Begrafenis Almere

Een begrafenis is een ceremonie waarbij de overledene wordt begraven in een grafkist die vaak in de aarde wordt begraven. Deze ceremonie kan ook wel teraardebestelling of graflegging genoemd worden. De begrafenis in Almere is vaak georganiseerd door de nabestaanden van de overledene en kan plaatsvinden op een begraafplaats, een kerk of een andere religieuze locatie.

Het doel van een begrafenis is vaak om afscheid te nemen van de overledene en om een plek te bieden aan nabestaanden waar zij tijd kunnen besteden aan herinnering en rouw.

Sommige mensen kiezen voor een begrafenis om aan hun geloofsovertuiging te voldoen, terwijl anderen kiezen voor een begrafenis om een fysieke plek te hebben waar zij de overledene kunnen herdenken.

Als iemand dierbaar voor u overlijdt, zijn er veel zaken die geregeld moeten worden. Een van de eerste beslissingen die genomen moet worden, is of de overledene begraven of gecremeerd wil worden. Onze uitvaartverzorger kan u helpen met het regelen van een begrafenis als dit de wens van de overledene was.

Samen met de uitvaartverzorger kunt u de wensen van de overledene bespreken, zoals de afscheidsdienst, de locatie van de dienst, en de keuze voor een specifieke begraafplaats. De uitvaartverzorger zorgt dat alles geregeld wordt, van de afscheidsdienst tot de keuze van het graf.

“De bomen komen uit de grond en uit hun stam de twijgen. En iedereen vindt het heel gewoon dat zij weer bladeren krijgen. We zien ze vallen op de grond en dan opnieuw weer groeien. Zo heeft de aarde ons geleerd dat ál wat sterft zal bloeien.” – Toon Hermans

Begrafenis populair in Almere

Er wordt in Almere nog steeds vaak gekozen voor begraven als manier om een overledene te herdenken. Uit onderzoek van Noach blijkt dat ongeveer 40% van de mensen kiest voor begraven en 60% voor crematie. Een begrafenis geeft nabestaanden een specifieke plek waar zij hun dierbare kunnen herdenken.

Een begrafenis is doorgaans duurder dan een crematie. Crematie biedt meer mogelijkheden voor de nabestaanden wat betreft de as, zoals uitstrooien, bewaren in een urn of assieraad. De keuze tussen begraven of crematie hangt vaak af van persoonlijke voorkeur en wensen van de nabestaanden.

Wanneer begraven in Almere?

De wet op de lijkbezorging beschrijft dat een overledene binnen 6 werkdagen begraven of gecremeerd moet worden. Dit betekent dat als iemand op maandag overlijdt, de begrafenis of crematie meestal plaatsvindt op vrijdag of in sommige gevallen op zaterdag.

De wet stelt dat een overledene alleen begraven mag worden op een begraafplaats, behalve in uitzonderlijke gevallen waarin begraven op privégrond is toegestaan.

De uitvaartverzorger van Noach kan u van meer informatie voorzien inzake het begraven van uw dierbare in Almere. Neem gerust contact met ons op.

Begrafenis regelen in Almere

Na het overlijden van een dierbare, komt er vaak veel op u af. Er is vaak weinig tijd tussen het overlijden en de begrafenis. Als u meer wilt weten over hoe een begrafenis in Almere geregeld kan worden, dan kan een uitvaartverzorger van Noach u meer informatie geven over de beschikbare opties in uw omgeving. De uitvaartverzorger kan u helpen met het maken van beslissingen en het regelen van de afscheidsdienst.

Het is mogelijk om vooruit te plannen voor uw uitvaart door uw wensen te delen met de medewerkers van Noach Uitvaartzorg. Dit kan helpen om later onverwachte vragen te voorkomen voor uw nabestaanden.

U heeft de vrijheid om uw wensen op elk moment aan te passen en deze vastlegging is geheel vrijblijvend. Neem gerust contact op met onze uitvaartverzorger voor meer informatie inzake het opgeven van uw uitvaartwensen.

