jaar, zo kan het gebeuren dat ik in mijn jeugd soms 3 moeders en 2 vaders had.

  Een mooi voorbeeld hiervan is dat er van scouting ooit een VADER EN ZOON KAMP was waar ik graag heen wilde. Mijn vader voelde zich daar eigenlijk te oud voor. ( of had misschien gewoon geen zin om te gaan kamperen)
  Jan zei dat hij dan wel mee ging en we er dan gewoon een Broederkamp van zouden maken.
  Het was echt een fantastische kamp en een heerlijke tijd
  Alleen vond Jan het wel jammer dat ik aan het eind van het kamp ongeveer 3 uur nodig had om de vuilnis weg te brengen en hij daardoor alleen het kamp moest opbreken.

  Een andere jeugdherinnering die bij mij op komt is dat ik met onze ouders ook wel eens sinterklaas bij Jan heb gevierd.
  Ik weet nog goed dat Christiaan een racebaan had gekregen.
  We wisten echter niet hoe snel we dat ventje naar bed moesten krijgen zodat Jan en ik met de racebaan konden spelen, de gezamenlijke liefde voor auto’s zat er dus al vroeg in.

  Nog een voorbeeld van deze liefde is de MG die Jan van een vriend over nam omdat deze ging emigreren,
  De auto werd onder een soort van carport in de achtertuin van de Joubertstraat geparkeerd.
  en ik mocht daar dan aan sleutelen als we op visite kwamen.
  Hoe het met deze auto is afgelopen heb ik eigenlijk geen idee van.

  Later is er voor Jan maar 1 merk over gebleven en dat is natuurlijk ALFA ROMEO.
  Ik bedoel maar als je je honden al naar dit merk gaat vernoemen.

  Met zo’n ALFA zijn we jaren later ook gaan mee doen met de zogenaamde Kaartleesrally’s
  Het moest de Bertone worden zodat INGMAR mee kon op de achterbank.
  De taakverdeling was duidelijk, Jan reed, ik deed de navigatie en INGMAR vond de controlebordjes.
  Het mooie was dat alleen INGMAR regelmatig met een beker thuis kwam en Jan en ik met lege handen stonden.

  De SLOF.
  U vraagt zich misschien wel af wat deze slof op de desk doet?
  Nou, deze straat voor mij symbool voor onze hechte band.
  Hoewel we dus eigenlijk niet samen zijn opgegroeid is die er toch zeker.
  We kwamen er namelijk in de loop der tijden achter dat we best wel een paar dingen gemeen hadden.
  Een er van is dus dat we alle 2 graag op onze sokken achter het stuur zitten en wat is er dan makkelijker als je gewoon je sloffen kan uit schoppen.

  Ik wil tot slot nog één gezamenlijke passie van Jan en mij benoemen.
  Dit zijn namelijk de Beatles.
  Ik heb nog warme herinneringen aan de concerten van de ANALOGUES die we bezochten.
  Dit is een band die tot ver achter de komma de sound van de BEATLES weet te evenaren.
  Ook dit is zo’n dingetje waar we pas later zijn achter gekomen.
  Alhoewel….. misschien is mijn passie wel ontstaan omdat Jan altijd OBLA DI OBLA DA vloot toen dit een hit was.

  Dankjewel voor alle dingen die we samen hebben mogen beleven GROTE BROER.

  Liefs Peter en Katinka

 8. Nino Vaprio avatar

  From me personally and from all my sons and family our deepest condolences for the loss of Jan, may God have him in his glory,,, leaves us all a great memory.

