Crematie Kampen

Een crematie is een veelgekozen manier om afscheid te nemen van een geliefde. Hierbij wordt er een ceremonie gehouden en het lichaam wordt verbrand in een crematorium. Vaak zijn de nabestaanden niet bij dde lijkverbranding aanwezig.

In Kampen is er een groeiende populariteit waar te nemen voor crematie in de afgelopen halve eeuw. In 1970 koos slechts een beperkt aantal inwoners voor deze optie, terwijl het nu ongeveer 65% is. Dit is een opmerkelijke stijging, aangezien crematie voorheen niet was toegestaan in Nederland.

“De bomen komen uit de grond en uit hun stam de twijgen. En iedereen vindt het heel gewoon dat zij weer bladeren krijgen. We zien ze vallen op de grond en dan opnieuw weer groeien. Zo heeft de aarde ons geleerd dat ál wat sterft zal bloeien.” – Toon Hermans

Crematie in Kampen

Na de plechtigheid zal de overledene worden overgebracht naar de oven voor crematie. Dit gebeurt vaak direct na de ceremonie en moet op dezelfde dag plaatsvinden. De crematie van de overledene zal direct na de ceremonie plaatsvinden en kan tussen 75 minuten en enkele uren duren, afhankelijk van het type oven.

Het is verstandig om vooraf contact op te nemen met de uitvaartverzorger en indien nodig met het crematorium om te weten te komen of het bijwonen van de crematie is toegestaan

Uw uitvaartverzorger kan u zonder verplichtingen informeren over de mogelijkheden.

Crematie zonder kist?

Een crematie zonder kist is vaak mogelijk, maar het is belangrijk om dit vooraf te melden bij het crematorium. Er zijn specifieke regels waaraan voldaan moet worden, zoals het opbaren van de overledene op een stevige opbaarplank met opstaande randen.

Als er gekozen wordt voor een crematie zonder grafkist, dient de overledene in doeken van natuurlijke materialen of een lijkwade te worden gewikkeld. Dit dient vooraf besproken te worden met de uitvaartverzorger.

Crematie zonder grafkist is nog steeds toegestaan bij de crematoria waarmee wij samenwerken, voor meer informatie neemt u contact op met één van onze medewerkers.

Asresten en uitstrooien

Na de crematie zal ongeveer 1,5 kg as van de overledene achterblijven, bestaande uit resten van het lichaam en een klein deel van de grafkist. Voordat de crematie plaatsvindt, zullen alle niet-brandbare voorwerpen verwijderd worden. Eenmaal afgekoeld zal de as worden ontdaan van metaal en gegoten worden in een afsluitbare urn. Deze urn kan na een maand opgehaald worden door de nabestaanden.

Voordat de crematie plaatsvindt, dient chirurgisch metaal zoals pacemakers verwijderd te worden, omdat deze bij hoge temperaturen gevaarlijk kunnen zijn en de oven kunnen beschadigen.

Na het crematieproces zullen ook andere soorten metalen zoals goud, orthopedisch edelstaal en stalen pinnen, verwijderd en gerecycled worden. De opbrengst hiervan zal gedoneerd worden aan een goed doel.

Asresten na crematie - de asbestemming en uitstrooien van as
Afscheidshuis Flevoland exterieur 1

Kosten crematie Kampen

Crematorium Kampen biedt verschillende opties voor crematie met verschillende prijzen, afhankelijk van de keuzes van de nabestaanden en de overledene. Een simpele crematie kost gemiddeld € 5000, terwijl een normale crematie gemiddeld € 7500 kost en een luxe crematie zo’n € 10.000.

Het afsluiten van een uitvaartverzekering kan de kosten voor een crematie bij een crematorium in Kampen voor de nabestaanden verminderen. Door een uitvaartverzekering af te sluiten kunt u de financiële lasten van een crematie voor uw nabestaanden verminderen, zodat ze zich kunnen concentreren op het afscheid nemen.

Crematoria in de buurt van Kampen

Begraafplaats en Crematorium Almere Stad

Crematorium Kranenburg

Cremaere crematorium Almere

Yardenhuis van Lelystad

Begraafplaats en Crematorium Almere Stad

Begraafplaats en Crematorium Almere Stad

Cremaere crematorium Almere

Cremaere

Uw crematie in Kampen laten verzorgen

Wij bieden u altijd de mogelijkheid voor een gratis, vrijblijvend gesprek om alle beschikbare opties te bespreken, ongeacht of u verzekerd bent of niet. Het is van groot belang om te weten dat u altijd de vrijheid heeft om te kiezen wie uw uitvaart verzorgt, ongeacht waar u uw uitvaartverzekering heeft afgesloten.

  • Ruim 6 jaar ervaring
  • Zowel voor crematie als begrafenis
  • Uw uitvaart wordt verzorgd door ons familiebedrijf
  • U heeft gedurende de uitvaart altijd één contact