Asresten na crematie - de asbestemming en uitstrooien van as
Afscheidshuis Flevoland exterieur 1

Kosten begrafenis Almere

Begrafeniskosten zijn vaak hoger dan de kosten voor een crematie. Dit komt doordat er kosten zijn voor het graf, zoals kosten die in rekening worden gebracht door de gemeente waar u begraven wilt worden. Onze uitvaartverzorger kan u vertellen hoe hoog deze kosten zijn in uw gemeente. Daarnaast zijn de kosten voor begraven afhankelijk van de keuzes die u maakt, zoals de kist en het soort graf.

De kosten van een uitvaart kunnen snel oplopen en zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Een manier om uzelf te beschermen tegen deze kosten is door een uitvaartverzekering af te sluiten. Dit is een verzekering speciaal bedoeld voor de kosten van een uitvaart. Onze medewerkers kunnen u doorverwijzen naar derden, deze kunnen uw premie voor een uitvaartverzekering direct berekenen.

Begrafenisplechtigheid

Bij de meeste begraafplaatsen is er een uitvaartcentrum of een kerk in de buurt waar de afscheidsdienst kan plaatsvinden. U heeft echter ook de vrijheid om een andere locatie te kiezen, zoals een restaurant of theater. Na de dienst gaat men meestal samen naar het graf waar er eventueel nog een ceremonie gehouden kan worden.

In Nederland zijn er veel verschillende begraafplaatsen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen gemeentelijke begraafplaatsen en bijzondere begraafplaatsen.

Bijzondere begraafplaatsen zijn bijvoorbeeld natuurbegraafplaatsen of kerkelijke begraafplaatsen.

Asresten na crematie - de asbestemming en uitstrooien van as
Afscheidshuis Flevoland exterieur 1

Soorten graven in Almere

Bij een begraafplaats heeft u doorgaans de keuze uit drie soorten graven: een koopgraf, huurgraf en algemeen graf.

Bij een algemeen graf in Almere beslist de begraafplaats wie er begraven worden en hoeveel personen er kunnen worden begraven. Dit type graf wordt vaak na tien jaar geruimd en de periode kan vaak niet verlengd worden. Mogelijkheden voor het plaatsen van een grafsteen zijn beperkt en er zijn ook beperkte opties voor het plaatsen van bloemen of planten. Er wordt geen grafrecht berekend voor een algemeen graf, alleen de kosten van het begraven zelf.

Er zijn meerdere opties bij het kiezen van een particulier graf. Een particulier graf geeft nabestaanden de mogelijkheid om een persoonlijke plek te creëren voor hun dierbare.

Er is meer ruimte voor persoonlijke wensen, zoals het plaatsen van een grafmonument of bloemen.

Bij een particulier graf kunt u zelf bepalen wie er in het graf worden begraven en voor hoe lang u het graf huurt of koopt.

U kunt vaak kiezen voor een huurperiode van 10, 20, 30 of 50 jaar en daarna kunt u het recht verlengen met 5, 10 of 20 jaar.

Begraafplaatsen in Almere

Begraafplaats en Crematorium Almere Stad

Begraafplaats en Crematorium Almere Stad

Cremaere crematorium Almere

Begraafplaats Almere Haven

Uw begrafenis in Almere laten verzorgen

Een gratis voorgesprek zonder verplichtingen is altijd mogelijk, zo krijgt u duidelijkheid over alle mogelijke opties. Ongeacht of u nou verzekerd bent of niet, wij staan klaar om u te helpen. Handig om te weten is dat u altijd zelf bepaald wie de uitvaart verzorgt, dit is niet afhankelijk van uw uitvaartverzekeraar.

  • Ruim 6 jaar ervaring
  • Zowel voor uw crematie als begrafenis
  • Uw uitvaart verzorgd door ons familiebedrijf
  • Altijd één vast aanspreekpunt