  Nino Vaprio and family.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Noach Uitvaartzorg
4.9
Gebaseerd op 59 beoordelingen
powered by Google
ria waijerinkria waijerink
12:24 01 Jun 23
Mijn schoonmoeder is op 30 april overleden en in eerste instantie hadden we voor een andere uitvaartonderneming gekozen. Na een dag kwamen wij erachter dat deze onderneming niet kon voldoen aan bepaalde datum wensen en derhalve hebben we contact gezocht met Erwin of Noach hierin iets voor ons kon betekenen. Probleemloos is de uitvaartvoorbereiding overgegaan naar Noach (hulde ook voor de samenwerking tussen deze 2 uitvaartbedrijven) en zijn wij toevertrouwd aan de goede zorg van uitvaartbegeleider Ronald.Hij heeft op zijn eigen rustige manier, soms met heerlijke humor (wat we in die moeilijke tijd goed konden gebruiken), maar altijd erg respectvol, ons door het hele proces gevoerd van beslissingen nemen, keuzes maken, je verdrietig laten zijn, maar zeker de mooie momenten laten onthouden. Elk van ons werd betrokken in de voorbereiding, we voelden ons als in een warm bad.De uitvaart was prachtig en is vlekkeloos verlopen. Wij, als familie, hebben op onze eigen manier afscheid kunnen nemen van mama, maar hadden dit zonder Ronald niet zo mooi kunnen doen.We zijn erg blij dat Erwin de uitvaart wilde overnemen zodat we op de door ons gewenste dag mama konden begraven en we zijn Ronald heel erg dankbaar voor de voorteffelijke en menselijke manier waarop hij alles in goede banen heeft geleid.Chapeau!
Fam. LontFam. Lont
14:36 02 Jan 23
Terecht dat deze uitvaartondernemer hoog in de ranking staat.In mei overleed mijn vader. Na een tijd bij een grote onderneming in de wacht te hebben gestaan (er zijn nog ... wachtenden voor u), heb ik contact gezocht met Noach. Erwin nam direct op.Als je het hebt over "ontzorgen" in een moeilijke tijd, dan kan hij (en zijn team) dat. Duidelijke keuzes werden ons voorgelegd en hij had heel snel door met wat voor mensen hij aan tafel zat.Kortom: wij hebben ons erg gesteund gevoeld in de achtbaan waar je niet in wil zitten.We kunnen deze uitvaartondernemer absoluut aanbevelen!
Marion VreeMarion Vree
15:39 09 Jan 22
Mijn moeder is 28 december 2021 in de vroege ochtend overleden; ons eerste contact met Erwin van Noach Uitvaartzorg was op 27 december aan het eind van de middag. Wij hadden dus geen tijd om de offerte te bespreken. Dat was geen enkel probleem, er was vanaf het eerste contact meteen veel medeleven, meedenken en vooral ontzorgen. De organisatie van de uitvaart, de begeleiding van mijn vader bij de uitvaart door Erwin, onze contacten met Erwin en alle medewerkers van Noach, het maken van de kaart, het regelen van de bloemen, alles was meer dan uitstekend. Ook de bewoners van het verzorgingshuis waar mijn moeder woonde werden op een mooie manier bij het afscheid betrokken. Vanuit het verzorgingshuis werd hiervoor veel waardering uitgesproken.Noach Uitvaartzorg verdient van ons 5 dikke sterren.Onze welgemeende dank aan allemaal.
Renske EvertsenRenske Evertsen
18:21 23 Aug 21
Helaas is ons zoontje Sem veelste vroeg heen gegaan en wisten wij dat dit zal gebeuren...Meteen bij het eerste contact met Erwin hadden wij een warm gevoel. Alle tijd is er voor ons genomen en alles mocht en kon besproken worden. Tot in de kleinste detail heeft Noach uitvaartzorg ons geholpen. We zijn dankbaar voor onze ontmoeting en alle steun die wij gekregen hebben.We hebben Erwin, Wendy en Linda in ons hart gesloten.
Mijn man is op jonge leeftijd overleden en vanwege ziekte was hij niet verzekerd. Ik ben bij deze fantastische lieve familie terecht gekomen die mij, het gezin maar vooral mijn man op zeer respectvolle wijze hebben begeleid naar zijn laatste rustplaats. Ik kan niet benadrukken wat deze mensen voor mij en de kinderen hebben betekend. Zo lief, warm, respectvol! Zij hebben een speciaal plekje in mijn hart gekregen. Erwin en Wendy , bedankt voor jullie warmte en steun.
PetraPetra
20:47 13 Jul 21
PetDe uitvaart was prachtig Linda.Mooi, waardig en informeel. Super blij mee. Aan alle wensen zijn gedacht en zijn verwezenlijkt.Ik zag op tegen het spreken, maar wilde dit zeker doen. Ik wilde mijn vader nogmaals vertellen hoe trots ik op hem ben en hoeveel we van hem houden.Ik heb kunnen zeggen wat ik wilde en daar ben ik erg blij mee. Jij hebt mij hierover nog gerust kunnen stellen en dat vond ik heel prettig.De communicatie met de diverse personeelsleden van jullie mooie bedrijf, was heel persoonlijk, open en informeel. Dit hebben wij als zeer prettig ervaren in een moeilijke periode.De rouwauto, de kist, hoe mijn vader erbij lag, de locatie..... alles was goed en mooi.Erwin was ook super. Hij dacht echt met ons mee en kwam ook met ideeën die de uitvaart nog persoonlijker maakte en dat was mooi en heel fijn.Bedankt voor alles wat jullie gedaan hebben. Het was zoals hij zou willen. Ben blij dat er een open kist kon zijn.... jullie hebben echt jullie best gedaan! Nogmaals enorm bedankt! Je merk aan alles dat het je roeping is om dit werk te doen.Ben ik trots op... echt respect! Ondanks de heftige ervaring die je zelf gehad hebt, dat je dit zo kunt doen.... fantastisch!Jij bent voor ons een enorme steun en hulp geweest!Jou Engel zou trots op je zijn❤️Ik zou het een eer vinden om je een keer te ontmoeten, maar dat komt vast goed. Ik kom naar jullie toe om een sieraad uit te zoeken als de tijd daar is. Dan wil ik je graag persoonlijk bedanken.Linda, Erwin, Björn, de verzorgers en de rest binnen jullie mooie en warme bedrijf.... ENORM BEDANKT voor de steun, de prachtige uitvaart, het maken van de persoonlijke kaart, het meedenken, de persoonlijke aandacht, het uitvoeren van de wensen, de perfecte begeleiding, voor het warme gevoel wat jullie achter hebben gelaten.Bedankt voor de perfecte uitvaart en dat we op deze prachtige manier afscheid hebben kunnen nemen van onze vader/ opa/ vriend/ liefdevolle man.Jullie zijn goud waard!
js_loader