Corona maatregelen

Een waardevol en uniek afscheid, ook gedurende de corona pandemie

Verantwoord een uitvaart regelen

Sinds de komst van het coronavirus is het verzorgen van een uitvaart een flinke uitdaging. We willen voor een waardevol en passend afscheid zorgen, maar we moeten ook zorg dragen voor de gezondheid van alle genodigden. Bij het verzorgen van een uitvaart voeren wij daarom alle geldende coronamaatregelen op.

Hier gaat dit artikel over

Huidige coronamaatregelen

Nadat het coronavirus ons compleet in zijn greep heeft gehouden, leek het virus volledig ‘uitgeschakeld’ te zijn. Feit is dat we nog steeds met de naweeën van het virus te maken hebben. En dat nieuwe coronamaatregelen altijd op de loer liggen.

Op het moment van het verzorgen van een uitvaart wijzen wij u daarom op de geldende coronamaatregelen. Dit is iets waar wij ons in overeenstemming met de wet aan moeten houden. Binnen de geldende coronamaatregelen doen wij er alles aan om een liefdevolle en waardevolle uitvaart te verzorgen.

Heeft u vragen over de huidige coronamaatregelen? Of wilt u meer informatie over dat wat mogelijk is voor een uitvaart? U kunt altijd contact met ons opnemen. Graag voorzien wij u van alle informatie.

Zaken om rekening mee te houden

Bij het verzorgen van een uitvaart nemen wij zoveel mogelijk praktische zaken voor u uit handen. Samen met u zoeken we bijvoorbeeld een geschikte uitvaartkist, uitvaartbloemen en rouwkaarten uit. Tegelijkertijd voorzien wij u graag van de juiste informatie en adviezen. Ook met betrekking op het gebied van de coronamaatregelen. Daarbij wijzen wij u vooraf graag op onderstaande zaken:

  • Houd rekening met de gezondheid van de genodigden. Met name als de overledene relatief oud is geworden, is de kans groot dat er veel oudere mensen op de uitvaart komen. Zeker voor hen is het van belang dat zij op een veilige en gezonde manier de uitvaart bij kunnen wonen.
  • Houd rekening met de instructies/regels van het uitvaartcentrum. Als uitvaartverzorger dienen wij ons aan de coronaregels te houden, maar dit geldt ook voor het uitvaartcentrum. Mochten de coronamaatregelen weer in het leven worden geroepen, betekent dit dat het uitvaartcentrum mogelijk met nieuwe regels/maatregelen op de proppen komt. U dient deze altijd op te volgen.
  • Mogelijk moet u gepaste afstand houden. Tijdens de uitvaart neemt u voor de laatste keer afscheid van uw dierbare persoon. U heeft hierbij mogelijk veel behoefte aan steun van vrienden, familie en andere genodigden. Mocht het coronavirus weer oplaaien, is het echter zaak om gepaste afstand te houden. Dit druist mogelijk in tegen het menselijke, maar het is wel iets waar u zich aan zou moeten houden. Graag informeren wij u over eventuele alternatieven.

Uitvaart laten verzorgen door Noach Uitvaartzorg

Bij Noach Uitvaartzorg verzorgen wij met de grootst mogelijke zorg uitvaarten. Hierbij vormen de wensen van de overledene en nabestaande de leidraad. Ook houden wij de huidige coronamaatregelen in de gaten en nemen wij graag zoveel mogelijk zaken voor u uit handen.

Dit doen wij voor zowel verzekerden als voor onverzekerden. Mocht u de uitvaart door Noch Uitvaartzorg willen laten verzorgen, kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Dit kunt u eveneens doen als u vragen heeft of meer informatie wilt.

Contact met ons opnemen

Kantoor

Ambachtshof 24, 8251 KV, Dronten

Contact

E-mail: info@noachuitvaartzorg.nl
Telefoon: 0321 – 745 067

Openingstijden

Melden overlijden: 24 uur per dag
Kantoor: Maandag t/m vrijdag van 08:00 t/m 17:00 uur