Crematie Zwolle

In plaats van een begrafenis in Zwolle, is een crematie een andere optie. De rouwplechtigheid wordt vaak bijgewoond door familie en vrienden. De crematie zelf wordt uitgevoerd door het personeel van het crematorium, zonder aanwezigheid van nabestaanden.

In de afgelopen vijftig jaar is er een significante toename zichtbaar van het aantal mensen dat kiest voor crematie in plaats van begraven in Zeewolde. Tegenwoordig kiest 65% voor crematie, terwijl dit in 1970 slechts 13,6% was. Crematie was in Nederland zelfs verboden tot eind 19e eeuw. De eerste crematie vond plaats op 1 april 1914.

“De bomen komen uit de grond en uit hun stam de twijgen. En iedereen vindt het heel gewoon dat zij weer bladeren krijgen. We zien ze vallen op de grond en dan opnieuw weer groeien. Zo heeft de aarde ons geleerd dat ál wat sterft zal bloeien.” – Toon Hermans

Crematie in Zwolle

Zodra de ceremonie is afgerond, wordt de kist met de overledene naar de ovenruimte gebracht. Het crematieproces begint meestal snel daarna en het is wettelijk vastgelegd dat het op dezelfde dag moet plaatsvinden. De crematie duurt grofweg 75 minuten tot een paar uur, afhankelijk van het type oven.

Als u wenst de crematie bij te wonen, informeer dan vooraf bij het crematorium in Zwolle. Er kunnen beperkingen zijn voor het aantal personen in de ovenruimte, bespreek dit daarom met de uitvaartondernemer en het personeel van het crematorium.

In de regel kan men bij de crematoria waarmee wij samenwerken ook met meerdere mensen de ovenruimte betreden.

Crematie zonder kist?

Bij veel crematoria is het mogelijk de overledene zonder kist te creëren, echter moet dit wel vooraf besproken worden. Er zijn regels waar men aan moet voldoen, zoals het gebruik van een stevige opbaarplank met opstaande randen.

De overledene dient tevens gewikkeld te zijn in lijkwade of doeken van natuurlijk materiaal, voor meer informatie kunt u contact opnemen met het crematorium van uw keuze voor de specifieke regels en voorwaarden.

In de omgeving van Zwolle kunt u een crematie zonder kist regelen bij de lokale crematoria. Neem voor meer details contact op met de uitvaartverzorger.

Asresten en uitstrooien

Crematie leidt tot ongeveer 1,5 kg aan as, waaronder resten van de kist en het overleden persoon. Voordat de crematie plaatsvindt, worden accessoires zoals sieraden verwijderd. De as wordt vervolgens gekoeld, ontdaan van metaal en opgeslagen in een afsluitbare urn. Nabestaanden kunnen de urn na een maand tegen betaling meenemen.

Chirurgisch metaal, zoals pacemakers, dient vaak verwijderd te worden voor een crematie vanwege het ontploffingsgevaar door de hoge temperaturen van de oven.

Na een crematie wordt ander metaal zoals goud, orthopedisch edelstaal en stalen pinnen gerecycled. De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel.

Asresten na crematie - de asbestemming en uitstrooien van as
Afscheidshuis Flevoland exterieur 1

Kosten crematie Zwolle

De prijs van een crematie in Zwolle is afhankelijk van de specifieke wensen van nabestaanden en de overledene. Een standaard crematie kost gemiddeld 5.000 euro, terwijl een uitgebreidere crematie ongeveer 7.500 euro kost en een luxueuze crematie ongeveer 10.000 euro.

Een uitvaartverzekering kan uw familie helpen om de kosten van een crematie in Zwolle af te dekken.

Een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat uw nabestaanden zich kunnen richten op het afscheid nemen van hun dierbare in plaats van zich zorgen te maken over de financiële aspecten van een crematie.

Crematoria in en rondom Zwolle

Begraafplaats en Crematorium Almere Stad

Crematorium Kranenburg

Cremaere crematorium Almere

Yardenhuis van Lelystad

Begraafplaats en Crematorium Almere Stad

Begraafplaats en Crematorium Almere Stad

Cremaere crematorium Almere

Yardenhuis Steenbrugge

Cremaere crematorium Almere

Yardenhuis Schoterhof

Cremaere crematorium Almere

Yardenhuis van Ede

Uw crematie in Zwolle laten verzorgen

U bent altijd welkom voor een vrijblijvend gesprek om inzicht te krijgen in de beschikbare opties. Of u nu verzekerd bent of niet, wij helpen u graag. Het is belangrijk om te onthouden dat u zelf de keuze heeft wie de uitvaart verzorgt, ongeacht waar u een uitvaartverzekering heeft afgesloten.

  • Alweer ruim 6 jaar ervaring
  • Zowel beschikbaar voor uw crematie als begrafenis
  • Uw uitvaart verzorgd door ons eigen familiebedrijf
  • Altijd één vast contactpersoon