Crematie Noordoostpolder

Afscheid nemen van een dierbare via een crematie is een populaire keuze. Er wordt een ceremonie gehouden en het lichaam wordt verbrand in een crematorium. Nabestaanden zijn vaak niet aanwezig tijdens de lijkverbranding.

In de afgelopen 50 jaar is er een toenemende trend waar te nemen in de Noordoostpolder voor het kiezen van crematie. In 1970 was het slechts een geringe hoeveelheid inwoners die deze optie koos, terwijl het nu ongeveer 65% is. Dit is een opmerkelijke verandering, aangezien crematie voorheen verboden was in Nederland.

“De bomen komen uit de grond en uit hun stam de twijgen. En iedereen vindt het heel gewoon dat zij weer bladeren krijgen. We zien ze vallen op de grond en dan opnieuw weer groeien. Zo heeft de aarde ons geleerd dat ál wat sterft zal bloeien.” – Toon Hermans

Crematie in Noordoostpolder

Na afloop van de ceremonie zal de overledene naar de crematoriumoven gebracht worden. Dit gebeurt vaak onmiddellijk na de plechtigheid en moet op dezelfde dag plaatsvinden. De crematie duurt meestal tussen 75 minuten en enkele uren, afhankelijk van het type oven.

Voordat de crematie plaatsvindt, is het verstandig om te informeren bij de uitvaartverzorger en, indien nodig, bij het crematorium of het bijwonen van de lijkverbranding is toegestaan.

De uitvaartverzorger kan u op een vrijblijvende wijze hier meer over vertellen.

Crematie zonder kist?

Crematie zonder kist is vaak toegestaan, maar het is belangrijk om dit vooraf te bespreken met het crematorium. Er zijn bepaalde voorschriften waaraan voldaan moet worden, zoals het gebruik van een opbaarplank met opstaande randen.

Als er een crematie zonder kist gekozen wordt, zal de overledene in doeken van natuurlijke materialen of een lijkwade gewikkeld moeten worden. Dit is van tevoren met de uitvaartverzorger af te stemmen.

Crematie zonder kist is nog steeds toegestaan bij de crematoria waarmee wij samenwerken, voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers.

Asresten en uitstrooien

Na de crematie zal er grofweg 1,5 kilo resten van het lichaam en van de uitvaartkist overblijven als as. Voordat de crematie begint, worden door de medewerkers alle niet-brandbare objecten verwijderd. Zodra de as is afgekoeld, wordt het metaal verwijderd en de as wordt in een afsluitbare urn gegoten. De nabestaanden kunnen de urn na een maand ophalen.

Chirurgisch metaal zoals pacemakers dienen verwijderd te worden voordat de crematie plaatsvindt, omdat deze bij hoge temperaturen gevaarlijk kunnen zijn en de oven kunnen beschadigen.

Na de crematie zullen metalen zoals stalen pinnen, goud en orthopedisch edelstaal uit het crematieproces worden verwijderd en gerecycled. De opbrengst zal naar een goed doel gaan.

Asresten na crematie - de asbestemming en uitstrooien van as
Afscheidshuis Flevoland exterieur 1

Kosten crematie Noordoostpolder

De crematoria waarmee wij samenwerken bieden diverse mogelijkheden voor crematie met variërende tarieven, afhankelijk van de wensen van de nabestaanden en de overledene. Een eenvoudige crematie heeft een gemiddelde prijs van € 5000, terwijl een gewone crematie ongeveer € 7500 kost en een luxueuze crematie rond de € 10.000.

Het afsluiten van een uitvaartverzekering kan de kosten voor een crematie bij een crematorium in de Noordoostpolder voor de nabestaanden verminderen. Door een uitvaartverzekering af te sluiten kunt u de financiële zorgen van een crematie voor uw nabestaanden verminderen, zodat ze zich kunnen richten op het afscheid nemen.

Crematoria rondom de Noordoostpolder

Begraafplaats en Crematorium Almere Stad

Crematorium Kranenburg

Cremaere crematorium Almere

Yardenhuis van Lelystad

Begraafplaats en Crematorium Almere Stad

Begraafplaats en Crematorium Almere Stad

Cremaere crematorium Almere

Cremaere

Uw crematie in Noordoostpolder laten verzorgen

Wij bieden u altijd de gelegenheid voor een kosteloos adviesgesprek, waarin we alle beschikbare opties bespreken, ongeacht of u verzekerd bent of niet. Het is van groot belang om te weten dat u altijd de vrijheid heeft om te kiezen wie uw uitvaart verzorgt, ongeacht waar u uw uitvaartverzekering heeft afgesloten.

  • Ruim 6 jaar ervaring
  • Zowel voor crematie als begrafenis
  • Uw uitvaart wordt verzorgd door ons familiebedrijf
  • U heeft gedurende de uitvaart altijd één contact