Begraven

De uitvaart kan plaatsvinden in een kerk, maar ook op een andere locatie. Het belangrijkste is dat het afscheid persoonlijk is. Na de ceremonie wordt de overledene naar het graf gebracht. Samen kunnen we de kist laten zakken en de overledene een mooie plek geven om te worden herdacht. Dit kan op een algemene of kerkelijke begraafplaats zijn, of in de natuur, zoals bij de Algemene begraafplaats Ölandhorst te Lelystad, de algemene begraafplaats te Dronten of de Algemene begraafplaats Emmeloord.

Begraafplaats Dronten
“Ik zal nog altijd grapjes met je maken we zullen samen door het stille landschap gaan nu je mijn handen niet meer aan kunt raken raak je mijn hart nog duidelijker aan.” – Toon Hermans
Crematorium Lelystad

Cremeren

In veel gevallen vindt het afscheid plaats in de aula van het crematorium. Sommige aula’s hebben tegenwoordig een moderne uitstraling. Maar het afscheid kan ook op een andere plek plaatsvinden, zoals in een theaterzaal, een horecagelegenheid of een kerk. Kies een locatie die voor u betekenis heeft. Het is aan de nabestaanden en de overledene om te bepalen waar u afscheid neemt.

Wanneer u in het crematorium bent, kunt u de overledene tot aan de ovens begeleiden. U kunt zelfs bij het moment van invoer aanwezig zijn. De as wordt minstens een maand in het crematorium bewaard. Daarna bent u vrij om de as een bestemming te geven.